Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
internet w pracy - pytanie
draka
Właśnie osłabłam nieco. Spodziewałam się, że moi pracownicy w godzinach pracy korzystają z internetu w prywatnych celach, ale sądziłam, ze w granicach rozsądku. Zerknęłam w historię przeglądarki i oczy stanęły mi w słup: poczta, facebook a nawet serwisy plotkarskie - tego się mogłam spodziewać. Ale tego, że pracownik gra sobie w gierkę online (plemiona - cokolwiek by to nie było) - nie przewidziałam. Na dodatek jest tak sprytny inaczej, że ma na służbowym kompie zapamiętane login i hasło !!!!! No i stąd moje pytanie. Powinnam na pewno zrobić im sajgon, ale strasznie kusi mnie wykręcenie wcześniej jakiegoś numeru z wykorzystaniem dostępu do tejże gry. Jakieś pomysły?

Alutka
Draka, jakby Ci tu powiedzieć... My tu w zdecydowanej większości w godzinach pracy forumową prywatę uskuteczniamy, więc nie będziemy sobie samobója radami strzelać. Szeroki uśmiech

Poważnie mówiąc, to nie mam pojęcia, jak to ukrócić.

Estrella
uff jak dobrze że mi nikt kompa nie przegląda.... a jeśli tak to pozdrawiam serdecznie Z przymrużeniem oka

Draka ten problem zawsze był, jest i będzie - nawet jak neta pracownikowi odlączysz i kompa zabierzesz to są jeszcze tablety, smartfony itp zabawki... jak pracowalam na budowie to sama z kolegą z ktorym prowadzilam budowę graliśmy w różne gry typu budowa wojsk, osad... (takich w ktore można grę przerwać w każdym dowolnym momęcie), prowadziliśmy sobie nawet statystyki w exelu Pokazuje język
Moim zdaniem jeśli pracownik wykonuje rzetelnie swoje obowiązki i w pierwszej kolejności to jak ma chwilę wolną to co to za różnica czy pije kawę, gra czy idzie na fajka....

przemo77390
draka napisał(a):

Właśnie osłabłam nieco. Spodziewałam się, że moi pracownicy w godzinach pracy korzystają z internetu w prywatnych celach, ale sądziłam, ze w granicach rozsądku. Zerknęłam w historię przeglądarki i oczy stanęły mi w słup: poczta, facebook a nawet serwisy plotkarskie - tego się mogłam spodziewać. Ale tego, że pracownik gra sobie w gierkę online (plemiona - cokolwiek by to nie było) - nie przewidziałam. Na dodatek jest tak sprytny inaczej, że ma na służbowym kompie zapamiętane login i hasło !!!!! No i stąd moje pytanie. Powinnam na pewno zrobić im sajgon, ale strasznie kusi mnie wykręcenie wcześniej jakiegoś numeru z wykorzystaniem dostępu do tejże gry. Jakieś pomysły?

Zaloguj się i coś namieszaj w grze.

Pozatym pracownikowi przysługuje przerwa w której może wskoczyć na pudelka. Nie badz tak rygorystyczna wazne czy robia dobrze swoja robote - jesli tak to mozna przymknac oko. Pracownik ez czlowiek nie zaszczuwajmy go Uśmiech

draka
Do tej pory nie miałam nic przeciwko, że ktoś sobie sprawdza pocztę (zakładam, ze fejbuk to prawie poczta), newsy, pogodę, autobus czy zamawia żarcie i wszystko inne co trwa parę minut, a jednocześnie "pracowe" obowiązki nie są zaniedbane. Sporą część pracy wykonuję z domu grzebiąc w komputerach na odległość i nie jest to tajemnicą, bo bywa że tak się komunikujemy. Nacinając się na otwartą przeglądarkę zawsze grzecznie zrzucałam niezamkniętą stronę na dolną listwę i robiłam swoje. Podkusiło mnie wczoraj sprawdzenie historii, bo nawalili, no a granie w gierkę uważam za oznakę totalnego nudzenia się w pracy. BTW wbrew pozorom nie jestem zołzą i uważam ze zadowolony pracownik to dobry pracownik, że premia, a nawet jakość kawy i herbaty Z przymrużeniem oka przekłada się wyniki w pracy Szeroki uśmiech

Szpila
Ja bym nie mieszała w grze,ponieważ często w takich grach osobowość buduje się miesiącami..Na Twoim miejscu zalogowałabym się do tej gry z innego komputera i napisała do niego z jakiegoś tam loginu czy się nudzi w pracy?Albo skojarzy,albo nie.A jak nie to wtedy bym się przedstawiła i powiedziała że ostrzega przed takim "nadużyciem swoich obowiązków".Może to robić po pracy.I faktem niezaprzeczalnym jest dla mnie to,że skoro gra w pracy znaczy że ma za mało obowiązków,więc albo redukcja etatu albo dołożyć pracy.Zawsze możesz sprawdzić jak długo ów pracownik jest na grze zalogowany i wtedy będziesz miała podgląd i wiedzę co do ilości przepracowanych godzin.

europon@europon.com.pl
Leo
Szpila napisał(a):

Ja bym nie mieszała w grze,ponieważ często w takich grach osobowość buduje się miesiącami..Na Twoim miejscu zalogowałabym się do tej gry z innego komputera i napisała do niego z jakiegoś tam loginu czy się nudzi w pracy?Albo skojarzy,albo nie.A jak nie to wtedy bym się przedstawiła i powiedziała że ostrzega przed takim "nadużyciem swoich obowiązków".Może to robić po pracy.I faktem niezaprzeczalnym jest dla mnie to,że skoro gra w pracy znaczy że ma za mało obowiązków,więc albo redukcja etatu albo dołożyć pracy.Zawsze możesz sprawdzić jak długo ów pracownik jest na grze zalogowany i wtedy będziesz miała podgląd i wiedzę co do ilości przepracowanych godzin.

Tak jak to Szpila napisała. Pracownik ma pracować cały czas (oprócz ustawowej przerwy). Jeśli nie pracuje a gra, to znaczy, że ma za mało obowiązków.
Poza tym grając zwyczajnie okrada swojego pracodawcęZ przymrużeniem oka
Teraz mi się dostanie, bo tutaj większość na etatachPokazuje język
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Andzia
Szpila napisał(a):
Zawsze możesz sprawdzić jak długo ów pracownik jest na grze zalogowany i wtedy będziesz miała podgląd i wiedzę co do ilości przepracowanych godzin.

Nie do końca. Zalogowany w grze będzie prawdopodobnie od przyjścia do pracy, do samego wyjścia. Swego czasu długo grałam w plemiona, więc wyjaśnię na czym to polega. Generalnie gra nudna jak diabli. Tak naprawdę wystarczy tam wejść 1, 2 razy na dobę, żeby zlecić rozbudowę wiosek i rekrutację wojsk. Schody zaczynają się w trakcie wojny, bo wtedy jedno plemię atakuje drugie i próbuje odbić jak największą ilość wiosek. Dlatego gracze w swoich przeglądarkach często mają otwarte karty, żeby kontrolować sytuację, czy ktoś nie wysłał na nich ataku, lub sami w odpowiednim czasie muszą zlecić jakiś wymarsz wojsk, więc tak naprawdę tam wcale nie spędza się dużo czasu, trzeb tylko mieć na nią oko.

Co oczywiście go nie usprawiedliwia, ale jeśli chodzi o ten konkretny przypadek, to jestem pewna, że spędza tam dużo mniej czasu, niż np. na fb Z przymrużeniem oka

Szpila
Ja doskonale Drakę rozumiem,sama zatrudniam pracowników.
Leo nikomu się nie dostanie,bo albo pracujemy u kogoś,albo na własną rękę.A wiadomo,że jeśli na własną to raczej dbamy o swoje interesy.
Co do gry Plemiona czy inne podobne dla mnie jest to trochę nie halo,jeśli pracownik przychodzący do pracy odpala kompa i włącza grę.To jest uzależnienie,bo robi to nawet w pracy (ja też pracuję i zerkam na FB,ale sama jestem sobie szefem i to mnie usprawiedliwia).Jeśli nie mam czasu bo mam dużo pracy to zwyczajnie pracuję.Proste?I logiczne...fajne

europon@europon.com.pl
Goha66
potraktuj tę osobę tak jak chciałabyś aby w podobnym przypadku potraktowano Ciebie , Twego meża, brata, dziecko lub kogośinnego na kim Ci zależy ... wtedy bedzie sprawiedliwie i ,,bezpozycyjnie,,
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

draka
Oj dobra, dobra bo już mi się robi prawie wstyd i że niedobra jestem bo w ogóle tą historię sprawdziłam. Ochłonęłam, pazury i kły się schowały, ale dalej uważam że nie jest o.k. Zwrócę im przeokrutnie grzecznie uwagę i myślę że odniesie to zamierzony skutek. Bo chodzi o to, żeby się nie obijali a nie o to, żeby mnie znienawidzili. Dobrze myślę? No i chyba można im śmiało dołożyć troszkę obowiązków Z przymrużeniem oka

Goha66
bardzo dobrze myślisz Uśmiech

Teodozja
Też uważam, że dobrze myślisz Uśmiech

oggy
łatwiej założyć bana na portale społecznościowe, gry itp...
Bardziej skuteczne niż rozmowy Szeroki uśmiech

Szpila
Dobrze DrakaUśmiech

europon@europon.com.pl
draka
Jeśli rozmowy nie poskutkują przejdę do drastyczniejszych środków Szeroki uśmiech

Aneta7644
draka sorry że pytam ale powiedz czy się zajmujesz (czym Twoi pracownicy ) może gdy będę wiedziała łatwiej będzie mi doradzić a uwierz mi że mam cos do powiedzenia na ten temat hehe

Aneta7644@wp.pl
Goha66
Aneta7644 napisał(a):

draka sorry że pytam ale powiedz czy się zajmujesz (czym Twoi pracownicy ) może gdy będę wiedziała łatwiej będzie mi doradzić a uwierz mi że mam cos do powiedzenia na ten temat hehe

to ma sens ... są zawody gdzie nie można sobie pozwolić na tzw. ,,półprzytomne,, oderwanie się od gdy by zająć się na szybko ,,klientem,, ... no to może powiedz Draka czym się zajmujesz ... Z przymrużeniem oka

założyć blokady, wyciągnąć konsekwencje w postaci zabrania premii czy inne ukaranie zawsze zdążysz wymyślić jeśli sytuacja się powtórzy ... póki co wydaje mi się, że lepszy efekt wychowawczy osiągniesz zawstydzając pracownika niż gdy będzie na Ciebie i siebie zły bo został przyłapany...

p.s.
a tak wogóle to przy przyjmowaniu do pracy określiłaś co im w godzinach pracy wolno prywatnie na necie i czy mogą z niego korzystać

Leo
Goha66 napisał(a):

p.s.
a tak wogóle to przy przyjmowaniu do pracy określiłaś co im w godzinach pracy wolno prywatnie na necie i czy mogą z niego korzystać

Czy pracodawca ma określać co pracownikowi wolno robić PRYWATNIE W GODZINACH PRACY? ParanojaSzok
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

yacey
Chciałem tylko zauważyć, że to nie jest wina pracownika, że ma w pracy dużo wolnego czasuUśmiech

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.27
3,159,701 unikalne wizyty