Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Teleporter na literę : C.
Guziec Company
Zostawiam dla Was wszystkich tutaj, przepis - modyfikacje mile widziane, warto odkrywać nowe horyzonty.

Generalnie :

- na każde pół litra / litr alkoholu - od czterech do nawet ośmiu cytryn. Cytryny muszą być takie zdrowe, dobrze leżące w dłoni - jeżeli takich brak, użyć mniejszych w większej ilości.
Dla równowagi, bilansu można " złamać " smak jedną, pomarańczą na każde pół/litr. Można także zamiast pomarańczy- użyć mandarynek.

Dobra, jak już mamy wszystkie składniki to :

Dzień pierwszy
- wyciskamy sok z owoców - odkładamy do lodówki na dwadzieścia-cztery godziny.

- skórki kroimy w paseczki, ale bez przesady wrzucamy do słoika, zalewamy alkoholem - muszą być dokładnie przykryte. Odstawiamy na minimum dwadzieścia cztery godziny i obserwujemy jak pięknie zmienia kolor. Ten produkt będziemy dalej nazywali - Naparem Właściwym.

Dzień drugi

- Napar Właściwy odlewamy do pojemnika i mieszamy go z sokiem uzyskanym Dnia Pierwszego.
Odstawiamy na kolejne dwadzieścia cztery godziny do lodóweczki, szczelnie przykrywając. Minimalizujemy w ten sposób dezercję Diabełków z mieszanki Naparu Właściwego z sokiem Dnia Pierwszego.

- skórki, które w dalszym ciągu powinny zostać w szklanym pojemniku, zalewamy wodą z / lub cukrem białym / cukrem trzcinowym - nie mylić z brown sugar / miodem.
Osobiście polecam ten ostatni produkt naszych małych latających. Nie mylić z dziećmi. W dalszej części nazywać będziemy go Preparatem.

Po jakże trudnych kolejnych dwudziestu czterech godzinach.....

Dzień trzeci

Napar Właściwy wymieszany z sokiem Dnia Pierwszego mieszamy z Preparatem. To co nam wyjdzie możemy nazwać - Teleporterem.
Mieszamy, długo i namiętnie ... raz w lewooo, raz w prawooo i sto trzydzieści osiem razy w lewo, jak ktoś słodkiego nie lubi. Taki żart. Wiem, wiem dowcip z kategorii " wczesny Strasburger"

Wracając do tematu, Teleporter dosładzamy do smaku, osłabiamy lub nie Uśmiech do smaku - mieszamy. A jakże.
Rozlewamy do buteleczek takich maniunich minimum pół - litrowych i więcej.
To co się nie zmieści, trudno - musimy bezzwłocznie spożyć aby sprawdzić czy aby nie za mdłe.
Nie można do opakowania szklanego wymienionego wyżej, wlać na ten przykład 200ml... a ni to wygląda ani to ma sens... Pamiętaj !! Poświęcasz się w imię ogólnego dobra !!

Jak już jakimś cudem odstawimy butelki w bezpieczne miejsce, musimy - hmm, powinniśmy odczekać kolejne dwadzieścia cztery godziny. Aby ...

Dzień Czwarty ...kazał święcić. Teleporter gotowy do aplikacji.
Smacznego !!!

p.s zapomniałem dodać, przed użyciem wstrząsnąć.
Śląsk Gliwice Las

Powiat performance Szeroki uśmiech

Leo
Dzięki RadziuSzeroki uśmiech
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Goha66
paskudy niewdzięczne z Was - już 75 osób ,,ściągnęło,, recepturę, a tylko jeden Leo podziękował Szeroki uśmiech
P.S.
dzięki Radek Z przymrużeniem oka
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Estrella
Radziu jesteś wielki Szeroki uśmiech Szeroki uśmiech
popłakałam się!! opluwając monitor Złość

Guziec Company
Smacznego.

Teraz - Kawówka. Wersja alko dla lubiących długo czekać lub
posiadających bardzo silną wolę. Ewentualnie prosić niemca co wszystko chowa o pomoc.

Znowu moje ulubione szklane opakowanie. Pół litra Uśmiech
Wylewamy zawartość - do innego naczynia ( będzie potrzebne, i to i to. )

Ktoś mi kiedyś powiedział, że na każde ziarenko kawy ma być jedna łyżeczka cukru. Zdecydowanie polecam brązowy.

Ale, weź tu odliczaj pięćdziesiąt ziarenek kawy a potem pięćdziesiąt łyżeczek cukru.....

Ładujemy kawę - ziarnistą do opakowania szklanego, ulubionego.
Zasypujemy cukrem. Zaklinam, stosunek utrzymać !! Jak ktoś nie pracuje w aptece też dobrze. Tak średnio na jeża, ze wskazaniem na jeża.

Zalewamy kawę i cukier, odlanym wcześniej alkoholem.
Dzwonimy do Niemca - czytaj odstawiamy w ciemne i bardzo trudno dostępne miejsce. Zapominamy...

Raz na jakiś czas, organizujemy wyprawę i ulubione szklane, wstrząsamy. Cukier się musi roz-puścić. Albo i dwa.

Ponoć im dłużej leżakuje " ulubione szklane " tym lepiej.
Ja tam nie wiem Uśmiech

Kolor powinien być wybitnie brązowy. Pamiętać aby "ulubione szklane" było transparentne. To pomaga w ocenie odcieni brązu.

Kawy dostępne na rynku spożywczym mamy w bardzo wielu wariacjach smakowych - czyli : płyń po morzach i oceanach...

Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Waszej inwencji twórczej.
Mieszajcie, dodajcie, ujmujcie - Panie Wójcie !

Owszem, ostatnie zdanie bez sensu ale tylko taki rym mi do głowy wpadł.

Życzę samo-zaparcia oraz sukcesów.

p.s z każdego ulubionego szklanego, po zasypaniu "wkładem" i tak zostanie trochę wolnego preparatu do... n.p wykonania Skitellsówki, ale to w kolejnym odcinku.
Śląsk Gliwice Las

Goha66
Guziec Company napisał(a):

Smacznego.

Teraz - Kawówka. p.s z każdego ulubionego szklanego, po zasypaniu "wkładem" i tak zostanie trochę wolnego preparatu do... n.p wykonania Skitellsówki, ale to w kolejnym odcinku.

o potem proszę o kukułczankę Szeroki uśmiech
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Teodozja
Tę kawówkę chyba normalnie zrobię Szeroki uśmiech

Szpila
Ale mamy speca od trunków Uśmiech Guziec,dziękuję.

europon@europon.com.pl
Guziec Company
Alo, alo.
Szpila, tutaj koniecznie trzeba Cytrynę zapytać.
Cytrynowa, Cytrynówka to klasa sama w sobie.
Goha, idę pogrzebać w temacie Qqłki.

... a Pigwówka z Warszawy to Szacun na Dzielni !
Posiadać owoce pigwy, to jedno. A ogarnąć "temat" to zupełnie
inny Kosmos. Tak, tutaj trzeba w kategoriach galaktyk.

Pozdrawiam, R.
Śląsk Gliwice Las

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.16
3,159,697 unikalne wizyty