Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Motocykl i Dziewczyna » Wyjazdy i spotkania » Wyjazdy
 Drukuj temat
Lwów 19-22.06.2014
Jola
Ponieważ zarejestrowałam się na tym forum niedawno,( bardzo chciałam uczestniczyć w najbliższym BZ ale niestety nie mogę), w uzgodnieniu z zaciszanką mam propozycję na kolejne spotkanie. Może będą chętne osoby do wspólnego wyjazdu a może ktoś będzie w tym samym czasie we Lwowie więc możemy się spotkać.W sumie na dzień dzisiejszy zapisane są 34 osoby (22 motocykle) taka grupa moich znajomych. Gdyby ktoś miał ochotę na ten wyjazd, na poznanie nowych osób zapraszam serdecznie.

LWÓW 19-22.06.2014R

Miejsce przekroczenia granicy: Hrebenne
Spotykamy się 19.06.2014r o godzinie najpóźniej 16.00
na stacji paliw BP położonej po prawej stronie na drodze krajowej nr 17 tuż za miejscowością Tomaszów Lubelski w kierunku Hrebenne.
https://www.googl...,16z?hl=pl

Zwiedzanie 20 i 21.06.2014r
Ramowy program zwiedzanych atrakcji z licencjonowanym przewodnikiem:
Stare miasto: gmach opery, Katedra Łacińska, Kaplica Boimów, Katedra Ormiańska, Katedra Polska, arsenał królewski, Cerkiew Wołoska, arsenał miejski, zespół kościelno-klasztorny Bernardynów, plac Halicki, Manufaktura czekolady, targ rękodzieła, Wysoki Zamek z kopcem Unii Lubelskiej, muzeum apteka, muzeum browaru wraz z degustacją, cmentarz Łyczakowski, cmentarz Orląt Lwowskich. Przewodnika mamy do dyspozycji na dwa dni więc to tylko niektóre z atrakcji jakie zobaczymy. Większość atrakcji jest bezbiletowa ale do niektórych potrzebne są bilety. Szacunkowy koszt wszystkich biletów 40zł + 20zł koszt przewodnika. Łącznie 60zł/osoba. Ponieważ chodzenia będzie bardzo dużo a we Lwowie ulice wyłożone są brukiem obowiązkowo potrzebne są wygodne buty.

Niezbędne: paszport i zielona karta.
Alternatywnie: ubezpieczenie NNW. Jeżeli ktoś jest zainteresowany zrobieniem tego grupowo, proszę o przesyłanie mi danych tj. imię i nazwisko, pesel, adres zamieszkania. Szacunkowy koszt ok. 11 zł za osobę.

W związku z tym, iż noclegi i bilety wstępu do zwiedzanych obiektów trzeba zapłacić w hrywnach muszę je zakupić przed wyjazdem. Koszt 3 noclegów dla 1 osoby 135zł. Pozostały pokoje 3 i 4 osobowe oczywiście z własnymi łazienkami. Po 2 ręczniki dla każdej osoby.

Łączny szacunkowy koszt wyjazdu na 1 osobę: 135zł noclegi + 40zł bilety wstępu + 20zł koszt przewodnika = 195zł. Opcjonalnie ubezpieczenie NNW ok.11zł.
Moja propozycja to wpłacenie po 200zł na osobę na mój rachunek bankowy. Zakupię za to hrywny za nocleg, bilety wstępu, opłatę przewodnika, reszta tj. 5 zł zostanie jako rezerwa na pobyt we Lwowie np. na bilety komunikacji miejskiej.

We Lwowie oficjalną walutą płatniczą w sklepach i restauracjach jest hrywna. Są kantory w których można wymienić złotówki na hrywny. Można też płacić kartą płatniczą. W związku z tym, iż wyżywienie jest we własnym zakresie proszę zaopatrzyć się w hrywny we własnym zakresie. Wydaje mi się, ze zakup hrywien za 100zł na osobę powinien spokojne wystarczyć na pokrycie wyżywienia, piwko i zakup pamiątek. No chyba, że ktoś chce zatankować taniego ukraińskiego paliwa do moto to trzeba będzie trochę więcej.

W razie pytań lub niejasności podaję mój nr te. 602795522 Jola

zaciszanka
Jola, bardzo fajnie, że wrzuciłaś wątek z propozycją wyjazdu. Byle takich więcej ( i nie są konieczne żadne uzgodnienia z administracją Z przymrużeniem oka ) .

Spora grupa, ciekawy plan i niewielkie koszty taak Pomyślę Uśmiech

Alutka
Bardzo fajny pomysł taak
Buuu, a ja mam nieważny paszport...
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

lehoo73
Cześć, faktycznie jest jeszcze kilka miejsc, które warto odwiedzić, choćby: skansen, kilka cerkwii, w tym. Św. Jury, ciekawe miejsca w bocznych uliczkach wokół starówki, etc. Ale na to trzeba mieć też sporo czasu. Dwa, trzy dni - to mało.

Mieszkałem we Lwowie w latach dziewięćdziesiątych prawie trzy lata, ale od kilkunastu tam nie byłem. Jestem ciekawy jak zmieniło się miasto przez ten czas. Czasem podglądam na google stret view i widzę kotrzystne zmiany. Kiedyś było bardzo zaniedbane i smutne.

Chętnie bym ta się jeszcze pojawił. Szkoda, że w tym terminie nie mogę pojechać...
Leszek

http://www.facebook.com/leszek.sygula
Jola
lehoo73 mam kilka fajnych zdjęć z Lwowa, później spróbuje je wrzucić. Tak dla sentymentu i przypomnienia. A dla osób które nie były dla poczucia klimatu tych wąskich, brukowanych uliczek.

Teodozja
Poważnie się zastanawiam nad tym wyjazdem, do kiedy trzeba się zdecydować? Uśmiech

Jola
Najpóźniej do 8 czerwca, ponieważ muszę mieć czas na zakup hrywien na opłaty noclegów, biletów wstępu i opłaty przewodnika.

Jola
A tu obiecane zdjecia z Lwowa https://picasaweb...directlink

Mimi
świetna propozycja i fajnie opisana!
Ja niestety nie mogę się wypuścić za granicę z powodu pewnych braków w dokumentacji smutek co staram się ogarnąć i w tym roku na pewno mi się uda!
love krove

Jola
No cóż, szkoda, że nikt się nie zdecydował. Temat uważam za zamknięty.

Alutka
Jola, jesli będziesz organizować kolejny wyjazd, to proszę umieść info na MiDzie. Tym razem chętnych nie było, ale wola do jazdy w narodzie jest. Z przymrużeniem oka

Bezpiecznej drogi i udanego wyjazdu Wam życzę! Uśmiech
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
3,190,245 unikalne wizyty