Aktualnie online
· Gości online: 2
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
CO SIĘ DZIEJE?!!!!
|
|
Estrella |
Dodany dnia 25-06-2014 10:03
|
![]() Użytkownik Postów: 820 Data rejestracji: 23.04.12 |
Leo napisał(a): Ale czy nie możemy spróbować zmienić, choć troszeczkę, naszej mentalności? możemy ![]() tak jak napisałam wcześniej nie jestem święta, zdarza mi się (bardzo sporadycznie) przekraczać znacznie prędkość, zdarza mi się notorycznie łamać przepisy ale nie umiem i nie chcę się uczyć latać na gumie, jeździć zygzakiem między samochodami po mieście mieszcząc się na milimetry czy wyprzedzac na łuku na podwójnej ciąglej tira omijając z lewej kolejne wysepki mknąc przez małe miasteczko.... a niby wszyscy jeźdżący szlifierkami powinni tak robić ![]() w tym miejscu przypomniała mi się taka sytuacja: pojechałam z kumplem ndo znajomego na lotnisko w Nowym Mieście nad Pilicą , postawiliśmy motocykle - ja swoją świeżo kupioną suńkę on FZ1-kę... podjeżdża grupa niedzielnych "motocyklistów" - ścigacze, kombinezony, białe adidaski... oglądają nasze sprzęty i jeden pyta: "a ten gixer czyj?" kumpel wskazując na mnie palcem: "jej" Koleś popatrzył, zrobił krzywą minę, pokiwał głową i mówi "a z trójki na gumę pójdzie?" na co ja "nie wiem, nie umiem jeździć na kole" i usłyszałam przez szyderczy śmiech "to co z ciebie za motocyklistka" na co moj kolega powiedział "taka co robi po 10 tysięcy km rocznie" ... kolesia mina bezcenna ![]() jeżdżę szlifierką bo lubię (ubóstwiam swoj motocykl, pozycję na nim i nawet ten mankament że nie ma się na niego jak spakować nie jest w stanie mnie do niego zniechęcić), jeżdżę niezgodnie z przepisami bo tym sprzętem nie da się na dłuższą metę jechać w trasie 50-90 km/h, najlepiej i najprzyjemniej czuję się w przedziale 120-140km/h.. ale zawsze staram się dostosować prędkość do warunków na drodze ![]() ![]() ![]() ![]() "Sukces to suma wielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień" Robert Collier Work hard in silence let success make the noise |
|
|
Moniaa |
Dodany dnia 25-06-2014 12:37
|
![]() Użytkownik Postów: 197 Data rejestracji: 06.06.13 |
tak czytam Wasze wypowiedzi i się zastanawiam czy jest ktoś bez winy... Ktoś, kto zawsze jeździ na moto z aptekarską precyzją, jak 50 to 50, jak 70 to 70, kto nigdy nie sprawdzał jaką prędkość wytrzyma na motocyklu? Smerfem nie, bo po 1 mam go za krótko, po 2 nie miałam czasu żeby pojeździć w tym sezonie, ale Bandziorem mi się zdarzyło. I sprawdzić na totalnie pustej drodze, prostej, którą widać na kilometry jak leci pod 200 (dokładnie 177 było jak spojrzałam na licznik i odpuściłam rollgaz) i raczej rzadko zdarzało mi się jeździć w trasie przepisowe 50-70, częściej 70-110.. Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień ![]() Moim zdaniem, najważniejsze jest umiejętne dopasowanie prędkości i stylu jazdy do warunków panujących na drodze (natężenie ruchu, pogoda itp) |
|
|
Leo |
Dodany dnia 25-06-2014 13:11
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
Estrella napisał(a): Leo napisał(a): Ale czy nie możemy spróbować zmienić, choć troszeczkę, naszej mentalności? możemy ![]() tak jak napisałam wcześniej nie jestem święta, zdarza mi się (bardzo sporadycznie) przekraczać znacznie prędkość, zdarza mi się notorycznie łamać przepisy ale nie umiem i nie chcę się uczyć latać na gumie, jeździć zygzakiem między samochodami po mieście mieszcząc się na milimetry czy wyprzedzac na łuku na podwójnej ciąglej tira omijając z lewej kolejne wysepki mknąc przez małe miasteczko.... a niby wszyscy jeźdżący szlifierkami powinni tak robić ![]() Trzeba to cytować - święte słowa ![]() w tym miejscu przypomniała mi się taka sytuacja: pojechałam z kumplem ndo znajomego na lotnisko w Nowym Mieście nad Pilicą , postawiliśmy motocykle - ja swoją świeżo kupioną suńkę on FZ1-kę... podjeżdża grupa niedzielnych "motocyklistów" - ścigacze, kombinezony, białe adidaski... oglądają nasze sprzęty i jeden pyta: "a ten gixer czyj?" kumpel wskazując na mnie palcem: "jej" Koleś popatrzył, zrobił krzywą minę, pokiwał głową i mówi "a z trójki na gumę pójdzie?" na co ja "nie wiem, nie umiem jeździć na kole" i usłyszałam przez szyderczy śmiech "to co z ciebie za motocyklistka" na co moj kolega powiedział "taka co robi po 10 tysięcy km rocznie" ... kolesia mina bezcenna ![]() Bo to nie byli motocykliści, tylko "posiadacze motocykli" ![]() jeżdżę szlifierką bo lubię (ubóstwiam swoj motocykl, pozycję na nim i nawet ten mankament że nie ma się na niego jak spakować nie jest w stanie mnie do niego zniechęcić), jeżdżę niezgodnie z przepisami bo tym sprzętem nie da się na dłuższą metę jechać w trasie 50-90 km/h, najlepiej i najprzyjemniej czuję się w przedziale 120-140km/h.. ale zawsze staram się dostosować prędkość do warunków na drodze ![]() ![]() ![]() Po to są produkowane różne typy motocykli, żeby każdy coś sobie wybrał. Jeden lubi ścigacze, inny armaturę a słyszałem jeszcze o takich co jeżdżą po górkach-dołkach w terenie, ale to są wiadomości nie sprawdzone ![]() Ale jeśli dostosujemy do siebie prętkości przelotoweto, jak widać, możemy jeździć razem i jeszcze może być przyjemnie ![]() Esti, bez Ciebie spotkania byłyby po prostu zwykłą przyjemnością, a nie jak dotychczas do d..... ![]() ![]() ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
Leo |
Dodany dnia 25-06-2014 13:16
|
UWAGA!!!!! POD TYM LINKIEM ZŁAPAŁEM BARDZO GROŹNEGO WIRUSA Zaatakował Explorera ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 25-06-2014 13:19
|
![]() Główny administrator Postów: 1503 Data rejestracji: 13.02.12 |
Nie otwierałam tego linka. W takim razie usuwam posta z tym linkiem. |
|
|
Carry |
Dodany dnia 25-06-2014 13:52
|
![]() Użytkownik Postów: 327 Data rejestracji: 15.02.12 |
ja otwierałam, nic się nie działo a na pewno moje firmowe zabezpieczenia już by krzyczały Co do jazdy zgodnej z przepisami przypomniały mi się jeszcze 2 sytuacje. Pierwsza Jazda w grupie. Jedzie ok 10 motocykli (zgodnie z przepisami). Teren niezabudowany. Dojeżdżają do auta jadącego przepisowo - czyli poniżej 90km/h np 80km/h Ruch duży. Za kolumną motocykli tworzy się powoli kolejka aut. MOIM ZDANIEM Bardzo niebezpieczna sytuacja. Zdenerwowani kierowcy aut zaczynają na silę wpychać się w kolumnę motocykli, wyprzedzać, spychać - chcąc wyprzedzić "zawalidrogę" w postaci pierwszego auta. Uważam, że w takiej sytuacji należy jechać szybciej niż pozwalają przepisy ![]() Tak będzie bezpieczniej dla motocyklistów w kolumnie Druga Jazda solo. Leje deszcz, ulewny. Pojedynczy motocykl jedzie w kolumnie aut. Droga w obszarze niezabudowany. Prędkość dopuszczalna 90. Auta jadą ok 105km/h. MOIM ZDANIEM należy albo zjechać w dogodnym miejscu i przeczekać albo jechać w tempie kolumny czyli ok 105km/h czyli powyżej prędkości dopuszczalnej. Wolniejsza jazda spowodowałaby wyprzedzanie motocykla, spychanie na pobocze itp przez auta jadące za motocyklem. Niestety taka prawda nie zawsze się da i nie zawsze jazda z przepisową prędkością jest bezpieczna. Ruch uliczny swoje a przepisy swoje. Obie sytuacje przeżyłam osobiście. Życie nie powinno być podróżą do grobu. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc... " ALE TO BYŁA JAZDA..."
|
|
|
Wilga |
Dodany dnia 25-06-2014 15:00
|
![]() Użytkownik Postów: 42 Data rejestracji: 13.02.14 |
Sprytne ! Życzę powodzenia i szerokości!(Do administracji: proszę jeszcze również o usuniecie mojego konta). Dla wszystkich MiDówek; Uważajcie na siebie, udanych wypadów i pełnego baku! ![]() wilga
|
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 25-06-2014 15:08
|
![]() Główny administrator Postów: 1503 Data rejestracji: 13.02.12 |
Wilga, przeczytaj proszę PW. Otworzyłam link http://twojaslupc...erc-na-a2/ wrzucony przez Wilgę w jednym z wcześniejszych postów. Nic na razie mi się nie dzieje z kompem ( służbowym ). Leo - przestraszyłeś mnie, a ja ( przyznaję ) tego nie sprawdziłam i usunęłam post z linkiem. Przepraszam. |
|
|
Leo |
Dodany dnia 25-06-2014 20:23
|
zaciszanka napisał(a): Wilga, przeczytaj proszę PW. Otworzyłam link http://twojaslupc...erc-na-a2/ wrzucony przez Wilgę w jednym z wcześniejszych postów. Nic na razie mi się nie dzieje z kompem ( służbowym ). Leo - przestraszyłeś mnie, a ja ( przyznaję ) tego nie sprawdziłam i usunęłam post z linkiem. Przepraszam. Chyba dobrze zrobiłaś usuwając. U mnie system ochrony (prywatny) wskazał na ten adres. Ale już wszystko ok ![]() ==============================
|
Przejdź do forum: |