Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Motocykl i Dziewczyna » Wyjazdy i spotkania » Wyjazdy
 Drukuj temat
VI Letnie Spodkanie 01- 03.09.2017. Olsztyn - Mazury
lotnik
Lotnik

Zapraszam serdecznie na VI Letnie Spotkanie tak jak już wcześniej informowałem będziemy zwiedzać Lotnisko na Mazurach czyli Port Lotniczy Olsztyn – Mazury 2017.09.01-03 mam nadzieje, że atrakcji również nie zabraknie ponieważ Mazury są piękne i jest co zwiedzać.
Jak zawsze główną atrakcją będzie zwiedzanie nowego Portu Lotniczego Olsztyn – Mazury z przepięknym Terminalem. Tak jak zawsze spotykamy się w piątek natomiast zwiedzanie Portu Lotniczego przewidziane jest na sobotę oraz zwiedzanie przepięknych regionów Mazur.

Poniżej przesyłam Ofertę Ośrodka w której są zawarte ceny noclegu i wyżywienia wraz z Uroczystą Kolacją w sobotę do wyboru zgodnie z przedstawioną ofertą przyjętą na 100 osób.

Co do dalszych Informacji będę zamieszczał w pierwszym poście oczywiście również będę odpowiadał na Was nurtujące pytania.

Jeżeli chodzi o Ośrodek jest przepięknie usytuowany nad jeziorem z wieloma atrakcjami do Naszej dyspozycji.

Lotnik

Zapraszam serdecznie na VI Letnie Spotkanie tak jak już wcześniej informowałem będziemy zwiedzać Lotnisko na Mazurach czyli Port Lotniczy Olsztyn – Mazury 2017.09.01-03 mam nadzieje, że atrakcji również nie zabraknie ponieważ Mazury są piękne i jest co zwiedzać.
Jak zawsze główną atrakcją będzie zwiedzanie nowego Portu Lotniczego Olsztyn – Mazury z przepięknym Terminalem. Tak jak zawsze spotykamy się w piątek natomiast zwiedzanie Portu Lotniczego przewidziane jest na sobotę oraz zwiedzanie przepięknych regionów Mazur.

Poniżej przesyłam Ofertę Ośrodka w której są zawarte ceny noclegu i wyżywienia wraz z Uroczystą Kolacją w sobotę do wyboru zgodnie z przedstawioną ofertą przyjętą na 100 osób.

Co do dalszych Informacji będę zamieszczał w pierwszym poście oczywiście również będę odpowiadał na Was nurtujące pytania.

Jeżeli chodzi o Ośrodek jest przepięknie usytuowany nad jeziorem z wieloma atrakcjami do Naszej dyspozycji.

OFERTA

Serdecznie zapraszam do zapoznania się z ofertę Ośrodka Wypoczynkowego „Kalwa”
w Pasymiu. O każdej porze roku znajdziecie Państwo coś dla siebie.
Ośrodek usytuowany jest nad brzegiem jeziora Kalwa w mieście Pasym. To urocze miasteczko położone jest w północno-wschodniej części Polski, na Mazurach. To kraina bogata w mnóstwo krajobrazowo – turystycznych atrakcji. Zapraszamy do naszego Ośrodka w którym oferujemy Państwu nocleg w całorocznych domkach zlokalizowanych w sosnowym lesie a w szczególności:
• bezpośredni dostęp do jeziora,
• czyste środowisko naturalne (walory sanatoryjno – uzdrowiskowe),
• atrakcyjne tereny wędkarskie oraz okolice bogate w siedliska fauny (raj dla grzybiarzy) i flory,
• teren dogodny na spacery i nordic walking,
• zabytki historyczne (układ architektoniczno – urbanistyczny miasta: Ratusz z 1855r czy fragmenty murów obronnych z XV wieku; ciekawostką jest pobyt Napoleona w 1807r, który swoją kwaterę miał w budynku plebanii Kościoła Ewangelickiego),
• dogodny dojazd komunikacją PKP i PKS,
• blisko położone wyciągi narciarskie m.in. w Mrągowie Góra Czterech Wiatrów czy Kartasiówka w okolicach Olsztyna (dojazd ok. 50 min.; okres zimowy).
Pasym położony jest na trasie między Olsztynem a Szczytnem, przez co stanowi doskonały punkt wypadowy do zwiedzania licznych zabytków na tych terenach, m.in. ruin Zamku Krzyżackiego, Chatę Mazurską w Szczytnie czy gotycki Zamek Kapituły Warmińskiej i inne liczne zabytki w Olsztynie. Dodatkowo dla osób lubiących aktywnie spędzić czas proponujemy skorzystanie ze szlaków rowerowych, pieszych czy kajakarskich np. rzeką Łyną.
Atrakcją Ośrodka jest pełnowymiarowy kryty basen (12 x 25m) z brodzikiem i zjeżdżalnią dla dzieci, stadnina koni, 2 kryte korty tenisowe (czyli ogromna hala sportowa z możliwością gry w siatkówkę i koszykówkę i tenis) oraz czynna w sezonie letnim, jedna z najdłuższych w Polsce, odkryta zjeżdżalnia wodna (105m).

Ośrodek wyposażony jest w 6 sal konferencyjnych z pełnym wyposażeniem technicznym, jadalnię, drink bar, kawiarnię, kręgielnię (2 tory), salę gier (bilard – 3 stoły), place zabaw dla dzieci oraz 2 parkingi dla zmotoryzowanych. Na terenie Ośrodka znajduje się wypożyczalnia sprzętu sportowego i wodnego, 4 korty ziemne, odkryte boiska do piłki nożnej, koszykówki i siatkówki oraz siłownia.
Nad bezpieczeństwem naszych Gości i ich mienia czuwa profesjonalna agencja ochrony, zaś rzetelną obsługę we wszystkich obiektach ośrodka gwarantuje odpowiednio przygotowany personel.

Dodatkowo na terenie ośrodka można skorzystać z usług firmy;4fun; (tel. 530 300 002; ; Agnieszka Sobieska), w ofercie:
- wypożyczalnia rowerów,
- przewozy taxi - melex,
- park linowy.

Oferta 2017r (ceny brutto)

1.Zakwaterowanie
Oferujemy całoroczne (ogrzewane) domki typu BRDA, przeznaczone dla 4 osób. W każdym z nich na parterze znajduje się salon z TV, telefonem, łazienka z natryskiem, 2 kanapy narożne w saloniku jako dodatkowe miejsca noclegowe dla 5- i 6-tej osoby (dodatkowo płatne), zaś na piętrze dwie sypialnie dwuosobowe z pojedynczymi łóżkami.
Doba hotelowa zaczyna się o godzinie 16:00, kończy o godzinie 11:00 w dniu wyjazdu (możliwość zmiany po uzgodnieniu z recepcją ośrodka).

240 zł / 1 doba - domki 4 osobowe
Przy grupie 100 os 210 zł / 1 doba

2.Wyżywienie standardowe
Polecamy Państwu naszą domową kuchnię, gdzie Wasze podniebienia zaspokoją dania najwyższej jakości przygotowywane przez profesjonalną Szefową Kuchni.

śniadanie (stół szwedzki): 20 zł / 1 os
przykładowe menu: danie gorące: jajecznica
bufet szwedzki: wędliny, sery, pasztet, wyroby garmażeryjne, twarożki, sałatka, ryba, pieczywo, masło, pomidory, dżem, jogurt, miód, herbata / kawa

obiad (serwowany): 25 zł / 1 os
przykładowe menu: rosół z makaronem, pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowym, ziemniaki opiekane
warzywa gotowane, surówka, kompot

kolacja (stół szwedzki): 20 zł / 1 os
przykładowe menu: danie gorące: pierogi z mięsem
bufet szwedzki: wędliny, sery, pasztet, wyroby garmażeryjne, twarożki, ryba, pieczywo, masło, pomidory, dżem, miód, herbata

3.Ognisko grill

Płonie ognisko w lesie … kto z nas nie pamięta tych niezapomnianych słów piosenki, która towarzyszyła nam przy wspólnym biesiadowaniu przy ognisku. Wystarczy odwiedzić nasz ośrodek, aby spędzić wspólne chwile przy „trzaskającym” ognisku, które zintegruje cały zespół. My zadbamy o pyszne dania z grilla i zimne piwko, Państwo będziecie śpiewać i tańczyć do białego rana przy akompaniamencie akordeonu lub gitary …

60 zł / 1 os
Menu: karkówka,
Pstrąg pieczony w folii, bigos,
Marynowana pierś z kurczaka,
Dodatki: ketchup, musztarda, pieczywo, ogórek, sałatka ziemniaczana
Soki, napoje 1l / 1 os Piwo 1l / 1 os
4. Uroczysta kolacja
Serdecznie zapraszamy do zorganizowania uroczystej kolacji w naszym ośrodku. Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom przygotowaliśmy menu, które składa się z dania głównego, zimnych przystawek oraz deseru. Spośród przygotowanych propozycji prosimy wybrać te, które Państwu najbardziej odpowiadają. Na Państwa życzenie przygotujemy również menu zaproponowane przez Państwa.
90 zł / 1 os

Danie główne:
Roladki z polędwicy w sosie pieprzowym,
Ziemniaki opiekane, warzywa na gorąco
Zimne przekąski:
Mięsa pieczone: rolada schabowa, galantyna z kurczaka,
Ryba w pomidorach, roladki łososiowe nadziewane pastą twarogową,
Kompozycja pasztetów własnego wyrobu,
Sałatka grecka
Danie gorące podawane w nocy:
Barszczyk z pasztecikiem
Dodatki: Marynaty, pieczywo, masło, ciasto / owoce
Napoje, soki 1l / 1 os, kawa / herbata
Alkohol 150g / 1 os

II:
Danie główne: Sznycel po parysku
Ziemniaki opiekane, bukiet warzyw
Zimne przekąski: mięsa pieczone: kurczak faszerowany, schab ze śliwką
Jaja faszerowane pastą łososiową i pieczarkową
Śledzik po bosmańsku, ryba w sosie greckim
2 rodzaje sałatek
Dodatki: Marynaty, pieczywo, masło, sosy
Ciasto, owoc
Danie podawane w nocy: Udko pieczone
Napoje, soki 1l / 1 os, kawa, herbata
Alkohol 150g / 1 os

(w formie bufetu szwedzkiego)

5. Sala konferencyjna / przerwa kawowa
Wynajem Sali konferencyjnej: w cenie pobytu przy 100 os grupie
Wyposażenie Sali: ekran, flipchart, dostęp do bezprzewodowego Internetu, rzutnik multimedialny (1), nagłośnienie (duża sala)
Układ: kinowy / podkowa / szkolne (w zależności od liczby osófajne

Przerwa kawowa (kawa, herbata, soki, woda mineralna, ciastka)
15 zł / 1 os

6.Parking w cenie pobytu
7.Oprawa muzyczna (profesjonalny DJ 1500 zł / do 2:00, akordeon 160 zł / 1h, gitara 850 zł / 4h, zespół muzyczny od 5 500 zł / do 6h)
8. Obiekty sportowe wg wykorzystania
Czas na relaks po ciężkiej pracy, polecamy nasze zaplecze rekreacyjno sportowe, które pozwoli pozbyć się całotygodniowego stresu i nastawi Państwa pozytywnie na kolejne dni

Kryty BASEN, SAUNA w cenie pobytu
Kort tenisowy kryty 33 zł / 1h / 1 kort (ogrzewanie wg zużycia oleju 3,50 zł / 1l) (hala z możliwością gry w tenisa, koszykówkę, siatkówkę)
Kort tenisowy ziemny . 15 zł / 1h / 1 kort
Kręgielnia 17 zł / 1 żeton / 20 min. (50 zł / 1 tor / 1h)
Bilard 15 zł / 1h / 1 stół
Siłownia 12 zł / 1 wejście / 1 os
Rowery wodne 15 zł i 20 zł / 1h, 60 zł i 80 zł / 1 dzień
Kajaki 15 zł / 1h, 50 zł / 1 dzień
Łódź wiosłowa 10 zł / 1h, 40 zł / 1 dzień
Łódź żaglowa Omega 20 zł / 1h, 100 zł / 1 dzień
Deska windsurfingowa 20 zł / 1h, 80 zł / 1 dzień
Boiska odkryte (piłka nożna, siatkówka, koszykówka) – w cenie pobytu

Przedpłata: 60%

Opłata klimatyczna (płatna gotówką w recepcji): 1,60 zł / 1 os / 1 doba

Serdecznie zapraszamy!

Dodatkowo przygotujemy dla Państwa różnego rodzaju gry integracyjne, wieczory tematyczne, zajęcia sportowe i wiele innych rzeczy, które umilą Państwa pobyt.

Zaczynam zapisy.

1. Lotnik

Leo
Cześć Lotnik!!!
To jest świetna propozycja, zresztą także poprzednie spotkania wspominam mile.
Wszystko zależy o postępów po styczniowej operacji.
Jednak wszystko wskazuje, że wstępnie mogę się zadeklarować
1. Leo + 1
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

lotnik
Jeżeli dobrze poczytamy to jest takie wyliczenie w pierwszym poście:

Koszty pobytu dla jednej osoby :

- nocleg x 1 = 105 zł.

- śniadanie x 2 = 40 zł.

- kolacja x1 = 20 zł.

- uroczysta kolacja x 1 = 90 zł. (jeżeli grill to 60 x 1 )

- DJ = 15 zł.

suma dla 1 osoby = 270,00 zł. lub 240 zł.

biorąc po uwagę, że będzie 100 osób
Całość pobytu dla jednej osoby wynosi 270,00 zł. ( szczegóły są napisane powyżej) ponieważ kolacja za 90 zł. jest przewidziana w budynku ze względu na ilość dań ( i ewentualnie złej pogody) a za 60 zł. było by to w plenerze.

Jeżeli chodzi o DJ to rozumiem, że będziemy tańczyć a nie tylko spożywać trunki i dlatego od jednej osoby wychodzi 15 zł., mając na uwadze, że będzie 100 osób.

Leo
Tak jest, kierowniku!!!
Tylko czy przypadkiem nie powinno być 2 noclegów?
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

lotnik
Leo oczywiście, że dwa noclegi.

Ja wiem, że termin odległy, ale muszę, chociaż za noclegi wpłacić tak jak wcześniej pisałem a co do wyżywienia będziemy jeszcze ustalać, co i jak.
Moja propozycja jest następująca żeby jedna osoba wpłaciła ( 420,00 zł.) za cały domek a później będzie miała możliwość dobierać znajomych do domku no chyba, że są już cztery osoby do domku to po 105,00 zł., jedna osoba.

taga
Mi akurat termin nie pasuje, ale Pasym to moje miejsce na ziemi... <3 <3 <3 wracam tam co roku... Ośrodek mogę polecić z całego serca, jest dobrze wyposażony, domki są w porządku, basen, kręgle etc. też Uśmiech Jezioro ze strefą ciszy Uśmiech mega malownicze. W samym mieście - choć malutkim - warto wejść do dwóch kościołów. Nie ma już niestety pysznej smażalni, ale jakby udało Wam się gdzieś "przypadkiem" skosztować lokalnych trunków - to polecam Uśmiech To wyjątkowe miasteczko, które ma ponad 6 wieków historii, a prawa miejskie otrzymało w XIV wieku Uśmiech bawcie się dobrze!
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

Estrella
W Ośrodku tylko górka jest niebezpieczna Z przymrużeniem oka poza tym potwierdzam słowa Tagi Szeroki uśmiech
LWG
"Sukces to suma wielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień" Robert Collier

Work hard in silence let success make the noise

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
3,159,550 unikalne wizyty