Aktualnie online
· Gości online: 1
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
Motocykl z Anglii...?
|
|
witch |
Dodany dnia 20-06-2014 11:57
|
![]() Użytkownik Postów: 61 Data rejestracji: 03.03.14 |
Chcialam się dowiedzieć jak to jest z moto sprowadzanymi z Anglii? Przeglądając ostatnio ceny hondy CBR 125 w Anglii przeżyłam mały szok ponieważ tutaj taka honda kosztuje ok3000 funtów czyli na nasze ok 15tys i od tego czasu zastanawiam się jakim cudem ten sam motocykl sprowadzony z Anglii do Polski kosztuje dwa razy mniej??? |
|
|
Leo |
Dodany dnia 20-06-2014 13:01
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
witch napisał(a): Chcialam się dowiedzieć jak to jest z moto sprowadzanymi z Anglii? Przeglądając ostatnio ceny hondy CBR 125 w Anglii przeżyłam mały szok ponieważ tutaj taka honda kosztuje ok3000 funtów czyli na nasze ok 15tys i od tego czasu zastanawiam się jakim cudem ten sam motocykl sprowadzony z Anglii do Polski kosztuje dwa razy mniej??? To proste - oglądałaś MOTOCYKL czyli pojazd gotowy do jazdy, a do Polski sprowadza się powypadkowy złom, lekko naprawia i sprzedaje naiwnym napaleńcom ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 21-06-2014 11:20
|
![]() Użytkownik Postów: 103 Data rejestracji: 07.11.13 |
Wiecie co ja ostatnio też się nad tym zastanawiałam i znalazłam w necie namiary na sprowadzane motocykle z Usa . Z ciekawości wysłałam maila i zapytałam o pierwszy lepszy moto żeby po prostu wiedzieć na jakich to jest zasadach i oto odpowiedź jaką dostałam : PRZYBLIŻONE KOSZTY IMPORTU: KOSZTY USA: - zakup $$$ ??? (w przypadku licytacji to Państwo ustalają wartość do jakiej mamy licytować dany pojazd), - opłata aukcyjna około 400$ (dotyczy tylko i wyłącznie zakupu pojazdu na licytacji - pobierana przez dom aukcyjny automatycznie zaraz po zakupie i doliczana do faktury zakupu), - transport pojazdu po terenie USA z miejsca zakupu do portu wysyłki około 300$ (w zależności od odległości), - parking (opłata za postój motocykla na terenie domu aukcyjnego do momentu jego odbioru) 100 $ - opłata dealerska 250$ (obsługa dealera w USA, zakup, transport, odprawa w USA, załadunek, dokumenty itp.), - wysyłka pojazdu w kontenerze 450$. -------------------------------------------------------------------- RAZEM kosztów USA około: 1500$ -------------------------------------------------------------------- KOSZTY POLSKA: - opłaty portowe 900PLN, - podatki (cło, Vat) około 1000PLN - tłumaczenia dokumentów 250PLN, - przegląd 250PLN, - nasza prowizja 2460 PLN (brutto). -------------------------------------------------------------------- RAZEM kosztów w POLSCE około:4900PLN -------------------------------------------------------------------- RAZEM KOSZTÓW IMPORTU OKOŁO 9tysPLN Koszty opcjonalne/dodatkowe: - ewentualna opinia rzeczoznawcy około 350PLN (wycena wartości), na życzenie Urzędu Celnego, - rejestracja pojazdu koszt 250PLN, - opłaty związane z kosztami przelewu $$$ do USA za motocykl pokrywa kupujący Czas realizacji zamówienia około 6-8 tygodni. W większości przypadków pojazdy kupujemy na aukcjach internetowych (UŻYWANE - z ubezpieczalni, po zajęciach bankowych, komorniczych itp.). Są to aukcje tylko i wyłącznie dla dealerów amerykańskich, co gwarantuje najniższą cenę zakupu. Ceny podane w naszych w ogłoszeniach to zazwyczaj wartości orientacyjne, klient znając koszty import_u podaje nam maksymalną wartość do jakiej mamy licytować dany pojazd (istnieje również możliwość zakupu pojazdu z salonu od dealera - nowy lub używany, w takim przypadku od razu znamy cenę zakupu). Ostateczne ceny sprzedaży pojazdy te osiągają na licytacji w USA (on line - na żywo) danego dnia, o określonej godzinie. W przypadku wygrania licytacji klient otrzymuje od nas oryginalną fakturę zakupu z domu aukcyjnego, tak aby był w 100% pewien za ile go kupił. Na podstawie tej faktury klient dokonuje płatności za pojazd. Przed przystąpieniem do licytacji lub zakupem pojazdu z salonu od dealera, podpisujemy z klientem Umowę. Po jej podpisaniu klient zobligowany jest do wpłaty depozytu (w celu zabezpieczenia transakcji) w kwocie 3075PLN. Po odnotowaniu na koncie wpłaty od klienta, przystępujemy do zakupu (licytacji). W przypadku rezygnacji z zakupu przed dokonaniem transakcji (lub nie wygraniu licytacji), wpłacony depozyt jest zwracany klientowi. Płatności za pojazd klient dokonuje zaraz po jego zakupie + koszty w USA. Koszty w Polsce klient pokrywa po odprawie celnej pojazdu. W sprawie procedur import_u prosimy o kontakt telefoniczny. Co Wy na To ?? ![]() ![]() |
|
|
Leo |
Dodany dnia 21-06-2014 12:16
|
Aneta7644 napisał(a): Wiecie co ja ostatnio też się nad tym zastanawiałam i znalazłam w necie namiary na sprowadzane motocykle z Usa . Z ciekawości wysłałam maila i zapytałam o pierwszy lepszy moto żeby po prostu wiedzieć na jakich to jest zasadach i oto odpowiedź jaką dostałam : PRZYBLIŻONE KOSZTY IMPORTU: KOSZTY USA: - zakup $$$ ??? (w przypadku licytacji to Państwo ustalają wartość do jakiej mamy licytować dany pojazd), - opłata aukcyjna około 400$ (dotyczy tylko i wyłącznie zakupu pojazdu na licytacji - pobierana przez dom aukcyjny automatycznie zaraz po zakupie i doliczana do faktury zakupu), - transport pojazdu po terenie USA z miejsca zakupu do portu wysyłki około 300$ (w zależności od odległości), - parking (opłata za postój motocykla na terenie domu aukcyjnego do momentu jego odbioru) 100 $ - opłata dealerska 250$ (obsługa dealera w USA, zakup, transport, odprawa w USA, załadunek, dokumenty itp.), - wysyłka pojazdu w kontenerze 450$. -------------------------------------------------------------------- RAZEM kosztów USA około: 1500$ -------------------------------------------------------------------- KOSZTY POLSKA: - opłaty portowe 900PLN, - podatki (cło, Vat) około 1000PLN - tłumaczenia dokumentów 250PLN, - przegląd 250PLN, - nasza prowizja 2460 PLN (brutto). -------------------------------------------------------------------- RAZEM kosztów w POLSCE około:4900PLN -------------------------------------------------------------------- RAZEM KOSZTÓW IMPORTU OKOŁO 9tysPLN Koszty opcjonalne/dodatkowe: - ewentualna opinia rzeczoznawcy około 350PLN (wycena wartości), na życzenie Urzędu Celnego, - rejestracja pojazdu koszt 250PLN, - opłaty związane z kosztami przelewu $$$ do USA za motocykl pokrywa kupujący Czas realizacji zamówienia około 6-8 tygodni. W większości przypadków pojazdy kupujemy na aukcjach internetowych (UŻYWANE - z ubezpieczalni, po zajęciach bankowych, komorniczych itp.). Są to aukcje tylko i wyłącznie dla dealerów amerykańskich, co gwarantuje najniższą cenę zakupu. Ceny podane w naszych w ogłoszeniach to zazwyczaj wartości orientacyjne, klient znając koszty import_u podaje nam maksymalną wartość do jakiej mamy licytować dany pojazd (istnieje również możliwość zakupu pojazdu z salonu od dealera - nowy lub używany, w takim przypadku od razu znamy cenę zakupu). Ostateczne ceny sprzedaży pojazdy te osiągają na licytacji w USA (on line - na żywo) danego dnia, o określonej godzinie. W przypadku wygrania licytacji klient otrzymuje od nas oryginalną fakturę zakupu z domu aukcyjnego, tak aby był w 100% pewien za ile go kupił. Na podstawie tej faktury klient dokonuje płatności za pojazd. Przed przystąpieniem do licytacji lub zakupem pojazdu z salonu od dealera, podpisujemy z klientem Umowę. Po jej podpisaniu klient zobligowany jest do wpłaty depozytu (w celu zabezpieczenia transakcji) w kwocie 3075PLN. Po odnotowaniu na koncie wpłaty od klienta, przystępujemy do zakupu (licytacji). W przypadku rezygnacji z zakupu przed dokonaniem transakcji (lub nie wygraniu licytacji), wpłacony depozyt jest zwracany klientowi. Płatności za pojazd klient dokonuje zaraz po jego zakupie + koszty w USA. Koszty w Polsce klient pokrywa po odprawie celnej pojazdu. W sprawie procedur import_u prosimy o kontakt telefoniczny. Co Wy na To ?? ![]() ![]() To, że na takich zasadach nie kupisz Hondy CBR 125 za 7,5 tys zł. Jest to możliwe tylko po reanimacji złomu ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 21-06-2014 12:21
|
No właśnie o to chodzi , więc dlatego mnie dziwi jak coraz częściej słyszę że najlepiej sprowadzić coś z zagranicy . Więc ja już nic nie rozumiem h e![]() |
|
|
Leo |
Dodany dnia 21-06-2014 13:09
|
Aneta7644 napisał(a): No właśnie o to chodzi , więc dlatego mnie dziwi jak coraz częściej słyszę że najlepiej sprowadzić coś z zagranicy . Więc ja już nic nie rozumiem h e ![]() ![]() ![]() ==============================
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 21-06-2014 14:32
|
No może skorzystam i zadzwonie ![]() A tak po za tym szukam motocykla może cos doradziasz gdzie i jak szukac?? |
|
|
Leo |
Dodany dnia 21-06-2014 14:47
|
Aneta7644 napisał(a): No może skorzystam i zadzwonie ![]() A tak po za tym szukam motocykla może cos doradziasz gdzie i jak szukac?? Jakiego? ![]() ==============================
|
|
Alutka |
Dodany dnia 27-06-2014 13:44
|
![]() Główny administrator Postów: 1422 Data rejestracji: 13.02.12 |
Aneta7644 napisał(a): W sumie to sama jeszcze nie wiem .Hm... rozmawiam z wieloma ludzmi na ten temat i zdania sa podzielone, a ja nie wiem co o tym myslec. Pierwszy motocykl wiec os jakiej pojemnosci zaczą ??) ![]() ![]() Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, jeśli przeniosę Twój post do nowego wątku. Temat ciekawy i pewnie więcej osób moze być nim zainteresowanych, a tu nam trochę moze umknąc ![]() |
|
Przejdź do forum: |