Aktualnie online

· Gości online: 2

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
historia o ludziach
Mimi
Kochani, przepraszam najmocniej za brak mej osoby lecz musiałam odbębnić wizytę przyjaciół co mają 4 sztuki dzieciaków o niesamowitych możliwościach decybelowych... Uśmiech

Jeśli chodzi o listę rzeczy to tu może być problem - bo ciężko z niej wyciągnąć co jej potrzebne....
Ma już:
żelazko, suszarkę na bieliznę, garnki, talerze, sztućce, kubki, 2 kołdry, 2 poduszki, zmianę pościeli, obrus, ścierki, łóżeczko dla bejbisa, krzesełko, fotelik,

Nie ma
suszarki do włosów (nie pomyślałam o tym...),
pralki
przedłużacza
żadnych zabawek
ma chyba dwa ręczniki

Postaram się coś rozsądniejszego napisać jutro - wyduszę z niej.

Za miesiąc weźmie wynagrodzenie 1200 zł netto. 1 tyś.zł.zapłaci za czynsz. Dzieci mają obiady w szkole bezpłatne, więc to jest super, ale i tak na jedzenie jej nie starczy.

Na pewno potrzebne są:
pieluchy do 20 kg
jedzenie, które może być przechowywane (np. pasztet w puszkach, przecier pomidorowy, dżem)

Słowo dziękuję w tej sytuacji brzmi trywialnie i nie oddaje tego co chciałabym Wam powiedzieć.
Ale dziękuję Wam, że Wam się chce. Chce się pomyśleć o drugim człowieku.
love krove

Goha66
zatem suszarkę do włosów już ma Uśmiech
pobieżne oględziny tego, co przywiozła mi koleżanka ,,drogeryjna,, oraz wstępne wykopki w podostarczanych przez znajomych workach pozwoliły stwierdzić (w ilości różnej czyli po 1-3 szt) : żel pod prysznic, odżywkę do włosów, płyn do demakijażu, perfumy (testery, ale dobrej marki), kobiece środki higieniczne, pastę do zębów oraz jakieś paścidła do malowania Uśmiech ... wiem - w większości to nie są art. pierwszej potrzeby, ale jednak się przydadzą każdej kobiecie (a Ona długo nie kupi sobie nic co nie bedzie niezbedne do przeżycia).

ja już mam jakieś ! Uśmiech mam dwa worki zabawek różnej maści (zrobie dziś popołudniu ich przegląd i napiszę co tam jest)
z pewnością mam dla chłopców pudełko klocków lego (wiek 5-12 lat) oraz samochodzik na baterie ... i tu muszę Wam powiedzieć, że obydwie, nowe, znalezione pod choinką ww. zabawki PODAROWAŁ dla chłopców 5 letni synek jednej z koleżanek z pracy ... przyniosła mi je w trakcie pisania tego postu Uśmiech
p.s.
no to idę do kolegów techników by przyporządkowali odpowiednie baterie do tego samochodziku Z przymrużeniem oka . pozdr.
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Goha66
to znów ja.

1 i 2 kartonik - zabawki dla malucha, klocki, edukacyjne książeczki, resoraki, autko zdalnie sterowane oraz miecz i klocki lego dla Darka ...

totalny brak czegokolwiek dla 14latka .... a najbardziej rzuca mi się w oczy brak PIŁKI... czy wogóle można się wychować będąc chłopakiem bez piłki?
przekopałam szafę, ale niestety wszystkie pary rolek też już fiiiuuut wydałam ...

3 kartonik -prawie w całości ubranka dla Wiktora - brak w nim zupełnie butów i skarpet . procz tego 1 para adidasów albo dla mamy albo dla pierworodnego i zimowe kozaczki na obcasie dla Ani ...

4 kartonik - żywność - jeszcze nie zamknięty, czekam na jutrzejsze ,,dopchanie,, przez znajomych ... stwierdzam tylko 2 puszki mięsne, za to 6 rybnych ... ciekawe. w paczce, makaron, ryż, wielki słoik nutelli, jakis dżem, wzmiankowane puszki, jakieś fixy knorra i winiar, przyprawy ... tyle

prócz tego, 4 średnie ręczniki, obiecana suszarka do włosów, jakieś gąbeczki i ściereczki do kuchni, kilka ksiązek

a teraz idę kupić piwo i rozpalić w kominku Z przymrużeniem oka do jutra

LeeMonaa
Hej Ludziska, chcielibyśmy z Grześkiem skromnie się przyłączyć do Was i coś od nas dorzucić Uśmiech, tylko gdzie przesłać i komu ??? bo dowieźć to raczej nie damy rady Krzywi się Mimi ? Goha ?

Goha66
ja też nie wiem Monia - ty jedynym dowodzącym jest Mimi Uśmiech. zadzwonię do niej albo sms-a pośle z pośbą by się pojawiła jak najszybciej na forum Złość

Mimi
Jestem! już ogarniam!
postaram się przynajmniej.
Bo jak widać Goha mnie zjadła ze swoim doświadczeniem i nieprawdopodobną wręcz umiejętnością myślenia o tym o czym nikt inny nie pomyślał!
love krove

Mimi
Goha, byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie gdybym tego chłopca zobaczyła grającego w piłkę. Wziełabym 100 kredytów i kupiłabym mu 100 piłek.

Na pewno najbardziej paląca potrzebą są:
1. pieluchy do 20 kg
2. kaszki mleczno-ryżowe,
3. deserki w słoikach (obiadki nie bo bejbis nie chce tego jeść)

Na pewno potrzebne są:
1. kasze, ryże, makarony, puszki, przeciery pomidorowe, dżemy i inne różne długoterminowe spożywczaki.

Ania mieszka pod adresem:
05-091Ząbki, ul. Jana Pawła II 19a
love krove

Goha66
piłka będzie ... kolega z pracy dziś obiecał, że kupi Z przymrużeniem oka

Goha66
jupi jest piłka, ale nie ma do niej pompki (a podobno bywa potrzebna). chłopaki forumowe - moze któryś ma taką do oddania, żeby piłka nie była jednorazowego użytku?

Goha66
pierwsze trzy kartoniki pojechały - pozostałe czekają na kogoś kto zabierze je w stronę Stolicy. Tu prośba do Was - jeśli ktoś jedzie na Śląsk z Wawy lub z od nas do Stolicy - proszę o kontakt ... dziewczyna czeka na pomoc, a pomoc czeka na transport.pozdr.

Leo
Goha, może wyznacz mi o co mam się postarać, bo z braku czasu jestem zagubiony w tym wątkunie-e
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Goha66
Leo napisał(a):

Goha, może wyznacz mi o co mam się postarać, bo z braku czasu jestem zagubiony w tym wątkunie-e

przepraszam administrację za ,,krzykliwość,, ale to bardzo ważne

MIMI SPYTAJ ANIĘ CZEGO Z CHEMII JEJ BRAK NA JUŻ ... i odpisz proszę Pawłowi

ja mogę napisać tylko to czego nie było w paczkach przygotowanych przeze mnie (a to nie znaczy, że nie dał tego ktoś inny) - ja napewno nie pakowałam proszku do prania czy płynu do płukania tkanin

P.S.
czy 10 miesieczne dziecko używa takiego samego proszku do prania jak dorośli?? ... kurde - już nie pamiętam jak to było...

Andzia
Goha66 napisał(a):
czy 10 miesieczne dziecko używa takiego samego proszku do prania jak dorośli?? ... kurde - już nie pamiętam jak to było...

Teoretycznie minimum do roku powinno używać specjalnego proszku dla maluchów. Swojej młodej zmieniłam jak miała 1,5, bo wcześniej dostawała wysypki :/

U mnie trwa akcja zbierania ciuchów od znajomych po ich synach, załatwię trochę chemii do sprzątania i będę miała parę gier planszowych.
A propos proszku- czy dziewczyna ma już pralkę, czy trzeba pomyśleć nad zorganizowaniem czegoś?
Mimi, jesteś pewna, że pieluchy dla Wiktora mają być do 20 kg? Jakieś duże. Agata ma ponad 2 lata i używa do 14 kg
Edytowane przez Andzia dnia 13-02-2014 15:27

nieswinka
Matko! To Agatka jest w stanie narobić aż 14 kg odchodów? Szok rotfl

Mimi
Andzia, widocznie faceci już od początku mogą więcej Uśmiech Uśmiech

Leo, chemia sprawą mniej więcej załatwioną, bo to nie są rzeczy które szybko wychodzą, jeśli chciałbyś pomóc to potrzebne są:
1. kaszka mleczno-ryżowa Nestle lub Bobovita są różne smaki, wszystko jedno jakie kupisz wszystkie są smaczne i straszliwie tuczące Uśmiech
2. Płatki na mleko - mogą być cini minis, albo kulki czekoladowe, albo takie ciasteczka z kropeczkami z czekolady, albo jakie kupisz takie będą super
3. Mleko - ma 6 kartonów, ale to zaraz nie będzie
4. Sok malinowy do rozcieńczenia w wodzie są herbapolu albo paoli

wszystkie te powyższe sprawy są bardzo drogie i oczywiście to jest taka lista wyboru - jeśli możesz to kup to co bardziej Ci pasuje
love krove

Mimi
Ania otrzymała wczoraj pierwszą część przesyłki zorganizowanej przez naszą Gohę niezastąpioną i jeszcze raz niezastąpioną.

Po raz pierwszy ujrzałam ją umalowaną w rozpuszczonych włosach i uśmiechniętą!

Goha obawiam się, że do piekła nie trafisz choćbyś nie wiem jak się starała...
love krove

Mimi
W wyniku negocjacji i ustaleń (z Gohą) zamieszczam listę rzeczy brakujących:

Lista:
odkurzacz - bo tam dywanami poprzykrywana ta stara dziurawa podłoga, a że to na pięterku po diabelskich schodach to nie jest łatwo przetrzepać na dworze
czajnik - był czajnik, ale się zepsuł wczoraj - odpadła mu dupa...
noże kuchenne - jest jeden
ręczniki - jest kilka, ale nie ma pralki to i nie wrzuci się do prania raz dwa tylko trzeba czekać aż ktoś zabierze, upierze, przywiezie
kaszki dla bejbisa mleczno ryżowe Nestle albo Bobovita- one drogie jak cholera 7 zeta za paczke a w paczce tyle co kot napłakał, ale jakoś nie wymyślono nic lepszego
mikser dostanie od tutejszej koleżanki, ale gdyby jakaś forma do ciasta zbywała komuś, miska taka sałatkowa - tego nigdy nie za wiele.
ksiązki - bo nie ma żadnej
gazety może o to ktoś przeczytał dawno i mógbły dać
szczotka do włosów. Farbę nabędziemy tutaj bo musi sama wybrać co jej pasuje
skarpetki dla niej - bo ma okropne, straszliwe
deska do prasowania - bo stół jest z płyty pilśniowej z czasów głębokiego PRLu i nie wiadomo jak się zachowa przy dłuższym traktowaniu żelazkiem
Zabawki dla chłopca lat 8 i pół - pistolety, karabiny, gry planszowe, samochodziki, samoloty, karty do gry
a teraz szaleństwo (w Gohy stylu Uśmiech):
a może jakaś apaszeczkę albo wisiorek - widziałam, że ma jeden albo dwa i przechowuje pieczolowicie znaczy, że ceni posiadanie.
love krove

Goha66
Mimi napisał(a):

Goha obawiam się, że do piekła nie trafisz choćbyś nie wiem jak się starała...

... dobra, dobra - do nieba nie idę bo mam lęk wysokości Z przymrużeniem oka

mam tu ,,resztę,, listy z PW podesłanego przez Mimi

Lista:
odkurzacz - bo tam dywanami poprzykrywana ta stara dziurawa podłoga, a że to na pięterku po diabelskich schodach to nie jest łatwo przetrzepać na dworze

czajnik - był czajnik, ale się zepsuł wczoraj - odpadła mu dupa...

sztućce - bo jest silny deficyt

noże kuchenne - jest jeden

ręczniki - jest kilka, ale nie ma pralki to i nie wrzuci się do prania raz dwa tylko trzeba czekać aż ktoś zabierze, upierze, przywiezie

kaszki dla bejbisa mleczno ryżowe Nestle albo Bobovita- one drogie jak cholera 7 zeta za paczke a w paczce tyle co kot napłakał, ale jakoś nie wymyślono nic lepszego

mikser dostanie od tutejszej koleżanki, ale gdyby jakaś forma do ciasta zbywała komuś, miska taka sałatkowa - tego nigdy nie za wiele.

ksiązki - bo nie ma żadnej

gazety może o to ktoś przeczytał dawno i mógbły dać

szczotka do włosów. Farbę nabędziemy tutaj bo musi sama wybrać co jej pasuje

skarpetki dla niej - bo ma okropne, straszliwe

deska do prasowania - bo stół jest z płyty pilśniowej z czasów głębokiego PRLu i nie wiadomo jak się zachowa przy dłuższym traktowaniu żelazkiem

a teraz szaleńśtwo (w Twoim stylu ):
a może jakaś apaszeczkę albo wisiorek - widziałam, że ma jeden albo dwa i przechowuje pieczolowicie znaczy, że ceni posiadanie.

Goha66
dobra ...

sztućce są (kp. na 6 osófajne - przyjadą najbliższym transportem (w czwartek 20.02)
mam przedłużacz o który prosiłaś w poprzedniej liście

ktoś będzie w stanie coś dorzucić z tego co na listach (lub poza nimi wg uznania)?
nie wiem jak Wy, ale ja spokojnie nie będę spała, jeśli nie zrobię wszystkiego co w mojej mocy, by tej dziewczynie nie odebrano dzieci

Goha66
JAKI ten czajnik? bezprzewodowy czy taki zwyczajny do postawienia na gaz?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.30
3,160,875 unikalne wizyty