Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
trudny temat, ale nieuchronny...
Alutka
Rzecz będzie tyczyć się przyszłości forum, a na każdym zebraniu ktoś musi zacząć

Informacja od Adminki:
Serwer i domenę mamy opłaconą do końca stycznia 2018. Na kolejny rok nie mamy już środków (ok.80 zł), konieczna będzie zbiórka. Serwer i domena są zarejestrowane na Drakę i to na niej ciąży zobowiązanie finansowe. Z wiadomych względów (dziecię) nie będzie miała czasu się tym zajmować i ktoś musi to przejąć.

Moje prywatne zdanie:
Dopadła mnie refleksja (i nie chce opuścić), że formuła forum się wyczerpała. Wygląda to jak, sorry, wleczenie trupa. Zaangażowanie w życie forum jest coraz mniejsze, wola spotkań zamiera. Dziesiątki postów przez ostatnie miesiace/lata, co zrobić, żeby ożywić forum i stronę FB i żadnych realnych kroków. Posty na FB odsyłające na macierzyste forum też już nie działają smutek
Osobiście też wpisuję się w ten trend - od momentu sprzedaży motocykla zaglądam na MiD coraz rzadziej... Formalnie wciąż jestem adminem, a mam poczucie, że nie wywiązuję się z obowiązków.
Dlatego definitywnie rezygnuję z zacnej funkcji administratora forum.
Kontakty z Wami nadal będę utrzymywać wszystkimi dostępnymi kanałami (również na forum, jeśli przetrwa). Jeśli chodzi o ludzi, to żywotność forum i to, czy jeżdżę ma dla mnie znaczenie drugorzędne Z przymrużeniem oka

Podsumowanie:
Jeśli będzie wola w narodzie utrzymania forum, to do końca listopada potrzebna jest osoba, na którą zostanie przerejestrowany serwer i domena oraz nowy admin. I zbiórka pieniędzy na opłaty na kolejny rok Uśmiech
Jeśli woli nie będzie lub taka osoba się nie znajdzie, to do końca grudnia złożymy formalne wypowiedzenia. Uczciwie przyznaję, ze nie mam bladego pojęcia, jak zarchiwizować forum i tu również Wasza pomoc będzie bardzo potrzebna.

Uff, no to przebrnęłam, łatwo nie było. No i świadomość, że mogę zostać osobą, która wyprowadzi sztandar Krzywi się

Na koniec prośba - powściągnijmy emocje i podyskutujmy rzeczowo, plisss Uśmiech
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

Lysy
Alutka dotknęłaś drażliwego tematu a tu cisza...
Pozwolę sobie dołożyć swoje 3 grosze.
Od dłuższego czasu obserwuję, jak z Forum odpływają ludzie którzy byli tu (dla mnie) od zawsze. Widocznie czegoś im zabrakło lub mają teraz inne cele i zainteresowania w życiu - trudno, tak się dzieje wszędzie i w każdej sferze, bo życie nie stoi w miejscu.
Ostatnie 2 sezony nie były zbyt udane jeśli chodzi o zloty - była tylko stała, niewielka grupka bliskich znajomych, która spotykała się bo chciała, a motocykle stały się tylko dodatkiem. Zresztą nawet te spotkania ostatnio nie wypalają, czego najlepszym przykładem jest brak letniego BBZ, brak chętnych na Dzień Pieczonego Ziemniaka, czy ciszę w kwestii Zimówki...
Motocyklowo zresztą, te sezony chyba dla wielu z nas nie były zbyt udane. Mam wrażenie, że ochota do jazdy na 2 oo troszkę przygasła, bądź została przytłumiona trudami dnia codziennego.
Może to jest również powodem zamierania forum?
Tak naprawdę to staliśmy się grupą znajomych którzy czasami wsiadają na motocykle, a nie grupą znajomych motocyklistów czasami zsiadającymi z nich...
Myślę (a zdarza mi się to nieczęsto), że to jest taki nieuchronny los grup ludzi, które łączy tylko jedno wspólne zainteresowanie (pasja). Do tego dochodzi proza życia, obowiązki i inne wyzwania, czy zainteresowania.
...chyba nie ma sensu próbować na siłę podtrzymywać funkcjonowania forum na które zagląda się raz w miesiącu albo rzadziej...???
Jest mi smutno że to umiera, ale dobrze, że umiera śmiercią naturalną a nie z powodu niesnasek i nieporozumień.
Mam nadzieję, że uda się gdzieś zachować zawartość tego forum, bo to jednak kilka pięknych lat...
Pozostaje jeszcze fb, choć wiem, że nie wszyscy ulegli jego czarowi. Co prawda brak tam tej swoistej magii forumowej (chociażby niesamowitych tekstów z shoutboxa), ale pozostaje możliwość kontaktów z grupą. Pytanie, czy grupa będzie zainteresowana pozostawieniem Forum na FB chociażby jako miejsca scalającego "tych co pozostali", bo w to, że uda się wciągnąć nowych ludzi jakoś nie wierzę...
Można mnie teraz rzucić na stos za nocne "przemyślenia", trochę może niespójne i "niedorozwinięte", ale nie potrafię jakoś ubrać w słowa tego co mi się w łepetynie telepie...

Ishka
Ahoj.
Trudy dnia codziennego chyba wiele osób tutaj przycisnęły kolanem do ziemi. Niektórzy wciąż jeżdżą i czasem o tym tutaj nam napiszą, co zawsze sprawia mi mega frajdę, że ktoś jeszcze ma dla siebie jakiś czas Z przymrużeniem oka
no i właśnie mi się trud obudził i płacze, potem jeszcze będę kontynuować myśli

Alutka
Lysy, ładnie temat ubrałeś w słowa. Uśmiech

Myślę, że grupę na FB można zostawić, bo to nic nie kosztuje. Grupa jest zamknięta, więc treść jest tylko dla członków, a póki co fejsik nie każe sobie płacić Z przymrużeniem oka Może na spontanie jakieś spotkanie się urodzi, a niefejsbukowym (Ishka, Efjoty, Leo) można przekazać telefonicznie.

A propos fejsa - tam również niewiele się dzieje. Np. Blackgodiva wstawiła fajnego posta wspominkowego o "konferencji" na GG. Post był wyświetlony przez 96 osób, 3 go skomentowały, 8 polubiło. Różnie można to interpretować, ale jednak pewną tendencję pokazuje...

Ishka
Kontynuuję zatem.
Tak jak Łysy napisałeś - życie nie stoi w miejscu.
Miałam kiedyś z Elektronikiem przyjemność przez wiele, wiele lat uczestniczyć w życiu innego forum, które już nie istnieje (i nie dotyczyło motocykli). Rozpadło się tak samo - coraz mniej osób przyjeżdżało na zloty, coraz mniej osób się udzielało w necie, a jeszcze kiedy byłam na studiach spotykaliśmy się kilka razy w roku w różnych miejscach kraju. Czasem wskakiwało się w auto wieczorem bo godzinę wcześniej ktoś rzucił hasło, że może by tak nad morze... O serialu, który był "podstawą" tego forum nie rozmawialiśmy w ogóle - ile można klepać ten sam temat? To po prostu był zbiór ludzi, którzy polubili COŚ i to COŚ było przyczynkiem do wieloletniej udanej znajomości. Podobnie widzę MiD - motocykle są dla mnie tylko tym COSIEM, który spowodował, że poznałam takie kobity (i chłopy), których po prostu WARTO było poznać. A nie poznałabym, gdyby nie ten COŚ.

Wolałabym, aby forum trwało, żeby chociaż liznąć tematu, przeczytać gdzie byliście i co widzieliście. I wiedzieć, że jesteście gdzieś tam, w swoich życiach, ale czasem chce się Wam napisać "hej hej" na shoutboxie.

Miarą "sukcesu" (a może raczej "sensu trwania"Z przymrużeniem oka forum nie jest dla mnie liczba nowych nicków czy ruch w wątkach. Żeby podtrzymać relację wystarczy rzucić hasło na shoutboxie, to nie muszą być przyjaźnie między wszystkimi i posty na stronę a4.

Koszt trwania forum jest do przełknięcia, chętnie to pokryję.
Nie wezmę na siebie adminowania z tego samego powodu dla którego rezygnuje Draka.

Taka moja opinia jest.

nieswinka
Przez pol dnia dzis zastanawiam sie co napisac i nadal nie wiem. Z jednej strony juz nie raz mowilam ze forum umarlo z drugiej nie wiem czy jestem gotowa pochowac prochy... Ale rozumiem tez ze latwo sie mowi z puntu widzenia osoby, która nie ma tu obowiązków i wchodzi sobie raz na miesiac rzucic okiem co tam nowego. Wiem ze ten moj post nic nie wnosi do dyskusji ale chcialam zebyscie wiedzieli ze to ze sie nie odzywam nie oznacza ze mam to gdzies. Ja po prostu nie wiem co napisac. co?

Moniaa
Od kilku dni zbieram się żeby cokolwiek napisać... MiD jest dla mnie moim warszawskim epizodem, fajnymi babkami z którymi super było i bedzie się spotykać, wspomnieniami o motocyklu... Dużo ciekawych osób tu poznałam, chociaż wiem, że pojawiłam się na forum pod koniec czasów jeho świetności.

Nie chciałabym żeby forum umarło, jednak słabe jwst też podtrzymywanie na siłę i pisanie jakichś bzdurnych tematów..
Jeżeli idzie o kwestie finansowe chętnie się dołożę/pokryje koszty.

Jednak z przyczyn mojego nieogaru i niezorganozowania nie podejmę się administracji forum smutek
Ale proszę Was/Nas wszystkich, tu jest wiele lat naszego życia, nie zatracajmy tego.

Leo
Moi drodzyUśmiech
Oczywistym jest, że sprawy finansowe nie mają najmniejszego znaczenia w dyskusji - ma forum istnieć, czy też nie.
Liczą się tylko ludzie, ich zaangażowanie, wolny czas oraz przede wszystkim, chęci.
Porozmawiajmy więc o chęciach.
A swoją drogą O tym, że forum się kończy i umiera napisałem jakiś czas temu. I co? I nic, jeśli nie liczyć forumowego linczu przeprowadzonego przez kilka osób.
A wtedy byłoby łatwiej o ratunek.
Ale to było i minęło.
Jestem za utrzymaniem forum.
Do finansów chętnie się dołożę.
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Rycho
Zajrzałem w poszukiwaniu informacji o zimówce, a tu takie złe wieści. Sam niewiele znaczę w tym miejscu. Jestem tylko "plecakiem" Czarnej, który przypadkiem przejeżdżał i się zatrzymał w pięknym zakątku. Nie zawsze mam czas być z Wami, choć bardzo bym chciał. Dzielę dni na różne pasje. Nie wyobrażam sobie, bym nie mógł się z Wami spotkać. Na Adminkę się nie nadaję, ale dorzucę ile będzie trzeba. Nie zostawiajcie mnie samego!

www.motorowodni.com.pl
Andzia
Przepraszam, że tak późno, ale ostatnie 2 tygodnie miałam pod znakiem wymiany pionów wodno-kanalizacyjnych w bloku, a później sprzątania po tym, więc jakaś masakra Szok
Absolutnie nie zgadzam się na zamykanie forum Złość koszty nie mają znaczenia.
Co prawda na motocyklu już nie jeżdżę i jeszcze długo nie będę, ale nie dla motocykli zaglądam na to forum, tylko dla ludzi którzy tu są.
I choćby miało tu zostać 10 osób, to uważam, że warto zachować forum.
Co do spotkań, to myślę, że jeszcze jest chęć spotykania się, tylko okoliczności nie zawsze na to pozwalają. Czasami termin nie sprzyja, czasem dziecko się rozchoruje, innym razem kasy brakuje, ale to nie znaczy, że mamy przestać próbować.
Piękno można znaleźć prawie wszędzie, jeśli człowiek przystanie, żeby się rozejrzeć; lecz codzienna walka o przetrwanie sprawia, że łatwo zapomnieć o istnieniu tego zupełnie darmowego luksusu

Leo
No to kasę już mamySzeroki uśmiech
Bardzo dobra wiadomość.
Dziękuję wszystkim którzy się zgłosilijupi
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Teodozja
Jeśli nie będzie innych chętnych, mogę podjąć się administrowania Forum. Nie mam zielonego pojęcia jak to się robi, ale chyba jestem w stanie się nauczyć. Koszt serwera to też nie problem.
Po prostu nie wyobrażam sobie, że to Forum nagle zniknie, ot tak. Niby nie jest mi na codzień aż tak do życia potrzebne, ale bez niego czułabym jakiś brak. I wcale mi nie przeszkadza, że niewiele się na nim dzieje. To już chyba nawet nie o to chodzi, żeby się działo, tylko o to, żeby wciąż był jakiś łącznik pomiędzy nami, choćby symboliczny. Tak to czuję.

Leo
Teo, jesteś wielka!!!
Seneka

Lysy
Brawo TEO!!! taaktaaktaak
Alutka - czyli jednak prowokacja odniosła pewien skutek - ponarzekaliśmy i jednak jest ciągle grupka osób czująca coś, gdzieś, z kimś, dla czegoś, po coś...
P.S. Swoją drogą zobaczcie ile osób przez tydzień zajrzało na Forum...

Leo
Lysy, forum się oczyści i tyle.
Teo, jeśli będzie Ci potrzebna jakąś pomoc, to ja zawsze....
Seneka

Alutka
Dziękuję Teo! Uśmiech
Skontaktuję się z Tobą wkrótce, żeby przekazać Ci wszystkie uprawnienia. Rozumiem, że umowę na domenę i serwer też przeniesiemy na Ciebie?

Jędruś, z mojej strony to nie była prowokacja, chociaż z rozmysłem nie dałam żadnej informacji na FB. I faktycznie aktywność w ważnym temacie, który wisi od tygodnia wiele mówi o forum...
Uważałam, że kasa nie bedzie żadnym problemem, bardziej potrzeba osobistego zaangażowania się kogoś. Szczęśliwie są jeszcze osoby, którym się chce. Resztę zweryfikuje życie Z przymrużeniem oka

To może o Zimówce teraz porozmawiamy? chytry

Teodozja
Alutka, jeśli tak będzie wygodniej, to można wszystko przenieść na mnie. Nie to, że mi na tym strasznie zależy, ale też nie jest jakimś wielkim problemem Z przymrużeniem oka Zadzwoń czy napisz do mnie w wolnej chwili, to obgadamy sprawy. Z tym, że ja teraz trochę w rozjazdach będę i będę miała więcej czasu żeby się tym zająć po 10 listopada.

Wydaje mi się, że frekwencja w tym wątku byłaby większa gdyby nie był ukryty, wiele osób zagląda tu dość często bez logowania, w tym ja.

A jeśli chodzi o Zimówkę, to ja zawsze chętna Uśmiech Może bardziej na przyjazd niż organizację, ale jeśli by się coś w tym temacie realnie zadziało, to można mnie brać pod uwagę Uśmiech

Leo
Troszkę się chyba rozpędziliśmy, bo administratorami są także Emil, makek i Zaciszanka.
A nic nie słychać o ich rezygnacji, więc może chcieliby dalej administrować?głaskanie
Seneka

Alutka
Leo, potrzebny był ktoś na moje miejsce + przejęcie serwera i domeny od Draki. I o tym rozmawiamy. Zawsze lepiej, żeby administratorów było dwóch, bo życie to życie. Emil i Makek są technicznymi.

Iza, nie pali się Z przymrużeniem oka Na pewno znajdziemy dogodny moment na przekazanie Ci uprawnień i przeniesienie umowy. Uśmiech

Zgodnie z sugestią otwieram wątek Uśmiech

Estrella
Ja też chętnie dorzucę złotówek by forum nie zniknęło
Może nie udzielam się tu tak jak kiedyś, może nie ma już I może nawet nie będzie takich babozlotów jak kiedyś ale jak jest forum jest nadzieja, jest jakiś kontakt, są zdjęcia I wpisy do których lubię czasem wrócić Szeroki uśmiech Wiem wiem życie toczy się na FB I w realu miło tu czasem zajrzeć i poczytać, a nawet coś napisać.
Teo wielkie brawo i szacun dla Ciebie!!
LWG
"Sukces to suma wielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień" Robert Collier

Work hard in silence let success make the noise

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.29
2,604,618 unikalne wizyty