Aktualnie online
· Gości online: 2
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
Ryga - propozycja
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 16-06-2014 15:42
|
![]() Główny administrator Postów: 1503 Data rejestracji: 13.02.12 |
Warszawa będzie ( chyba ) jechać A2 i przez Poddębice i google pokazują mi jakieś wielkie rondo ( to chyba to jedyne ) i "zawrócenie" na rondzie oraz skręt w prawo w Tadeusza Kościuszki zaprowadzi nas chyba na Rynek ![]() |
|
|
Lysy |
Dodany dnia 16-06-2014 15:45
|
![]() Użytkownik Postów: 458 Data rejestracji: 15.10.13 |
Doookładnie - to rondo i ten Kościuszko. Później jest troszkę kluczenia, bo drogi jednokierunkowe, ale bez problemu (raptem 3 uliczki). Jeśli przez Poddębice, to później koło Zalewu Jeziorsko. Też piękne miejsce do spotkania się. |
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 16-06-2014 15:48
|
Łysy, nie ułatwiasz ![]() ![]() ![]() |
|
|
Karolka |
Dodany dnia 16-06-2014 21:25
|
![]() Użytkownik Postów: 57 Data rejestracji: 28.10.13 |
Przepraszam, że się tak długo nie odzywałam, sezon w pełni ja więcej czasu na rynku spędzam i w samochodzie aniżeli w domu. Coś o 19 mówiliście, o 13 godzinie i rynek w Sdzu. Sprawdzę, bo tam niedaleko jest kościół i to dość znaczny, ażeby jak to się często dzieje rynku Wam nie zamknęli ![]() Tak dodam na szybko, bo sprawdzać będę za chwil kilka, jak wjeżdża się na rynek Sdz (czego ja prywatnie nie polecam, bruk, wiele dziwnych ulic no i straż miejska niedaleko, która perfidnie każe za błahostki na rynku), jest tam i knajpa motocyklowa, wszak za często tam nie bywałam i nie wiem co dobrego mają, ale by tak tematycznie było ![]() Proponuję dla Was, spotkać się przy carrefurze czy jak to się pisze, który stoi zaraz przy rondzie, tam jest też najtańsze paliwo w mieście, a potem udać się "gdzieś". Gdzie? Zależy na czym zależy ![]() Ja już nie mam swojego pierdka, więc jak już to podjadę wozem. Zalew Jeziorsko też ciekawe miejsce, ale tylko by przystanąć i pooglądać, bo chyba żadnej knajpki tam nie ma jeszcze. Ale głowy sobie uciąc nie dam ![]() Małe jest piękne! I uczy pokory
![]() |
|
|
Karolka |
Dodany dnia 16-06-2014 21:53
|
Przepraszam, bo nie mogę się doczytać - ilu chce Was przyjechać do Sdza? Info na szybko: Rynek proponuję odpuścić, bo tak jak podejrzewałam między gdzieś 11 a 13 będzie procesja ulicami, a po trzynastej będzie jeszcze msza. Sieradzki rynek "ma" mało miejsca do parkowania a niebiescy w takie dni robią się dość upierdliwi, więc odradzam. Wprawdzie na rynku i w jego pobliżu jest najwięcej fajnych miejsc do jedzenia, ale to też tak w sumie przez to robi się tłok, bo na lody, na kebaba etc. Przy sławetnym rondzie stoi jeszcze takie cuś jak galeria (nie znam nazwy (?)) a tam jest i jakiś fast food i jakaś restauracyja, może w środku jest jakaś kawiarnia, jutro jak zdążę to się rozejrzę dokładnie. Byłoby fajne miejsce, bo i parking spory i blisko ronda i jedzenie by się jakieś znalazło. Urokliwie mogłoby być w lokalu nad rzeką, "Przystań" się nazywa, ulica portowa bodajże. Troszkę na boku, dojazd nie taki straszny, a nawet fajnie. Jak z jedzeniem - nie wiem, bo byłam tak kilka razy tylko na większych imprezach. "Piramida" - też fajne miejsce, dobre jedzenie, ale w południe może być ciasno, bo to taka pora obiadowa, a lokal otoczony jest osiedlami. I trzeba by trochę pokluczyć, by dojechać. "Faraon" - nigdy nie byłam, dobry dojazd, bo znajduje się na dolotówce, ale przez miasto i tak trzeba przejechać (uroki Sieradza), podobno fajnie. Z innych miejsc poza Sdz - "Na półboru" - pomiędzy Sieradzem a Zduńską Wolą - potężny hotel, dobre żarełko, przy drodze krajowej. We Warcie (koło 15 km od sieradza, warszawiacy mieliby lepszy dojazd ![]() Jedyny McDonald w okolicy tylko w Zduńskiej, ja sama nawet nie wiem gdzie jest dokładnie ![]() I z tego co ja wiem i się orientuję to chyba tyle... No jeszcze jest w innej galerii kawiarnia grycanowa, dobre lody, nic więcej nie próbowałam. Edytowane przez Karolka dnia 16-06-2014 22:19 Małe jest piękne! I uczy pokory
![]() |
|
|
Leo |
Dodany dnia 16-06-2014 22:03
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
Karolka napisał(a): Zalew Jeziorsko też ciekawe miejsce, ale tylko by przystanąć i pooglądać, bo chyba żadnej knajpki tam nie ma jeszcze. Ale głowy sobie uciąc nie dam ![]() Przy samym zalewie brak jakichkolwiek knajpek, barów itp. Można np. w miasteczku Warta - fajnie i spokojnie ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
Karolka |
Dodany dnia 16-06-2014 22:27
|
Jeszcze mi się przypomniało... Po spotkaniu możecie udać się na tzw. pas startowy Rossoszyca, w niedziele i święta często sobie tam motocykliści i nie tylko popisy urządzają, palenie gumiaka, jazda na kole, wyścigi z policją itp ![]() Małe jest piękne! I uczy pokory
![]() |
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 16-06-2014 22:40
|
Karolka dzięki za wyczerpujące informacje ![]() ![]() |
|
|
Karolka |
Dodany dnia 16-06-2014 22:50
|
Przepraszam chyba w błąd wprowadzam, to chyba nie bruk a kostka grafitowa ![]() ![]() Małe jest piękne! I uczy pokory
![]() |
|
|
przemo77390 |
Dodany dnia 17-06-2014 07:56
|
![]() Użytkownik Postów: 208 Data rejestracji: 11.01.14 |
Lysy napisał(a): Przemo - jechaliście przez Litwę i Łotwę. Wiem, że ceny na Litwie są przystępne (czyli niższe niż u nas) jeśli chodzi o paliwo i noclegi w Kownie. Pytanie brzmi, czy dla grupy liczącej 7-9 osób z motocyklami uda się znaleźć kwatery z marszu, czy lepiej szukać i rezerwować przed wyjazdem? To samo pytanie dotyczy Łotwy i Rygi. Czy wiesz coś o Estonii i Tallinie? O warunkach tam panujących? Pytanie o trasy dojazdu - lepiej autostradami, czy drogami lokalnymi i co z płatnościami za autostrady? Jaką walutę lepiej mieć przy sobie (czy da się wymienić pln na lity/euro na miejscu i czy ma to sens)? Pytam na wątku, bo pewnie te same pytania zadają sobie zainteresowani, a Ty byłeś, widziałeś, wręcz "pomacałeś". ![]() Tak jechaliśmy przez Litwę. 1 dzień – Kłajpeda i Pałanga (Spanie). Max 650 km. Warszawa – Suwałki ok. 292 km Suwałki – Kłajpeda ok. 300 km 2 dzień – Kłajpeda – Siauliai (Góra Krzyży) - Ryga (spanie) i zwiedzanie ok. 300 km. 3 dzień – Ryga – Kowno po drodze zwiedzając Wilno i Troki. Razem ok. 450 km Ryga - Wilno ok. 301 km - zwiedzanie Wilna i dalej na Kowno Przejazd z Wilna do Kowna ok. 130 km odwiedzając po drodze Troki (Zamek) ok. 30 km z Wilna po drodze do Kowna. 4 dzień – Kowno – Suwałki ok. 120 km Suwałki - Warszawa ok. 300 km Tak to mniej więcej wyglądało. Jeśli chodzi o ceny to zbytnio nie odczułem że by było taniej – powiedziałbym że porównywalnie jak u nas. Jak jedziecie tak duża grupa to lepiej coś montować z noclegami wczesniej. Dziwne że Litwa i Łotwa jest tak oblegana i tak ciężko z buta znaleźć nocleg. Ja nigdy tego nie robie bo z doświadczenia jakie miałem to przekonałem sie że mozna na miejscu znaleźć coś taniej ale w tych krajach jednak chyba lepiej obadac temat wcześniej. W Kownie nocleg przy głównym deptaku ok. 10 EUR płaciliśmy z marszu - warto się zorientowac w necie ile kosztują. Pokoje sa zazwyczaj wieloosobowe z piętrowymi łózkami. W samym Kownie za wiele do roboty i zwiedzania nie ma zresztą jak w większości na Litwie. |
|
|
Alutka |
Dodany dnia 17-06-2014 08:38
|
![]() Główny administrator Postów: 1422 Data rejestracji: 13.02.12 |
Dobry! Oczywiscie nieobecni nie mają prawa głosu, więc zapomniano, że jedna owieczka nadciągnie z południa ![]() |
|
|
Lysy |
Dodany dnia 17-06-2014 09:38
|
Dzięki Przemo za info. W czwartek będziemy obgadywali tematy wakacyjne. Pytanie kto pojawi się na spotkaniu, bo jak na razie odmeldowali się: 1) Zaciszanka; 2) Alutka (owieczka nadciągająca z południa w południe); 3) Nieświnka z Łysym + 1 towarzyszem na 2oo; 4) Muzek; 5) Przypadkowy Wojtek; 6) ... Co do knajpek, to Karolka ma rację z kostką granitową na rynku i tłokiem w knajpkach w dzień świąteczny. Ze względu na umiejscowienie proponuję Faraona - stekhause z miejscami do parkowania i klimatyzacją znajdujący się 300 metrów za sławnym rondem na drodze wylotowej w kierunku na Wrocław (Carrefour jest kolejne 300 metrów dalej w tym samym kierunku). Alutka - nie wiem jak będziesz miała ochotę dojeżdżać, ale zerknij na trasę przez Częstochowę na Szczerców i do Sieradza - drogi lokalne, ale niezłej jakości - tyle, że możliwe są procesja - święto jakieś czy co...? |
|
|
Muzek |
Dodany dnia 17-06-2014 10:17
|
![]() Użytkownik Postów: 139 Data rejestracji: 16.05.14 |
A Teo sie nie wybiera do Sieradza? ![]() ![]() |
|
|
przypadkowy Wojtek |
Dodany dnia 17-06-2014 10:20
|
![]() Użytkownik Postów: 61 Data rejestracji: 01.06.14 |
to może spotkamy sie przy carrefourze o 13:00 i potem "miejscowi" gdzieś nas poprowadzą?![]() |
|
|
Lysy |
Dodany dnia 17-06-2014 10:28
|
Jadąc do Carrefoura od strony Poznania/Kalisza/Poddębic jedzie się obok Faraona. ![]() Lista jest do uzupełnienia przez chętnych. Wstępnie zainteresowanie wakacjami wyraziła Teo ale też Termit i Jerzy. Będą??? |
|
|
Teodozja |
Dodany dnia 17-06-2014 11:12
|
![]() Główny administrator Postów: 906 Data rejestracji: 13.02.12 |
Będę, będę ![]() |
|
|
przypadkowy Wojtek |
Dodany dnia 17-06-2014 11:25
|
![]() Użytkownik Postów: 61 Data rejestracji: 01.06.14 |
grubsza impreza sie szykuje... ![]() |
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 17-06-2014 11:47
|
Termit i Jerzy chętni i na Sieradz i na Rygę. Jeżeli nic im nie wypadnie, to jeszcze nie wiem o której ![]() |
|
|
nieswinka |
Dodany dnia 17-06-2014 12:27
|
![]() Użytkownik Postów: 149 Data rejestracji: 26.02.12 |
No tośmy się za sobą jeszcze nie stęsknili a już znowu. Masakra. ![]() ![]() Super. ![]() |
|
|
Karolka |
Dodany dnia 17-06-2014 12:54
|
Od Kalisza/ ewentualnie Poznania (chociaż ja jeżdżę inaczej) to tak, mijasz faraona po prawej stronie, ale Warszawa/Poddębice to najpierw carrefura zobaczy, oczywiście zależy jak będą jechać. Proponuję jednak spotkać się przy tym carrefurze i potem gdzieś jechać. Będzie najłatwiej. Jeszcze wprawdzie nie byłam w Sdz i nie wiem co się tam dzieje na 19. w poszczególnych knajpach, wieczorkiem podjadę i ogarnę temat. Na południe to zawsze jeździłam przez Wieluń, nie wiem z jakiego dokładnie południa ktoś jedzie ![]() A może by mi ktoś od razu jakąś ładną gpz przyciągnął ze sobą? ![]() Małe jest piękne! I uczy pokory
![]() |
|
Przejdź do forum: |