Aktualnie online
· Gości online: 1
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
Teleporter na literę : C.
|
|
Guziec Company |
Dodany dnia 26-01-2014 19:06
|
![]() Użytkownik Postów: 45 Data rejestracji: 20.06.13 |
Zostawiam dla Was wszystkich tutaj, przepis - modyfikacje mile widziane, warto odkrywać nowe horyzonty. Generalnie : - na każde pół litra / litr alkoholu - od czterech do nawet ośmiu cytryn. Cytryny muszą być takie zdrowe, dobrze leżące w dłoni - jeżeli takich brak, użyć mniejszych w większej ilości. Dla równowagi, bilansu można " złamać " smak jedną, pomarańczą na każde pół/litr. Można także zamiast pomarańczy- użyć mandarynek. Dobra, jak już mamy wszystkie składniki to : Dzień pierwszy - wyciskamy sok z owoców - odkładamy do lodówki na dwadzieścia-cztery godziny. - skórki kroimy w paseczki, ale bez przesady wrzucamy do słoika, zalewamy alkoholem - muszą być dokładnie przykryte. Odstawiamy na minimum dwadzieścia cztery godziny i obserwujemy jak pięknie zmienia kolor. Ten produkt będziemy dalej nazywali - Naparem Właściwym. Dzień drugi - Napar Właściwy odlewamy do pojemnika i mieszamy go z sokiem uzyskanym Dnia Pierwszego. Odstawiamy na kolejne dwadzieścia cztery godziny do lodóweczki, szczelnie przykrywając. Minimalizujemy w ten sposób dezercję Diabełków z mieszanki Naparu Właściwego z sokiem Dnia Pierwszego. - skórki, które w dalszym ciągu powinny zostać w szklanym pojemniku, zalewamy wodą z / lub cukrem białym / cukrem trzcinowym - nie mylić z brown sugar / miodem. Osobiście polecam ten ostatni produkt naszych małych latających. Nie mylić z dziećmi. W dalszej części nazywać będziemy go Preparatem. Po jakże trudnych kolejnych dwudziestu czterech godzinach..... Dzień trzeci Napar Właściwy wymieszany z sokiem Dnia Pierwszego mieszamy z Preparatem. To co nam wyjdzie możemy nazwać - Teleporterem. Mieszamy, długo i namiętnie ... raz w lewooo, raz w prawooo i sto trzydzieści osiem razy w lewo, jak ktoś słodkiego nie lubi. Taki żart. Wiem, wiem dowcip z kategorii " wczesny Strasburger" Wracając do tematu, Teleporter dosładzamy do smaku, osłabiamy lub nie ![]() Rozlewamy do buteleczek takich maniunich minimum pół - litrowych i więcej. To co się nie zmieści, trudno - musimy bezzwłocznie spożyć aby sprawdzić czy aby nie za mdłe. Nie można do opakowania szklanego wymienionego wyżej, wlać na ten przykład 200ml... a ni to wygląda ani to ma sens... Pamiętaj !! Poświęcasz się w imię ogólnego dobra !! Jak już jakimś cudem odstawimy butelki w bezpieczne miejsce, musimy - hmm, powinniśmy odczekać kolejne dwadzieścia cztery godziny. Aby ... Dzień Czwarty ...kazał święcić. Teleporter gotowy do aplikacji. Smacznego !!! p.s zapomniałem dodać, przed użyciem wstrząsnąć. Śląsk Gliwice Las
Powiat performance ![]() |
|
|
Leo |
Dodany dnia 27-01-2014 21:08
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
Dzięki Radziu![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 28-01-2014 09:53
|
![]() Użytkownik Postów: 683 Data rejestracji: 13.02.12 |
paskudy niewdzięczne z Was - już 75 osób ,,ściągnęło,, recepturę, a tylko jeden Leo podziękował ![]() P.S. dzięki Radek ![]() ![]() |
|
|
Estrella |
Dodany dnia 28-01-2014 10:26
|
![]() Użytkownik Postów: 820 Data rejestracji: 23.04.12 |
Radziu jesteś wielki ![]() ![]() popłakałam się!! opluwając monitor ![]() |
|
|
Guziec Company |
Dodany dnia 28-01-2014 13:58
|
Smacznego. Teraz - Kawówka. Wersja alko dla lubiących długo czekać lub posiadających bardzo silną wolę. Ewentualnie prosić niemca co wszystko chowa o pomoc. Znowu moje ulubione szklane opakowanie. Pół litra ![]() Wylewamy zawartość - do innego naczynia ( będzie potrzebne, i to i to. ) Ktoś mi kiedyś powiedział, że na każde ziarenko kawy ma być jedna łyżeczka cukru. Zdecydowanie polecam brązowy. Ale, weź tu odliczaj pięćdziesiąt ziarenek kawy a potem pięćdziesiąt łyżeczek cukru..... Ładujemy kawę - ziarnistą do opakowania szklanego, ulubionego. Zasypujemy cukrem. Zaklinam, stosunek utrzymać !! Jak ktoś nie pracuje w aptece też dobrze. Tak średnio na jeża, ze wskazaniem na jeża. Zalewamy kawę i cukier, odlanym wcześniej alkoholem. Dzwonimy do Niemca - czytaj odstawiamy w ciemne i bardzo trudno dostępne miejsce. Zapominamy... Raz na jakiś czas, organizujemy wyprawę i ulubione szklane, wstrząsamy. Cukier się musi roz-puścić. Albo i dwa. Ponoć im dłużej leżakuje " ulubione szklane " tym lepiej. Ja tam nie wiem ![]() Kolor powinien być wybitnie brązowy. Pamiętać aby "ulubione szklane" było transparentne. To pomaga w ocenie odcieni brązu. Kawy dostępne na rynku spożywczym mamy w bardzo wielu wariacjach smakowych - czyli : płyń po morzach i oceanach... Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Waszej inwencji twórczej. Mieszajcie, dodajcie, ujmujcie - Panie Wójcie ! Owszem, ostatnie zdanie bez sensu ale tylko taki rym mi do głowy wpadł. Życzę samo-zaparcia oraz sukcesów. p.s z każdego ulubionego szklanego, po zasypaniu "wkładem" i tak zostanie trochę wolnego preparatu do... n.p wykonania Skitellsówki, ale to w kolejnym odcinku. Śląsk Gliwice Las
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 28-01-2014 14:38
|
![]() Użytkownik Postów: 683 Data rejestracji: 13.02.12 |
Guziec Company napisał(a): Smacznego. Teraz - Kawówka. p.s z każdego ulubionego szklanego, po zasypaniu "wkładem" i tak zostanie trochę wolnego preparatu do... n.p wykonania Skitellsówki, ale to w kolejnym odcinku. o potem proszę o kukułczankę ![]() ![]() |
|
|
Teodozja |
Dodany dnia 28-01-2014 14:41
|
![]() Główny administrator Postów: 906 Data rejestracji: 13.02.12 |
Tę kawówkę chyba normalnie zrobię ![]() |
|
|
Szpila |
Dodany dnia 29-01-2014 01:27
|
![]() Użytkownik Postów: 311 Data rejestracji: 12.02.12 |
Ale mamy speca od trunków ![]() |
|
|
Guziec Company |
Dodany dnia 29-01-2014 22:19
|
Alo, alo. Szpila, tutaj koniecznie trzeba Cytrynę zapytać. Cytrynowa, Cytrynówka to klasa sama w sobie. Goha, idę pogrzebać w temacie Qqłki. ... a Pigwówka z Warszawy to Szacun na Dzielni ! Posiadać owoce pigwy, to jedno. A ogarnąć "temat" to zupełnie inny Kosmos. Tak, tutaj trzeba w kategoriach galaktyk. Pozdrawiam, R. Śląsk Gliwice Las
|
Przejdź do forum: |