Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Jazda w grupie
zaciszanka
Temat stary jak świat .... sezon bliżej końca niż początku.... ale tego tematu nigdy nie za wiele. Tym bardziej, że są różne opinie nawet w grupie, która ze sobą jeździ - zwłaszcza jazda 2 pasmówką i po której stronie powinien jechać wtedy "leader" Z przymrużeniem oka Już nie jedno rysowanie na serwetkach było Z przymrużeniem oka

Czeka nas jeszcze wyjazd w Świętokrzyskie i pewnie jeszcze kilka innych, więc wrzucam "wizualizacje":

http://www.sunset...iding.html

http://www.moto-t...amp;menu=4

Alutka
Bardzo ciekawa kwestia. Szkoda tylko, że taki idealny obraz rzadko widać na drogach Z przymrużeniem oka
Jakoś najbardziej przemawia do mnie leader jadący od osi jezdni, bez względu na rodzaj drogi. I baaardzo lubię, jak jest blokujący skrzyżowania. Inaczej zawsze zostaję w tyle zanim włączę się do ruchu. Z przymrużeniem oka

Zdarzyło mi się już jechać w grupie (mocno przypadkowej), gdzie prowadzący ciągle zmieniał pozycję, a drugi z uporem maniaka trzymał się osi jezdni. W pewnym momencie od krążenia pomiędzy krawędzią a osią jezdni kompletnie zdurniałam. smutek

yacey
Czasem nie ma wyjścia i trzeba z kimś razem pojechać, ale nie po to wymyślono motocykl aby jeździć w kupieUśmiech

eve
Ja od trzech lat jeżdżę w grupie Uśmiech i jest super!
Zawsze jestem na pozycji nr 2, no chyba że jedzie jakiś nowicjusz to ustępuję mu miejsca Uśmiech Jeździmy, przynajmniej staramy się jeździć według ustalonych zasad, bardzo podobnych do tych z podanego linka.
Tak się przyzwyczaiłam już do grupy ze bardzo źle jeździ mi się samej!
No i jeszcze jedna rzecz, jest to grupa nie tylko do latania Uśmiech do tańca i do różańca!
Czas życia pełnią życia! Więc chwytaj w dłonie każdy czas i gnaj przed siebie!

zaciszanka
Eve, grupa taka powinna być " do tańca i do różańca " Uśmiech Bardzo dobrze mi się jeździ z babską grupą z Mazowieckiego MiD ( bo z nimi najczęściej mam okazję ). Skład się trochę zmienia, bo zmieniają się okoliczności życiowe ( dzieci, biznes, mniej czasu ). Im więcej jeździmy, tym bardziej się zgrywamy Uśmiech Co prawda w ramach tej grupy są właśnie rozbieżności co do drogi dwupasmowej i gdzie powinien jechać leader Z przymrużeniem oka .... ale jak już jedziemy to leader decyduje jak jedzie, a reszta się dostosowuje. Często jeździłam jako pierwsza .... i Jerzy na Hayce musiał wytrzymać z tyłu .... Z przymrużeniem oka czasami zgubiłam Termita Z przymrużeniem oka .... ale jest co wspominać Uśmiech Teraz raczej jeżdżę jako ostatnio ... i bardzo mi się spodobało określenie "pasterz" Z przymrużeniem oka

eve
u nas 'lider" zawsze jedzie po lewej, bez wyjątku kto prowadzi. Takie mamy ustalone zasady i każdemu to odpowiada.
Najważniejsze żeby sie bezpiecznie czuć w grupie obojętnie czy lider bedzie z lewej czy z prawej Z przymrużeniem oka no i ważne żeby wszyscy stosowali sie do ustalonych zasad! i będzie elegancko Szeroki uśmiech
Czas życia pełnią życia! Więc chwytaj w dłonie każdy czas i gnaj przed siebie!

Adminka
filmik znam, fajne, dobrze obrazują ale...................

mam zastrzeżenia powstałe w wyniku praktyki co do wyprzedzania.
na filmiku motocykle startujące z pozycji przy osi jezdni po wyprzedzeniu wracają OD RAZU na to samo miejsce w grupie.
To niebezpieczne.
Czasami osoba wyprzedzająca za nami robi to na ostatnią chwile, chce się jeszcze zmieścić, albo po prostu zbyt mocno przyspieszy. W takiej sytuacji ma bardzo mało miejsca za poprzednim motocyklem.
Z praktyki polecam:
po wyprzedzeniu na moment zjechać bliżej pobocza jednocześnie obserwując tylnego kierowcę. Jeśli wjedzie spokojnie wracamy na swoje miejsce przy osi jezdni.
Dajemy tym samy czas i miejsce na spokojne wjechanie na swoje miejsce.
------
Administracja to Alutka & Zaciszanka
(do dnia 06.02.2014 Carry i Zaciszanka)

zaciszanka
Carry napisał(a):

Z praktyki polecam:
po wyprzedzeniu na moment zjechać bliżej pobocza jednocześnie obserwując tylnego kierowcę. Jeśli wjedzie spokojnie wracamy na swoje miejsce przy osi jezdni.
Dajemy tym samy czas i miejsce na spokojne wjechanie na swoje miejsce.

Tak dokładnie jeździmy z Termitem - jeżeli jest okazja do wspólnego pojeżdżenia ( w tym roku malutko Z przymrużeniem oka ) .... i "wdrażamy" tę zasadę w coraz szerszym gronie. Łatwiej wyprzedzić - ten bliżej pobocza jakby nie było troszkę blokuje auto za nim i jest miejsce - nie trzeba się wciskać pomiędzy motocykl przede mną a pojazd za mną.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.16
3,159,552 unikalne wizyty