Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Stoppery do uszu
Teodozja
Nie wiedziałam w jakim dziale umieścić ten post, może więc tu? Mam pytanie odnośnie zatyczek do uszu, używacie czegoś takiego podczas jazdy? Ja się nad tym poważnie zastanawiam, czasem po przejechaniu większej trasy czuję, że od tego szumu pęka mi głowa. Mam niby niezły kask, ale chyba nie pod względem wyciszenia, zresztą to też jest pewnie kwestia tego, że mam nakeda, więc cały wiatr idzie na mnie. Przy większych prędkościach motocykla nawet nie słyszę, tylko szum powietrza, domyślam się, że to nie jest zbyt zdrowe dla słuchu i pewnie ogólnego samopoczucia też. Niestety hałas otacza mnie wszędzie, nawet w domu, okna wychodzą na dość ruchliwe skrzyżowanie, tak że latem bez stoperów w uszach nie zasnę. Ale te woskowe na motocykl są raczej nie bardzo, bo w nich prawie nic nie słychać. Za to widziałam w necie takie specjalne dla motocyklistów, Alpine MotoSafe, z jakimiś filtrami przepuszczającymi niekóre częstotliwości. Nie są najtańsze, bo ok. 75 zł, ale zastanawiam się, bo może warto jednak. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

zaciszanka
Mam jakieś zwykłe firmy 3M, spokojnie się sprawdzają i na pewno są tańsze Uśmiech. Są na stronie np. moto-akcesoria 2 pary za 35 zł. Jeździ mi się w niej lepiej ( wręcz szybciej Z przymrużeniem oka ), głowa nie boli od szumu, a na światłach po prostu trzeba trochę głośniej mówić Z przymrużeniem oka. Pamiętam hasło, które gdzieś usłyszałam, że "motocykliści głuchną" i czy to bajka czy nie, to wolę wierzyć, że to opóźniam Z przymrużeniem oka.

Kupiłam sobie jeszcze kołnierz wyciszający ( do kasku Shoei ), ale wciskanie, po każdym postoju, głowy do kasku z tym "dodatkiem", sprawiło, że po 2 postojach znalazł miejsce w kufrze Z przymrużeniem oka

Monique76
Ja mam podobne do tych:
http://www.moto-a...3m,p,46404
Tych najzwyklejszych nie mogę używać, bo mam chyba na nie uczulenie - koszmarnie swędzą mnie uszy w środku nawet po 20 minutowym używaniu. Z tymi co zalinkowałam nie miałam nigdy tego problemu. Tylko trzeba je dobrze ułożyć - nieraz kilka razy zakładam i zdejmuję kask, bo mnie uwierają.

Leo
Ja wiatru nie słyszęUśmiech
W ogóle nic nie słyszę, tylko gang z wydechówSzokSzokSzeroki uśmiech - no, czasami dodatkowo trochę muzęZ przymrużeniem oka
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

lotnik
a mnie się wydaje, że te kaski są do bani nie obrażając nikogo nie było to moim zamiarem UśmiechZ przymrużeniem oka

Teodozja
Założyłam temat, kupiłam kilka rodzajów stoperów, nawet niektóre zmodyfikowałam i ..... jeszcze żadnych nie wypróbowałam Uśmiech Może za wolno jeżdżę w tym sezonie Z przymrużeniem oka

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.13
3,159,542 unikalne wizyty