Aktualnie online
· Gości online: 2
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
historia o ludziach
|
|
Mimi |
Dodany dnia 09-02-2014 21:53
|
![]() Użytkownik Postów: 116 Data rejestracji: 30.08.13 |
Kochani, przepraszam najmocniej za brak mej osoby lecz musiałam odbębnić wizytę przyjaciół co mają 4 sztuki dzieciaków o niesamowitych możliwościach decybelowych... ![]() Jeśli chodzi o listę rzeczy to tu może być problem - bo ciężko z niej wyciągnąć co jej potrzebne.... Ma już: żelazko, suszarkę na bieliznę, garnki, talerze, sztućce, kubki, 2 kołdry, 2 poduszki, zmianę pościeli, obrus, ścierki, łóżeczko dla bejbisa, krzesełko, fotelik, Nie ma suszarki do włosów (nie pomyślałam o tym...), pralki przedłużacza żadnych zabawek ma chyba dwa ręczniki Postaram się coś rozsądniejszego napisać jutro - wyduszę z niej. Za miesiąc weźmie wynagrodzenie 1200 zł netto. 1 tyś.zł.zapłaci za czynsz. Dzieci mają obiady w szkole bezpłatne, więc to jest super, ale i tak na jedzenie jej nie starczy. Na pewno potrzebne są: pieluchy do 20 kg jedzenie, które może być przechowywane (np. pasztet w puszkach, przecier pomidorowy, dżem) Słowo dziękuję w tej sytuacji brzmi trywialnie i nie oddaje tego co chciałabym Wam powiedzieć. Ale dziękuję Wam, że Wam się chce. Chce się pomyśleć o drugim człowieku. love krove
|
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 10-02-2014 07:40
|
![]() Użytkownik Postów: 683 Data rejestracji: 13.02.12 |
zatem suszarkę do włosów już ma ![]() pobieżne oględziny tego, co przywiozła mi koleżanka ,,drogeryjna,, oraz wstępne wykopki w podostarczanych przez znajomych workach pozwoliły stwierdzić (w ilości różnej czyli po 1-3 szt) : żel pod prysznic, odżywkę do włosów, płyn do demakijażu, perfumy (testery, ale dobrej marki), kobiece środki higieniczne, pastę do zębów oraz jakieś paścidła do malowania ![]() ja już mam jakieś ! ![]() z pewnością mam dla chłopców pudełko klocków lego (wiek 5-12 lat) oraz samochodzik na baterie ... i tu muszę Wam powiedzieć, że obydwie, nowe, znalezione pod choinką ww. zabawki PODAROWAŁ dla chłopców 5 letni synek jednej z koleżanek z pracy ... przyniosła mi je w trakcie pisania tego postu ![]() p.s. no to idę do kolegów techników by przyporządkowali odpowiednie baterie do tego samochodziku ![]() ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 10-02-2014 18:57
|
to znów ja. 1 i 2 kartonik - zabawki dla malucha, klocki, edukacyjne książeczki, resoraki, autko zdalnie sterowane oraz miecz i klocki lego dla Darka ... totalny brak czegokolwiek dla 14latka .... a najbardziej rzuca mi się w oczy brak PIŁKI... czy wogóle można się wychować będąc chłopakiem bez piłki? przekopałam szafę, ale niestety wszystkie pary rolek też już fiiiuuut wydałam ... 3 kartonik -prawie w całości ubranka dla Wiktora - brak w nim zupełnie butów i skarpet . procz tego 1 para adidasów albo dla mamy albo dla pierworodnego i zimowe kozaczki na obcasie dla Ani ... 4 kartonik - żywność - jeszcze nie zamknięty, czekam na jutrzejsze ,,dopchanie,, przez znajomych ... stwierdzam tylko 2 puszki mięsne, za to 6 rybnych ... ciekawe. w paczce, makaron, ryż, wielki słoik nutelli, jakis dżem, wzmiankowane puszki, jakieś fixy knorra i winiar, przyprawy ... tyle prócz tego, 4 średnie ręczniki, obiecana suszarka do włosów, jakieś gąbeczki i ściereczki do kuchni, kilka ksiązek a teraz idę kupić piwo i rozpalić w kominku ![]() ![]() |
|
|
LeeMonaa |
Dodany dnia 11-02-2014 14:59
|
![]() Użytkownik Postów: 6 Data rejestracji: 27.01.14 |
Hej Ludziska, chcielibyśmy z Grześkiem skromnie się przyłączyć do Was i coś od nas dorzucić ![]() ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 11-02-2014 17:57
|
ja też nie wiem Monia - ty jedynym dowodzącym jest Mimi ![]() ![]() ![]() |
|
|
Mimi |
Dodany dnia 11-02-2014 20:02
|
Jestem! już ogarniam! postaram się przynajmniej. Bo jak widać Goha mnie zjadła ze swoim doświadczeniem i nieprawdopodobną wręcz umiejętnością myślenia o tym o czym nikt inny nie pomyślał! love krove
|
|
|
Mimi |
Dodany dnia 11-02-2014 20:18
|
Goha, byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie gdybym tego chłopca zobaczyła grającego w piłkę. Wziełabym 100 kredytów i kupiłabym mu 100 piłek. Na pewno najbardziej paląca potrzebą są: 1. pieluchy do 20 kg 2. kaszki mleczno-ryżowe, 3. deserki w słoikach (obiadki nie bo bejbis nie chce tego jeść) Na pewno potrzebne są: 1. kasze, ryże, makarony, puszki, przeciery pomidorowe, dżemy i inne różne długoterminowe spożywczaki. Ania mieszka pod adresem: 05-091Ząbki, ul. Jana Pawła II 19a love krove
|
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 11-02-2014 21:01
|
piłka będzie ... kolega z pracy dziś obiecał, że kupi ![]() ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 12-02-2014 08:14
|
![]() ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 12-02-2014 18:32
|
pierwsze trzy kartoniki pojechały - pozostałe czekają na kogoś kto zabierze je w stronę Stolicy. Tu prośba do Was - jeśli ktoś jedzie na Śląsk z Wawy lub z od nas do Stolicy - proszę o kontakt ... dziewczyna czeka na pomoc, a pomoc czeka na transport.pozdr.
![]() |
|
|
Leo |
Dodany dnia 12-02-2014 20:22
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
Goha, może wyznacz mi o co mam się postarać, bo z braku czasu jestem zagubiony w tym wątku![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 13-02-2014 11:01
|
Leo napisał(a): Goha, może wyznacz mi o co mam się postarać, bo z braku czasu jestem zagubiony w tym wątku ![]() przepraszam administrację za ,,krzykliwość,, ale to bardzo ważne MIMI SPYTAJ ANIĘ CZEGO Z CHEMII JEJ BRAK NA JUŻ ... i odpisz proszę Pawłowi ja mogę napisać tylko to czego nie było w paczkach przygotowanych przeze mnie (a to nie znaczy, że nie dał tego ktoś inny) - ja napewno nie pakowałam proszku do prania czy płynu do płukania tkanin P.S. czy 10 miesieczne dziecko używa takiego samego proszku do prania jak dorośli?? ... kurde - już nie pamiętam jak to było... ![]() |
|
|
Andzia |
Dodany dnia 13-02-2014 13:19
|
![]() Użytkownik Postów: 244 Data rejestracji: 13.02.12 |
Goha66 napisał(a): czy 10 miesieczne dziecko używa takiego samego proszku do prania jak dorośli?? ... kurde - już nie pamiętam jak to było... Teoretycznie minimum do roku powinno używać specjalnego proszku dla maluchów. Swojej młodej zmieniłam jak miała 1,5, bo wcześniej dostawała wysypki :/ U mnie trwa akcja zbierania ciuchów od znajomych po ich synach, załatwię trochę chemii do sprzątania i będę miała parę gier planszowych. A propos proszku- czy dziewczyna ma już pralkę, czy trzeba pomyśleć nad zorganizowaniem czegoś? Mimi, jesteś pewna, że pieluchy dla Wiktora mają być do 20 kg? Jakieś duże. Agata ma ponad 2 lata i używa do 14 kg Edytowane przez Andzia dnia 13-02-2014 15:27 |
|
|
nieswinka |
Dodany dnia 13-02-2014 15:38
|
![]() Użytkownik Postów: 149 Data rejestracji: 26.02.12 |
Matko! To Agatka jest w stanie narobić aż 14 kg odchodów? ![]() ![]() |
|
|
Mimi |
Dodany dnia 14-02-2014 08:17
|
Andzia, widocznie faceci już od początku mogą więcej ![]() ![]() Leo, chemia sprawą mniej więcej załatwioną, bo to nie są rzeczy które szybko wychodzą, jeśli chciałbyś pomóc to potrzebne są: 1. kaszka mleczno-ryżowa Nestle lub Bobovita są różne smaki, wszystko jedno jakie kupisz wszystkie są smaczne i straszliwie tuczące ![]() 2. Płatki na mleko - mogą być cini minis, albo kulki czekoladowe, albo takie ciasteczka z kropeczkami z czekolady, albo jakie kupisz takie będą super 3. Mleko - ma 6 kartonów, ale to zaraz nie będzie 4. Sok malinowy do rozcieńczenia w wodzie są herbapolu albo paoli wszystkie te powyższe sprawy są bardzo drogie i oczywiście to jest taka lista wyboru - jeśli możesz to kup to co bardziej Ci pasuje love krove
|
|
|
Mimi |
Dodany dnia 14-02-2014 08:31
|
Ania otrzymała wczoraj pierwszą część przesyłki zorganizowanej przez naszą Gohę niezastąpioną i jeszcze raz niezastąpioną. Po raz pierwszy ujrzałam ją umalowaną w rozpuszczonych włosach i uśmiechniętą! Goha obawiam się, że do piekła nie trafisz choćbyś nie wiem jak się starała... love krove
|
|
|
Mimi |
Dodany dnia 14-02-2014 08:42
|
W wyniku negocjacji i ustaleń (z Gohą) zamieszczam listę rzeczy brakujących: Lista: odkurzacz - bo tam dywanami poprzykrywana ta stara dziurawa podłoga, a że to na pięterku po diabelskich schodach to nie jest łatwo przetrzepać na dworze czajnik - był czajnik, ale się zepsuł wczoraj - odpadła mu dupa... noże kuchenne - jest jeden ręczniki - jest kilka, ale nie ma pralki to i nie wrzuci się do prania raz dwa tylko trzeba czekać aż ktoś zabierze, upierze, przywiezie kaszki dla bejbisa mleczno ryżowe Nestle albo Bobovita- one drogie jak cholera 7 zeta za paczke a w paczce tyle co kot napłakał, ale jakoś nie wymyślono nic lepszego mikser dostanie od tutejszej koleżanki, ale gdyby jakaś forma do ciasta zbywała komuś, miska taka sałatkowa - tego nigdy nie za wiele. ksiązki - bo nie ma żadnej gazety może o to ktoś przeczytał dawno i mógbły dać szczotka do włosów. Farbę nabędziemy tutaj bo musi sama wybrać co jej pasuje skarpetki dla niej - bo ma okropne, straszliwe deska do prasowania - bo stół jest z płyty pilśniowej z czasów głębokiego PRLu i nie wiadomo jak się zachowa przy dłuższym traktowaniu żelazkiem Zabawki dla chłopca lat 8 i pół - pistolety, karabiny, gry planszowe, samochodziki, samoloty, karty do gry a teraz szaleństwo (w Gohy stylu Uśmiech): a może jakaś apaszeczkę albo wisiorek - widziałam, że ma jeden albo dwa i przechowuje pieczolowicie znaczy, że ceni posiadanie. love krove
|
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 14-02-2014 08:45
|
... dobra, dobra - do nieba nie idę bo mam lęk wysokości ![]() mam tu ,,resztę,, listy z PW podesłanego przez Mimi Lista: odkurzacz - bo tam dywanami poprzykrywana ta stara dziurawa podłoga, a że to na pięterku po diabelskich schodach to nie jest łatwo przetrzepać na dworze czajnik - był czajnik, ale się zepsuł wczoraj - odpadła mu dupa... sztućce - bo jest silny deficyt noże kuchenne - jest jeden ręczniki - jest kilka, ale nie ma pralki to i nie wrzuci się do prania raz dwa tylko trzeba czekać aż ktoś zabierze, upierze, przywiezie kaszki dla bejbisa mleczno ryżowe Nestle albo Bobovita- one drogie jak cholera 7 zeta za paczke a w paczce tyle co kot napłakał, ale jakoś nie wymyślono nic lepszego mikser dostanie od tutejszej koleżanki, ale gdyby jakaś forma do ciasta zbywała komuś, miska taka sałatkowa - tego nigdy nie za wiele. ksiązki - bo nie ma żadnej gazety może o to ktoś przeczytał dawno i mógbły dać szczotka do włosów. Farbę nabędziemy tutaj bo musi sama wybrać co jej pasuje skarpetki dla niej - bo ma okropne, straszliwe deska do prasowania - bo stół jest z płyty pilśniowej z czasów głębokiego PRLu i nie wiadomo jak się zachowa przy dłuższym traktowaniu żelazkiem a teraz szaleńśtwo (w Twoim stylu ): a może jakaś apaszeczkę albo wisiorek - widziałam, że ma jeden albo dwa i przechowuje pieczolowicie znaczy, że ceni posiadanie. ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 14-02-2014 08:51
|
dobra ... sztućce są (kp. na 6 osó ![]() mam przedłużacz o który prosiłaś w poprzedniej liście ktoś będzie w stanie coś dorzucić z tego co na listach (lub poza nimi wg uznania)? nie wiem jak Wy, ale ja spokojnie nie będę spała, jeśli nie zrobię wszystkiego co w mojej mocy, by tej dziewczynie nie odebrano dzieci ![]() |
|
|
Goha66 |
Dodany dnia 14-02-2014 08:55
|
JAKI ten czajnik? bezprzewodowy czy taki zwyczajny do postawienia na gaz?
![]() |
|
Przejdź do forum: |