Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Motocykl i Dziewczyna » Wyjazdy i spotkania » Wyjazdy
 Drukuj temat
Morze Kaspijskie 31.07_20.08.2017_szukam chętnych
przemo77390
Trasa oczywiście do modyfikacji jak kto chce. Tylko bez Władykaukazu.

Warszawa - Ukraina (bo bez wizy): to jako tranzyt - potem Inguszetii - Grozny - Dagestan - Astrachań - Warszawa

https://goo.gl/ma...gfFXSwipuq - wstępna trasa. Zmodyfikowałbym ją aby jechać bliżej Nabrzeża Morza Kaspijskiego.

Mam nadzieję że już nic nie pokomplikuje sprawy.
Motocykl - BMW R1200GSA w dwie osoby, czyli ja i moje wsparcie w postaci Edyty.
Nie tworzyłbym ekstremalnej trasy tzn. taplania się w błocie bo jadą dwie osoby na jednym motocyklu.
Dodatkowo skoro jadę tak daleko to chciałbym trochę pozwiedzać popatrzyć na przyrodę ludzi itp., czyli tak zwana turystyka tak aby cos tam liznąć i nie wracać już w te samo miejsce.

Wycieczka budżetowa - namiot w razie czego trzeba mieć. Spanie w tanich hostelach itp.

Czas trwania tak jak określona data 21 dni.
Edytowane przez przemo77390 dnia 11-01-2017 11:33

Alutka
Świetny pomysł!
Mam nadzieję, że tym razem komuś termin będzie pasować i pojedziecie liczniejszą ekipą Uśmiech
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

termit
Super wyprawa Uśmiech

Leo
BRAWO Przemo!!!!!!
Masz wspaniałe pomysły.
Takie pasujące do forum.......motocyklowego
Mam nadzieję, że w 2018 roku pojedziemy gdzieś razem.
Szacun podziwLWG
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

taga
o rety, rety!!!! fajnie to wygląda, powodzenia w realizacji Waszych planów Uśmiech
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

Estrella
Może kiedyś... jak już będę bogata i nie będę musiała pracować (czyt. liczyć dni urlopowych)
Chwilowo mogę jedynie zazdrościć i życzyć Wam udanej realizacji podróży Uśmiech
LWG
"Sukces to suma wielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień" Robert Collier

Work hard in silence let success make the noise

przemo77390
Leo napisał(a):

BRAWO Przemo!!!!!!
Masz wspaniałe pomysły.
Takie pasujące do forum.......motocyklowego
Mam nadzieję, że w 2018 roku pojedziemy gdzieś razem.
Szacun podziwLWG

Spoko Leo mam nadzieję że w końcu się gdzieś razem poleci.
Na razie zdrowiej - czego ci serdecznie życzymy

przemo77390
Dzięki wam - pamiętajcie że najdroższa w tej wyprawie jest wiza około 450 pln, reszta to taniość, paliwo tanie, jedzenie i spanie też się wybierze tanie.
Także pewnie taka wyprawa wyjdzie taniej niż na zachód czy na południe na 14 dni.

przemo77390
http://www.kalmyk...torcycles/

Takie informacje znalazłem o Czeczeni:

Do głównych miast Czeczenii oraz regionów, które mają predyspozycje do bycia największymi czeczeńskimi atrakcjami turystycznymi na chwilę obecną należą:
• Grozny - stolica, która cały czas się odbudowuje z wojennych zniszczeń, które praktycznie zmiotły miasto z powierzchni ziemii. W dużej mierze Grozny jest już odbudowany, więc zawiedzie się ten, kto będzie szukał tam gruzów i wojennej zawieruchy
• Aleroy - górska wioska, gdzie urodził się były prezydent Czeczenii Aslan Maskhadov oraz gdzie toczyły się zacietę walki z siłami rosyjskimi
• Argun - doskonała baza wypadowa w dzikie góry
• Martwe miasto Choi-Pede
• Dystrykt Itum-Kali z malowniczymi wsiami Bekhaylinskaya oraz Kokadoy położonymi wśród dziewiczych gór
• Gudermes - miasto, które wyrosło na wydobyciu i przetwórstwie ropy naftowej
• Shali - drugie najliczniejsze miasto w Czeczenii
• Zamek Phakoch i okolica
• Jezioro Treasury-Am i rzeka Hulhulau położone około 3-4 godziny samochodem od Groznego
• Biesłan – szkoła

Sytuacja się klaruje powstaje mała lista - pięknie.

Lista:
1. Przemo +1
2. piter1600 - Forum BMW
3. zz44 - Forum Africa Twin
Edytowane przez przemo77390 dnia 20-01-2017 15:24

przemo77390
Może jeszcze kogoś skuszę:

Sarai Batu - Sarai-al-Maqrus. Saraj (również przepisywane jako Saraj lub Saray) to nazwa dwóch miast, które były sukcesywnie Stolice na Złotej Ordy , z mongolskiego królestwa rządzonego wiele z Azji Środkowej i część Europy Wschodniej , w 13. i 14. wieku. Położony w dzisiejszej Rosji.
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570935_Beztytuu.jpg

Jezioro słone - ; Współrzędne 48 ° 10'N 46 ° 53'E 48,167 ° N 46,883 ° E Lokalizacja Astrachań oblast.
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570956_2.jpg

Elton - bezodpływowe, słone jezioro położone na Nizinie Nadkaspijskiej, w rosyjskim obwodzie wołgogradzkim, niedaleko granicy z Kazachstanem. 49°08′45″N 46°40′50″E
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570981_Elton.jpg

Rezerwat Bogdińsko-Baskunczacki (ros. ) położony jest w północnej części obwodu astrachańskiego. W rezerwacie znajduje się słynna góra Bolszoje Bogdo (ros.Z przymrużeniem oka. Mierzy ona zaledwie 150 metrów, niemniej jednak jest to najwyższy punkt Niziny Nadkaspijskiej. Na płaskich stepach górę widać z daleka — z odległości ponad 40 kilometrów.
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570986_Rezerwat.jpg

Balshoj Brat ()- czyli pustynia Wielki Brat niedaleko Astrachania
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570991_Pustynia.jpg

Jezioro Kezenoy-am (Jezioro Goluboye, rosyjskiego : czeczeński : jest najgłębszym jeziorem w Kaukazie Mountains, przede wszystkim w Czeczenii , ale częściowo w Dagestanie w Federacji Rosyjskiej. Zimą powierzchnia jeziora zamarza, a latem temperatura wody wynosi około 5 ° C. Woda w jeziorze ma całoroczny zapas tlenu w którym plankton przetrwać, rzadki gatunek pstrąga. Lokalizacja: Czeczenia , Dagestan ( Kaukaz ). Współrzędne: 42 ° 47'0 "N 46 ° 8'0" E 42,78333 ° N 46,13333 ° E
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570992_3.jpg

Kanion Ajmakiński
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570994_Kanion.jpg

Dargavs. ;Miasto umarłych; (ros. Z przymrużeniem oka to kompleks ponad 90 grobowców i krypt zbudowanych wg różnych źródeł między XII a XVI wiekiem. Ostatni pochówek odbył się w 1915 roku. Do dziś zachowały się ciała zmarłych we wnętrzach kamiennych budowli, które umieszczone są w drewnianych łodziach. Uważa się, że czółna miały być wykorzystywane przez duszę zmarłego do przekraczania rzeki. Zmarłych chowano także z różnymi rzeczami, które uznawano za przydatne w życiu pozagrobowym. Niektóre zwłoki są zastygłe z różnych pozycjach. Prawdopodobnie mieszkańcy wioski w okresach zarazy, czując zbliżającą się śmierć, sami wchodzili do grobowca i tak umierali.
zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/6/7570995_Miasto.jpg

Elista – najbardziej buddyjskie miasto Europy.
Bermamyt
Tsoy Pede
Park Narodowy Wornuszki - chyba tak się piszę
Grozny – Besłan (visit Czeczenia biuro - przewodnik)
Biesłan – mauzoleum poległych w ataku terrorystycznym z 2004 r.
Wypoczynek nad Morzem Kaspijskim.
Wołgograd
Astrachań
Off-road z widokami na Elbrus – najwyższy szczyt Kaukazu
Kanion Chunzachski z licznymi wodospadami

Bajeczne krajobrazy północno-wschodniego Kaukazu, m.in. rezerwat na Płaskowyżu Gunibskim– nieodwiedzane przez turystów, górskie auły (wioski) w Dagestanie zamieszkiwanie przez Awarów, Lezginów, Andyjców i inne narodowości.
Kaukaskie doliny Baksanu i Czegiemska (z licznymi wodospadami) w Kabardyno-Bałkarii.
Pustynie Kałmucji.

przemo77390
Jak ktoś nie ma planów a ma chęć gdzieś pojechać to zapraszam w imieniu swoim i pozostałych uczestników bo to ostatnia prosta na podjęcie decyzji. Już czas składać paszporty. Trwają ostatnie ustalenia.
Jada (jeszcze jeden max 2 motki albo jeden motek i dwie osoby Uśmiech):
3 GSy
1 Tenerka

draka
Ale fajnie to na fotach wygląda!

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
3,159,549 unikalne wizyty