Aktualnie online
· Gości online: 1
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
Polowanie na kunę
|
|
termit |
Dodany dnia 25-06-2012 17:19
|
![]() Użytkownik Postów: 826 Data rejestracji: 13.02.12 |
W sobotę późnym popołudniem postanowiłam posiedzieć sobie na tarasie. Zaparzyłam kawę i już miałam usiąść, gdy usłyszałam straszny pisk i szczekanie psów. Pobiegłam oczywiście z krzykiem w tamtą stronę myśląc, że psy dorwały jakiegoś obcego kota i zobaczyłam Gaję z czymś w pysku. Na mój krzyk Gaja wypuściła to coś, a złapał to Jarru. Na to wszystko wpadł Jerzy, krzyknął na Jarru, który wypuścił to coś z pyska. Zorientowaliśmy się wtedy, że to nie kot, tylko najprawdopodobniej kuna (co prawda kuny nie widzieliśmy nigdy wcześniej na oczy). Kuna uciekła pod palety, a my próbowaliśmy ją złapać (podobno kuny potrafią wejść pod poszycie dachu i je kompletnie zniszczyć). Pobiegłam po kontenerek dla kotów i chcieliśmy ją tam umieścić. Efekt był taki, że kuna uciekła pod bale drzewa i stamtąd już ciężko było ją wydostać. W międzyczasie znalazłam w internecie informacje na temat kuny leśnej i jej zwyczajów i wyszło nam, że ona na pewno ma tam młode. Znowu więc z Jerzym przymierzyliśmy się do polowania na kunę, ale w końcu przyszło opamiętanie: No dobrze, a jak ją złapiemy to zabijesz ją? Nie Ja też nie, to właściwie po co ją ganiamy? A jak wejdzie nam w poszycie? Trudno, będziemy się wtedy martwić. Polowanie skończyło się tym, że pierwsze co zrobiliśmy rano, to poszliśmy zobaczyć, czy kuna żyje. Żyła, ale nadal siedziała w balach i nie można jej było stamtąd wyciągnąć. Wyjechaliśmy na parę godzin, a później mieliśmy przerzucić bale i zawieźć kunę do weterynarza. Niestety okazało się, że było już za późno, kuna nie przeżyła, najprawdopodobniej od początku było za późno. W naszych psach odezwał się instynkt polowania. No ale co z młodymi? I wtedy przyjechała Porzeczka z Sebastianem i Amelką..... Cdn Porzeczka, napisz ciąg dalszy proszę ![]() |
|
|
porzeczka |
Dodany dnia 25-06-2012 22:22
|
![]() Użytkownik Postów: 130 Data rejestracji: 13.02.12 |
Ja trochę wrócę wstecz, jakieś kilka godzin. Piękny niedzielny poranek, szykujemy się do Marioli i Jerzego, a że to wyjazd z Amelką to lista gadżetów nie ma końca ![]() Powitania, uściski, siadamy na tarasie w słoneczku, jest sielsko i milutko, zaczynają się rozmowy i opowieści, wtedy dowiadujemy się że kuna trochę zbłądziła i niestety trafiła na stadko psów Marioli i Jerzego, które w naturalny sposób poczuły zew natury i urządziły polowanie na intruza. Pada podejrzenie że może gdzieś jest gniazdo i młode ale tak do końca to niewiadomo, czy jest i gdzie. Gadamy, raczymy się owocami a niektóre nawet sami zabraliśmy bo u Marioli jest pole poziomek i w parę minut mozna zebrać sporą miseczkę, są pachące, aromatyczne i słodziutkie, Amelka zajada aż miło ![]() No dobrze podejmujemy decyzję, musimy to sprawdzić, przerzucimy te kilkadziesiąt bali bo przecież trzeba ratować te młode. Pada jeszcze pytanie Marioli do Jerzego: - Ty wiesz że trzeba je karmić co parę godzin mlekiem i w nocy też -wiem - i będziesz je karmił? -tak Ruszamy całą czwórką do pracy, przyświetla nam przecież cel ratowania osieroconych zwierząt, zaczynamy przerzucać kłody, my z Mariolą wyszukujemy mniejsze bo te trochę większe to ja nawet oderwać od sterty nie mogę, jakoś idzie, chłopaki w końcu nakazują nam że mamy nie przeszkadzać i z Mariolą dostajemy zadanie wypatrywać gniazda i ewentualnie wyłapywać młode. Powoli zaczyna wyłaniać się połowa balowej sterty, znajdujemy gniazdo ale ptaka, na szczęście puste ( uff jednej ofiary mniej ),dalej zaczyna wyłaniać się ziemia spod drewnianej sterty, wypartujemy tego gniazda, jakoś nic nie widać, dalej, dalej i nadal nic, hmm widocznie wcale tu nic nie było a ta kuna z młodymi była pewnie tym kunem kawalerem. Tak naprawdę poczuliśmy wszyscy ulgę że niczego tam nie było a godpodarze będą mogli spokojnie spać nie myśląc o osieroconych maluchach. Tak nadszedł wieczór a Amelka dosyć głośno daje znać że czas do domu. Zegnamy się wylewnie i oczywiście my tam wrócimy bo to był naprawdę fajny dzień ![]() ![]() Rady dla przybywających do Marioli i Jerzego: - przyjechać wypoczętym i pełnym chęci do pracy - ubrać się stosownie do prac fizycznych - szanować i kochać zwięrzęta nawet te nieistniejące a w zamian otrzymacie: - ciepłą i rodzinną atmosferę - przytulanie i całowanie od całego inwentarza ( nadal Fax jest moim przyjacielem ![]() - propozycję nie do odrzucenia od gospodarzy przerzucenia sterty bali w celu ratowania dzikich zwierząt ( to że nie istnieją to taki bonusik ![]() - propozycję nie do odrzucenia, przerzucenia na podstawę pieca wielkości małego auta ( podobno pizze też tam da się upiec ![]() - propozycję przekopania ogródka, sadzenia kwiatków, skoszenia trawki czy wykarczowania krzaków lub spalenia szafki ![]() - pyszne owoce prosto z krzaczka - zimne piwko pod parasolem i obiad Uwielbiam tam być ![]() |
|
|
Paula |
Dodany dnia 25-06-2012 22:24
|
![]() Użytkownik Postów: 100 Data rejestracji: 13.02.12 |
ciekawa historia gdzie dalsza część!!!!!!!!!!!!!! ![]() szkoda zwierzaka, ale Wy to macie szczęście zwierzęta w nieszczęściu ciągną do Was jak magnez ![]() |
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 26-06-2012 11:12
|
![]() Główny administrator Postów: 1503 Data rejestracji: 13.02.12 |
porzeczka napisał(a): Rady dla przybywających do Marioli i Jerzego: - przyjechać wypoczętym i pełnym chęci do pracy - ubrać się stosownie do prac fizycznych - szanować i kochać zwięrzęta nawet te nieistniejące a w zamian otrzymacie: - ....... - propozycję nie do odrzucenia od gospodarzy przerzucenia sterty bali w celu ratowania dzikich zwierząt ( to że nie istnieją to taki bonusik ![]() - propozycję nie do odrzucenia, przerzucenia na podstawę pieca wielkości małego auta ( podobno pizze też tam da się upiec ![]() - propozycję przekopania ogródka, sadzenia kwiatków, skoszenia trawki czy wykarczowania krzaków lub spalenia szafki ![]() - pyszne owoce prosto z krzaczka - zimne piwko pod parasolem i obiad Uwielbiam tam być ![]() Ha ha ![]() ![]() ![]() Też uwielbiam wizyty u Termitów ![]() |
|
|
termit |
Dodany dnia 26-06-2012 19:45
|
![]() Użytkownik Postów: 826 Data rejestracji: 13.02.12 |
Kasia, poziomki jeszcze są i są też jeszcze dwie sterty desek do przewalenia ![]() ![]() ![]() |
|
|
gula |
Dodany dnia 26-06-2012 22:29
|
![]() Użytkownik Postów: 99 Data rejestracji: 16.02.12 |
w poszukiwaniu młodych kun, których nie ma.. lepsze niż zabawa w podchody ![]() ![]() |
|
|
Estrella |
Dodany dnia 27-06-2012 00:41
|
![]() Użytkownik Postów: 820 Data rejestracji: 23.04.12 |
nowa konkurencja na BZ dla Panów - przerzucanie bali na czas ![]() Jerzy i Sebastian nie biorą udziału ze względu na zbyt duże doświadczenie (?) ![]() |
|
|
Karola |
Dodany dnia 28-06-2012 14:01
|
![]() Użytkownik Postów: 123 Data rejestracji: 13.02.12 |
no prosze jaki aktywny wypoczynek mieliście ![]() |
|
Przejdź do forum: |