Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Ci lepsi na motórach.
yacey
Jako, że ostatnio jeźdźe sobie na skuterku to mam dość ciekawe obserwacje odnośnie tego jak motórzyści odnoszą się do chyba gorszego gatunku, jakim są skuterzyści. Nie wiem dlaczego jeszcze (chyba z przyzwyczajenia) pozdrawiam mijanych motocyklistów, skoro generalnie nie odpowiadają na pozdrowienie. Kolesie na sportach w ogóle nie zauważają takiego czegoś, jak skuter (mimo, że akurat mój gabarytami jest porównywalny do przeciętnej szlifierki). Panowie odziani w skóry, na wszelkiego rodzaju czopkach, spoglądają z politowaniem i odwracają z pogardą głowę. Jedynie ci na turystykach, od czasu, do czasu odpowiedzą. A jak jeźdżiłem na motocyklu, to mi się wydawało... no właśnie, chyba jednak tylko mi się wydawało.
PozdrawiamUśmiech

CyberScyzor
Troche sie nie zgodze. Strasznie w stereotypy wpadasz. Taka troche wojenka my-wy-oni. Ci na sportach, ci w skorach. itp. Ogolnie jest tak, ze nie ma zwyczaju pozdrawiania tych na skuterach. Oni tez z rzadka pozdrawiaja. Tak samo jak ci na skuterach nie pozdrawiaja tych na rowerach, albo w ciezarowkach... czy tez w czolgach (jak juz spotkaja) to kwestia umowy. W gorach jak idziesz po szlaku to kazdemu napotkanemu mowisz "czesc" "dziendobry". Na ulicy w miescie tego nie robisz i zgadnij ile osob by ci odpowiedzialo, gdybys nagle zaczal to robic? Tez bys zrobil klasyfikacje, kto odpowiada a kto nie? W skorach bardziej a w szortach mniej?

Nie wkurzaj sie nagle, ze probujesz robic cos wbrew zwyczajowi i sie dziwisz, ze inni nie wpadli na pomysl zeby wbrew zwyczajowi ci odpowiadac.

Nie dorabiaj od razu do tego filozofii "ze sie czuja lepsi" po prostu nie ma takiego zwyczaju i juz. Jak kogos pozdrawiasz to pewnie niektorzy odpowiedza a niektorzy nie. Ci co wolniej jada maja wieksze szanse zareagowac Szeroki uśmiech Chopperowcow nie licze, bo oni musza sie mocno trzymac kiery i rozumiem, ze sie nie da oderwac rąk bo ich zwieje. Ci na sportach to jesli cos nie porusza sie w ich kierunku to ich percepcja nie zdazy tego zarejestrowac o reakcji nie mowiac, oni ci odmachuja tylko 5 km dalejUśmiech

jesli chodzi o mnie osobiscie, zawsze sie staram odpowiedziec na machniecie, chocby to byly dzieci przy drodze, lub nastolatki w samochodzie (wtedy bardzo chetnie Uśmiech) skuterzysci rowniez. Czasem sam im macham, bo teraz trudno rozroznic czy ktos na moto czy na skuterze, szczegolnie jak ktos na maksi skuterze jezdzie dosc szybko i po lewej stronie pasa, nie mam czasu na rozkminianie czy to akurat skuter czy motocykl, krzywda mi sie nie stanie jak machne (uwazam to za mily zwyczaj a tak malo mamy milych zwyczajow na drodze). Oczywiscie nie zawsze zauwaze, czasem nie moge, bo sie koncentruje na wyprzedzaniu, hamowaniu, czy kicham, czy akurat gadam z Aniolem Strozem, roznie bywa, motocyklistow tez nie wszystkich pozdrawiam i rozumiem jak ktos nie odpozdrowi, sa wazniejsze rzeczy na drodze do ogarniania niz odmachiwanie.

Tak wiec. Wiecej luzu i pozytywnego podejsca do wspoluzytkownikow drogi. Nawet jak nie odmachuja to moze jednak sa fajnymi kolesiami.
CyberScyzor
Bestia - Black Angel
Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77
/Motto: "Nie lubię peletonów..."
/wyprawy motocyklowe opisane

cyberscyzor.blogspot.com
Efjot
Tak się składa,że często jeżdżę w składzie gdzie jest jeden skuterUśmiech
Pomimo pojemności 250 daje radę do 137km/hSzeroki uśmiech
Kolega który sprzedał skutera 500 na rzecz motorka dawał rade do 160km/h
Możemy się czasem zdziwić co potrafi skuter fajne
Sam muszę przyznać,że pozdrawiam "skuterzystów" tylko wtedy gdy oni mnie pozdrowią ,ale nie mam nic przeciwkoZ przymrużeniem oka

Leo
Ci na skuterkach nie pozdrawiają, bo mama zakazała puszczać kierownicę.
Ci na szlifierkach boją się wysunąć palec zza owiewki, bo im pęd powietrza utnie.
Ci na Gold Wingach nie zauważają pozdrowień bo właśnie wkładają napój do lodówki lub szklankę do zmywarki.
Ci na czoperach są zajęci sprawdzaniem czy coś nie odpadło.
Harleyowcy pozdrawiają wszystkich chyba, że właśnie coś brzęczy, klekocze lub się urywaSzeroki uśmiechSzeroki uśmiechfajne
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

taga
powiem szczerze, że jak patrzę jak niektórzy sobie dobrze radzą na tych dużych skuterach to naprawdę czuję szacunek Uśmiech
i chyba faktycznie to pozdrawianie nie ma nic wspólnego z tym że ktoś czuje się lepszy czy też nie...
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

Szpila
Jak skuterzysta mi machnie to odmacham,ale jeśli on tego pierwszy nie zrobi,to ja tego nie robię.Nie i jużPokazuje język

europon@europon.com.pl
Adminka
ja tak jak Szpila Uśmiech
ale choćby dlatego, że skuterzystów jest na prawde dużo i jazda z jedną ręką cały czas w górze to problem Z przymrużeniem oka
------
Administracja to Alutka & Zaciszanka
(do dnia 06.02.2014 Carry i Zaciszanka)

Adminka
Yacey a Ty jak jeździłeś na motocyklu to też pozdrawiałeś wszystkich skuterzystów?
------

CyberScyzor
Carry napisał(a):

Yacey a Ty jak jeździłeś na motocyklu to też pozdrawiałeś wszystkich skuterzystów?

takie mam przeczucie, ze trafiony zatopiony Szeroki uśmiech
CyberScyzor
Bestia - Black Angel
Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77
/Motto: "Nie lubię peletonów..."
/wyprawy motocyklowe opisane

cyberscyzor.blogspot.com
Leo
Carry napisał(a):

Odwracacie problemZłość
Yaceyowi chodziło o to, że gdy skuterzysta pozdrawia to motocyklista nie odpowiada a to moim zdaniem jest niekulturalne.fajne
No i zgadzam się z Carry i SzpilkąZ przymrużeniem oka
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

yacey
Napisałem tylko o moich spostrzeżeniach, a sądząc po reakcji, całkiem słusznych. Gdy jadę motocyklem to czasami bywa, ale tylko czasami, że pozdrowię pierwszy skuterzystę gdy się mijamy na jakieś pustej drodzeUśmiech.
Nie mam zamiaru niczego zmieniać w istniejących zwyczajach, po prostu napisałem co widzę z perspektywy kierownika innego pojazdu niż motocykl. A, że jeżdżę teraz trochę wolniej, to mam więcej czasu na obserwację.
Tak Scyzor, więcej luzu Uśmiech

avocado
A ci na endurakach nie pozdrawiają, bo mają szyby zachlapane błotem i myślą, że cały czas są na łące, więc po co będą żabom machać Z przymrużeniem oka

Ja powstrzymuję się od machania tylko wtedy, kiedy machający ledwo trzyma się na nogach albo kiedy pyta "szefowo, ile to wyciąga" z charakterystycznym lokalnym akcentem.
Nieodpowiadanie na pozdrowienie jest niegrzeczne. Zgadzam się z Jackiem, że niektórzy wyżej... niż mają d..., ale to zazwyczaj ci, którzy i bez motocykli są burakami.

Leo... a harleyowcy z definicji nie machają nikomu, kto ma spłacony motocykl Z przymrużeniem oka

U nas w ogóle pozdrawianie jest jakby wstydliwą sprawą, zauważyliście? Nawet na klatce schodowej czy ulicy jak już ktoś mówi "dzień dobry", to najlepiej tak, żeby nikt go nie usłyszał. Pod nosem (albo pod wąsem) Z przymrużeniem oka

Adminka
przypomniało mi się jak moja Zu będąc przedszkolakiem wszystkim dzieciom napotkanym mówiła "cześć"
szłyśmy ulicą, po parku, w sklepie itp
i wiecie co....................bardzo mało dzieci jej odpowiadało
zazwyczaj patrzyły jak na dziwoląga. Bywało jej przykro

I smutne było to, że mamusie przy tym obecne też zdziwione na nas patrzyły i tylko kilka razy zwróciły swoim pociechom uwagę "odpowiedz cześć ładnie"

Tak, że to raczej wychowanie i ogólne zdystansowanie ludzi a nie kwestia motocykl, skuter czy ciągnik
------

Paula
no cóż nie spotkałam pozdrawiającego skuterzysty, ale pewnie bym tez pozdrowiła Z przymrużeniem oka

gula
a ja spotkalam i nawet zauwazylam Uśmiech i pewnie ze tez pozdrowilam, bo raczej taka sympatyczna jestem hahaha Z przymrużeniem oka

Karola
wydaje mi się, ze raczej skuterzysci nie pozdrawiają... przynajmniej ja nie miałam możliwości spotkania takiego osobnika/osobniczki Uśmiech

hahaha jadąc teraz nad Zegrze bądz w jego okolice to trzeba miec reke ciągle w górze bo tyle motocyklistów/stek jest na drodze...Szok

Teodozja
A nas podczas ostatniego wyjazdu pozdrawiali, oprócz motocyklistów:
- podpici panowie pod sklepem we wsi - kilka razy,
- młode chłopaki przy drodze, może motocykliści, albo tacy, co by chcieli,
- banda skuterzystów, chyba z dziesięciu ich było i tak nam machali, że o mało nie pospadali. Widać bardzo im zależało, żebyśmy im odmachali.
- mała dziewczynka w wózku dziecięcym, z którą mama wyszła na spacer. Jak jej odmachałam, to tak się razem z mamą cieszyły, że tym razem ja o mało nie spadłam,
- i najlepsze - pozdrowili nas rowerzyści. To byli dwaj starsi panowie, głowy przypruszone siwizną, tacy typowi turyści rowerowi, mieli rowery trekkingowe wyposażone w sakwy, a na końcu antenkę z polską flagą na czubku. Baaardzo to było miłe. Myślę, że pomachali nam, bo zobaczyli w nas turystów, takich jak oni, a to czym jechaliśmy przestało mieć znaczenie Uśmiech

Leo
Teodozja napisał(a):

A nas podczas ostatniego wyjazdu pozdrawiali, oprócz motocyklistów:
- podpici panowie pod sklepem we wsi - kilka razy,
- młode chłopaki przy drodze, może motocykliści, albo tacy, co by chcieli,
- banda skuterzystów, chyba z dziesięciu ich było i tak nam machali, że o mało nie pospadali. Widać bardzo im zależało, żebyśmy im odmachali.
- mała dziewczynka w wózku dziecięcym, z którą mama wyszła na spacer. Jak jej odmachałam, to tak się razem z mamą cieszyły, że tym razem ja o mało nie spadłam,
- i najlepsze - pozdrowili nas rowerzyści. To byli dwaj starsi panowie, głowy przypruszone siwizną, tacy typowi turyści rowerowi, mieli rowery trekkingowe wyposażone w sakwy, a na końcu antenkę z polską flagą na czubku. Baaardzo to było miłe. Myślę, że pomachali nam, bo zobaczyli w nas turystów, takich jak oni, a to czym jechaliśmy przestało mieć znaczenie Uśmiech

Mam nadzieję, że wszystkim odmachaliście?Z przymrużeniem oka
Seneka

Adminka
mam na osiedlu młodego skuterzystę. Lat może 15-16
Znajomość zawarliśmy gdy opierdzieliłam owego młodzieńca za jazdę bez kasku.
Oczywiście będąc sama na motocyklu w pelnym rynsztunku.

Od tej pory zawsze się pozdrawiamy. Szczególnie gorliwie gdy ja jadę moto a on stoi z kolegami Szeroki uśmiech
------

Leo
Carry napisał(a):

mam na osiedlu młodego skuterzystę. Lat może 15-16
Znajomość zawarliśmy gdy opierdzieliłam owego młodzieńca za jazdę bez kasku.
Oczywiście będąc sama na motocyklu w pelnym rynsztunku.

Od tej pory zawsze się pozdrawiamy. Szczególnie gorliwie gdy ja jadę moto a on stoi z kolegami Szeroki uśmiech

A teraz jeździ w kasku?Szok
Seneka

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26
3,160,253 unikalne wizyty