Aktualnie online

· Gości online: 3

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Święta, święta i...
yacey
Święta, święta i fajnie było, a więc do rzeczy. Poniedziałkowy ranek przywitał błękitnym niebem, oszronionymi trawnikami i wskazaniem termometru, które powodowało, że przecierałem z niedowierzaniem oczy, a było nie mniej, nie więcej tylko -4. Trochę mało, jak na moje plany związane z motocyklem, przepraszam, skuterem. Ale nic to, może się uda. Pierwsze ranne wyjście na powietrze (spacer z psem) trochę ostudziło moje zamiary do realizacji planu. Było po prostu cholerne zimno. Czas sobie płynął leniwie, a termometr jakoś nie chciał wskazywać jakiś optymistycznych wartości. Po obiedzie i licznych mazurkach, nie wytrzymałem. Idę do garażu. Nakładam najcieplejsze ciuchy motocyklowe i wytaczam moją nową zabawkę. Rany, jakie to lekkie, a piszą, że to maxiskuter. Uruchamiam silnik i...nie mogę ruszyć. Kurczowo wciskam klamkę, która nie chce się wcisnąć, a noga szuka odruchowo dźwigni biegów, której nie ma. No tak, sprzęgła nie ma, biegów też, za to hamulec tam gdzie sprzęgło, trzeba będzie jakoś to ogarnąć. Ruszyłem...na pierwszych światłach znów to samo, wciskam nieistniejące sprzęgło i szukam dźwigni biegów. Jakoś dojechałem do stacji benzynowej. Tankowanie, to też przeżycie, bo wlew paliwa prawie w podłodze. Udało się nawet nie zalać benzyna całego skutera. Ruszyłem tym razem już w miarę płynnie, bez dodatkowego poszukiwania nieistniejących instrumentówUśmiech. Jakoś mi nawet ciepło jest, pomimo, że pokładowy termometr wskazuje raptem +5. W okolicach Konstancina jadę już na tyle pewnie, że na światłach wjeżdżam pomiędzy stojące auta i zajmuję czołową pozycje do startu. Muszę mocno uważać, aby nie przekraczać zalecanych w okresie docierania obrotów, bo silnik błyskawicznie osiąga te 4 tys. Jest coraz sympatyczniej. Odruchowo pozdrawiam mijanych motocyklistów...żaden nawet nie drgnie. Cóż, trzeba się będzie przyzwyczaić do nowej sytuacji. Gdy wjeżdżam na rynek w Czersku, jest raptem +2 i wcale mi nie jest już ciepło. Zawracam na połowie szerokości jezdni (a niedawno XVS'em zawracałem w tym samym miejscu "na trzy"Z przymrużeniem oka i kierunek Warszawa. Pomimo, że jadę stosunkowo wolno, bo raptem jakieś 60km/h i tak wyprzedzam wszystko na drodze. Mieszkańcy Warszawy wracają tłumnie ze świątecznego wyjazdu tworząc gigantyczny zator. Zaczyna mi być zimno, dobrze, że nie pojechałem zbyt daleko. Prawie sztywny parkuję w garażu. A więc pierwsze kilometry mamy za sobą. Pierwsze wrażenia. Pojazd stosunkowo wygodny, przyzwoita ochrona przed wiatrem, do miasta wręcz idealny, a i na trasie sobie radzi. Zwrotny niesamowicie, o przyspieszaniu i prędkości nie mogę jeszcze za wiele powiedzieć, bo niedotarty i zgodnie z instrukcją oszczędzam silnik. Myślę, że do tego, w jakim celu go nabyłem, będzie wręcz znakomity Uśmiech
Edytowane przez yacey dnia 10-04-2012 12:58

Leo
Troszkę Ci zazdroszczęZ przymrużeniem oka, ale już pewnie nie za długoZłość
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

yacey
A ja sobie jeżdże i jeżdże i coraz bardziej mi się podoba, że nie trzeba biegami mieszać Szeroki uśmiech

Leo
yacey napisał(a):

A ja sobie jeżdże i jeżdże i coraz bardziej mi się podoba, że nie trzeba biegami mieszać Szeroki uśmiech

Uważaj, bo Ci mózg przestanie pracowaćSzeroki uśmiechZ przymrużeniem oka
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

yacey
Leo, skoro nie jeżdżisz w ogóle, to co sądzić o Twoim mózgu Pokazuje językPokazuje język

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.12
3,159,699 unikalne wizyty