Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Kobiece umiejętności specjalne czyli co mamy w torebkach i kufrach
zaciszanka
Zawartość damskiej torebki ( ale w naszym przypadku i kufrów Z przymrużeniem oka ) podobno wiele o nas mówi. Temat mojej torebuni i co się w niej mieści ( np. cienka kurtka Z przymrużeniem oka ) już poruszyły gdzieś Goha i Termit, ale może mała wiwisekcja w szerszym gronie ? Z przymrużeniem oka
Torebka codzienna to: telefon, portfel, kalendarz, notatnik, długopisy, ołówek, mała kosmetyczka ( puder, cienie, pomadka, lusterko, perfumy, plastry, leki przeciwbólowe ), chusteczki higieniczne i odświeżające, wizytownik a raczej zbiór wizytówek, kart stałego klienta itp. Do tego: miarka krawiecka, scyzoryk i "coś" bardzo użytecznego - wielkości karty kredytowej co ma w sobie ( wszystko mini): lupę, linijkę, nożyczki, pęsetkę, rysik, szpilkę, nożyk, 4 różne końcówki "śrubokręta" i światełko Z przymrużeniem oka Uff Szeroki uśmiech

Przy motowyjazdach i pakowaniu kufrów, z pewnych rzeczy rezygnuję, inne ( np. mini czajnik czy latarka Z przymrużeniem oka ) dokładam, bo przecież wszystko się przyda Uśmiech

Teodozja
Zawartość mojej torebki zasadniczo podobna do Zaciszanki, z tym że zamiast miarki krawieckiej noszę budowlaną Z przymrużeniem oka Zawartość zmienia się zresztą w zależności od sytuacji, ale zawsze mam przy sobie pendrive-a, parasolkę, bilet miesięczny, laminowaną mapę Warszawy i odblaskową opaskę na ramię, której jeszcze nigdy nie użyłam, ale ciągle mi się wydaje, że mi bardzo potrzebna. Mapy zresztą też nie używam, ale lubię mieć przy sobie. Do tego mnóstwo kluczy - do domu, do pracy, do garażu, do skrzynki, do blokady na koło, do pętli na rower,itp. w zależności od tego czym się poruszam. Czasem jeszcze książkę zabieram. I ładowarkę do telefonu. Uśmiech

zaciszanka
Zaskoczyłaś mnie tą odblaskową opaską na ramię Uśmiech, ale to prawda, że nigdy nie wiadomo kiedy może być potrzebna, zwłaszcza w przypadku nie "oryginalnego" przeznaczenia Z przymrużeniem oka

Ishka
łomatko Z przymrużeniem oka
moja torebka się zmienia w zależności od tego, kim akurat jestem:
po prostu Ishka - portfel, telefon, pomadka ochronna, chaos (stare rachunki, zużyte chusteczki itp)
Matka Polka - pieluchy i mokre chusteczki w razie nadprogramowej kupy po pachy, pielucha tetrowa na wypadek bajki o dziewannie (dzie wanna będę rzygał), ubranko na zmianę na wypadek obu powyższych wypadków, zabawka, najlepiej ukochany pluszowy młotek zwany Młotem Thora
na budowie - saszetka na pas ze scyzoryko-kombinerkami, karteczki z długopisem, pieczątka
jeśli jest ostre słońce do powyższych należy dodać okulary przeciwsłoneczne.

Uśmiech

avocado
Ja w torebce zawsze mam
a) bałagan
fajne kilka niepotrzebnych rzeczy, z przewagą np. zeszytu z weekendowych zajęć (a jest czwartek), śrubokręta itp., bilet na ekspres do Warszawy z ubiegłego miesiąca.

Często zaś nie mam
a) portfela
fajne kluczy
c) dokumentów

W ogóle mam do torebek stosunek nienabożny i patrzę z niejakim zdziwieniem i może trochę nawet z zazdrością na koleżanki piszczące przed wystawą jakiegoś wypaśnego sklepu albo kupujące torebki za niebotyczne sumy (za które można np. kupić niezłe bryczesy, kurtkę motocyklową albo nawet żagiel Z przymrużeniem oka Instynkt "torebkowy" mi się nie wykształcił ;D

Goha66
odnajduję wspólny mianownik z większością z Was jeśli chodzi o zawartość torebki (a czasami plecako-torebki) - jest nim wszechobecny nieład twórczy (brzmi lepiej niż bałagan, no nie? Uśmiech) ... upycham do torebki wszystko jak leci (można w niej znaleźć tak niepotrzebne rzeczy jak np. puste opakowania po lekach, zapłacone rachunki, paragony sklepowe, długopisy - te nie piszące już też ... ect.) mniej więcej w połowie "zapełniania" staje się z powodu swej wagi całkiem niebezpieczną bronią (więc właściwie powinnam mieć pozwolenie na jej noszenie). natomiast, kiedy torebka jest tak pełna, że nie zmieści się już nawet paragon po zakupie gazety to wyjmuję z niej dokumenty, portfel, klucze i kartę magnetyczną (do pracy) i ww. wkładam do kolejnej, pustej jeszcze torebki, a pełną odstawiam do szafy - ze szczerym, ale trudnym do zrealizowania zamiarem wysprzątania w międzyczasie lub wolnej chwili ... których niestety mi brak. pozdr.

Ishka
No to się wydało, że Goha ma ogromny zasób torebek! I bardzo pojemną szafę Z przymrużeniem oka Tak brać i brać pustą bez końca i odstawiać do szafy te napchane... jesteś potentatem torebkowym!

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.16
3,159,592 unikalne wizyty