Aktualnie online

· Gości online: 2

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Motocykl i Dziewczyna » Wyjazdy i spotkania » Wyjazdy
 Drukuj temat
Ryga konkrety i plan
Lysy
Kochani podróżnicy - legendarna firma ubezpieczeniowa PZU, od 2011 roku nie prowadzi krótkoterminowych ubezpieczeń komunikacyjnych typu assistance dla motocykli. Dostępny jest jedynie wariant całoroczny, gdzie holowanie motocykla możliwe jest tylko na terenie RP i to DO ODLEGŁOŚCI 150 KM....
Lipa!

Karolka
Zdałam, a więc jadę z Wami! Jeśli oczywiście można się jeszcze dopisać...
Małe jest piękne! I uczy pokory Uśmiech

Alutka
Karolka, możliwość wyjazdy jest, ale musimy wtedy zmienić rezerwację. Dlatego potrzebny jest z Tobą kontakt, żeby ustalić szczegóły. Uśmiech
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

draka
Pooglądałam mapę i zaczynam Wam zazdrościć

Alutka
draka napisał(a):

Pooglądałam mapę i zaczynam Wam zazdrościć

Draka, a może rodzinnie się podepniecie? Spójrz na kolejny post Z przymrużeniem oka

Alutka
Do ekipy dołączyła Karolka, więc zarezerwowaliśmy dodatkowe pokoje. Jesli jest ktos jeszcze chętny dołączyć do wyprawy, to proszę się nie krępować Uśmiech Nadprogramowe rezerwacje bedziemy odwoływać 15 lipca.

27/28.07 Szypliszki 1 noc
3-osob. + 3-osob. / Alutka
(możliwość zamówienia dodatkowych pokoi nadal jest)

28-30.07 Ryga 2 noce
2-osob / Zaciszanka
2-osob / Zaciszanka
3-osob / Nieświnka
2-osob / Alutka
2-osob / Alutka

30.07-1.08 Tallinn 2 noce
2-osob / Zaciszanka
2-osob / Alutka
3-osob / Alutka
3-osob / Zaciszanka

1-2.08 Rundale 1 noc
w przypadku anulowania rezerwacji 100% kosztów pobytu będzie ściągnięte z karty podanej w rezerwacji! Z tego wzgl. nie rezerwujemy "pustych" miejsc
3-osob / Alutka
4-osob / Zaciszanka
1-osob / Alutka (dla Karolki)

2-3.08 Kowno 1 noc
2-osob / Zaciszanka
2-osob / Zaciszanka
3-osob / Alutka
3-osob / Alutka

Wszystkie noclegi ze śniadaniami i parkingiem. Doba hotelowa do godz.12:00
W przypadkach losowych bezpłatnie możemy odwołać rezerwacje na 2 dni przed planowanym przyjazdem (wyj.Rundale!!!) W przypadku rezygnacji po 15 lipca przez 1 osobę i braku możliwości zamiany pokoju rezygnujący ponosi 100% kosztów noclegu.

Koszt wszystkich noclegów zagranicznych to +/- 110 euro oraz +/- 50 zł w kraju

Muzek
Alutka, dosc duzo tych miejsc, w porywach do 11 osob w Rydze. Ktos z nami jeszcze jedzie tylko napisal na fb?
Pytalas moze pania z Generali o znizke na Assistance dla innych? Uśmiech

Alutka
Muzek, ilosc miejsc bierze sie stąd, że z myślą o Karolce zarezerwowałyśmy dodatkowo trójki zamiast dwójki, a w Rydze, gdzie nie było już wolnych trójek 2x dwójkę, jednocześnie nie rezygnując z dotychczasowych rezerwacji. 15 lipca anulujemy zbędne rezerwacje Uśmiech

Generali - juz wcześniej podałam, że nie ma możliwości zniżki smutek

draka
Przymierzamy się do urlopu dzieciowosamochodowego w tym terminie, ale na razie daję 1% szans, że dołączymy. Rzucę pomysł Pawłowi i jeśli szanse wzrosną to będę się meldować

Alutka
Przepraszam, czy my zamierzamy coś zwiedzać, czy tylko jechać i spać? Z przymrużeniem oka

Przejrzałam swoje magiczne materiały i wynika z nich, że na Rygę cały dzień nam spokojnie wystarczy, więc można o coś zahaczyć jadąc z Szypliszek, tak aby na miejsce dotrzeć po południu/wieczorem.
Za to w Tallinie jest co oglądać! Tam warto przyjechać, jak najwczesniej, żeby jeszcze tego samego dnia ruszyć w miasto.

Zamówiłam przewodnik i mapę, więc wkrótce więcej konkretów Uśmiech

zaciszanka
Mój przewodnik też powinien być do odbioru dzisiaj albo jutro w empiku - zakładam, że coś jednak pozwiedzamy Uśmiech

Lysy
Chciałem podnieść wątek w wątku czyli ubezpieczenie assistance na wyjazd. Czy udało się ustalić coś więcej w kwestii ubezpieczenia grupy?
Jeśli nie grupowo, to może kontakt do ubezpieczyciela...

Muzek
Chyba Alutka mowila, ze sprawdzi czy dadza nam taniej u jej znajomej pani w Generali. Ja kupie tutaj w Generali, oni wszedzie oferuja za 100 zl. Trzeba tam przeslac skany dokumentow i odebrac wiec wole tu na miejscu.

Alutka
Alutka 2 lipca napisała Z przymrużeniem oka

Alutka napisał(a):

Sprawdzę u miłej pani z Generali, czy po starej znajomości nie może dla zaintersowanych zrobić taniej. --> edit: niestety nie ma takiej możliwości. smutek

Alutka
Przejrzałam w czasie weekendu przewodnik. Możliwości zwiedzania jest bez liku, ale nas będzie ograniczać czas i odległości. Podaję kilka propozycji, których i tak wszystkich nie jesteśmy w stanie zobaczyć. Część znajduje się przy Via Baltice, inne wymagają nadłożenia drogi. Estonia to mnóstwo atrakcji przyrodniczych: wysp, jezior, parków i rezerwatów.
Nie podaję linków, bo nadal internet w domu umarty. Wujek google Wam pomoże Z przymrużeniem oka

Tallin - Stare Miasto (wpisane na listę Unesco) z wieloma punktami widokowymi, basztami i bramami o przewrotnych nazwach np. Gruba Małgorzata. Najważniejsze zabytki: Sobór Aleksandra Newskiego, zachowane fragmenty zamku Toompea, gotycki kościół św.Olafa, barokowy pałac Kadriorg z kompleksem parkowym, średniowieczny klasztor św.Brygidy. Jest tu również najstarsza w Europie, nadal czynna, apteka. Oczywiście muzea różnej maści. W kategorii miejsca o ciekawej tradycji skansen Rocca Al Mare.

Ryga - Stare Miasto, kościoły i kamienice, Zamek Ryski będący siedzibą prezydenta, mury obronne z basztami i bramami. Secesyjne kamienice (jest coś dla mnie: Koci Dom). Muzeum Motoryzacji i Muzeum Etnograficzne.

Rundale - barokowo-rokokowy pałac zwany "łotewskim Wersalem"

Kowno - Stare Miasto z kościołami i klasztorami, pozostałości zamku, gotycka kamienica Dom Perkuna, meczet

Po drodze od granicy polskiej:
W okolicy Kowna we wsi Sapieżyszki (Zapyskis) nad Niemnem wznosi się najbardziej malowniczy kościółek na Litwie (kategoria widoki). W Czerwonym Dworze (Raudondvaris) zespół pałacowo-zamkowy. Rumszyszki - największy w Europie skansen.

Góra Krzyży w okolicy Szawli - jedna z największych atrakcji Litwy, pagórek zastawiony ogromną ilości wszelkiej maści krzyży, dużych i małych. W przewodniku napisano: "od głównej drogi prowadzi tu dwukilometrowa, polna aleja" co?

Na północ od Rygi Park Narodowy Guaja z ruinami średniowiecznego zamku z Kiesiu (Cesis).
Sigulda zwana łotewską Szwajcarią z romantycznymi ruinami średniowiecznego zamku, pałacem i wieża obserwacyjną z bajkowym widokiem okolicy.

Parnawa - którą odwiedza się dla klimatu, zabytkowych kamienic i kolorowych drewnianych domów. Piaszczysta plaża i płytka zatoka.

Haapsalu - średniowieczne miasto z pozostałościami zamku biskupiego, katedrą i placem otoczonym tradycyjnymi drewnianymi domami z przeł.XIX i XX w. promenada wzdłuż plaży.

Paldiski i półwysep Pakri ze skalistym 25-metrowym klifem. Sami miasteczko to najbardziej obrazowy pomnik komunizmu (była zamknieta strefa zmilitaryzowana)

Ceny wejść do obiektów od 2 do 10 EUR

Ceny paliwa:
Litwa 4,71 LTL
Łotwa 1,30 EUR
Estonia 1,33 EUR

zaciszanka
Alutka napisał(a):

Góra Krzyży w okolicy Szawli - jedna z największych atrakcji Litwy, pagórek zastawiony ogromną ilości wszelkiej maści krzyży, dużych i małych. W przewodniku napisano: "od głównej drogi prowadzi tu dwukilometrowa, polna aleja" co?

To ja sobie grzecznie poczekam za Wami przy głównej drodze ( zresztą mnie tam specjalnie nie ciągnie ).

Przewodnik przejrzany i przeczytany. Bardziej skupiłam się na Ryga, Tallinn, Kowno .... no czasowo będzie to wyzwanie, żeby wszystko zobaczyć Z przymrużeniem oka Też wybrałam główne punkty i jedno muzeum Z przymrużeniem oka

Lysy
To my mamy pytanie czy już jesteśmy do cna ogarnięci i można rezygnować z nadmiaru rezerwacji?
Dodam, że będziemy Was irytować swoją obecnością przez całą wycieczkę!!! Złość
Z przymrużeniem oka
Edytowane przez Lysy dnia 21-07-2014 17:05

przypadkowy Wojtek
o której planowany jest wyjazd z Warszawy?
bez wzgledu na porę proponuję się spotkac w markach.(?)
Jeśli ktoś Ci zarzuca apatię i ignorancję, odpowiedz: Może... Nie wiem... Gówno mnie to obchodzi.

zaciszanka
Aktualizacja rezerwacji:

27/28.07 Szypliszki 1 noc
3-osob. + 3-osob. / Alutka
(możliwość zamówienia dodatkowych pokoi nadal jest)

28-30.07 Ryga 2 noce
2-osob / Zaciszanka
3-osob / Nieświnka
3-osob / Alutka

30.07-1.08 Tallinn 2 noce
2-osob / Zaciszanka
3-osob / Alutka
3-osob / Zaciszanka

1-2.08 Rundale 1 noc
w przypadku anulowania rezerwacji 100% kosztów pobytu będzie ściągnięte z karty podanej w rezerwacji! Z tego wzgl. nie rezerwujemy "pustych" miejsc
3-osob / Alutka
4-osob / Zaciszanka
1-osob / Alutka (dla Karolki)

2-3.08 Kowno 1 noc
2-osob / Zaciszanka
3-osob / Alutka
3-osob / Alutka

Lysy
...zaczynam się stresować...
Assistance w Generali dla starych motocykli nie ma właściwie sensu - stres o stopień wyższy...Szok

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26
3,159,657 unikalne wizyty