Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
w oczekiwaniu na A
Aneta7644
No właśnie teraz troche za późno ale nastepnego sezonu nie odpuszcze Szeroki uśmiech tylko muszę zebrać kasę na kurs a z tym jakoś nie ciekawie he smutek chociaż i tak powiedziała że nie odpuszczę Pokazuje język no mam już męż gdyby nie on i nie moje dziecko napewno już dawno by było te prawko za mną al;e coż nie ma co teraz ględzić Z przymrużeniem oka

Aneta7644@wp.pl
Leo
Ty nie czekaj, książki czytaj.
Tradycyjnie polecam "Motocyklista doskonały" oraz "Strategie uliczne" ;-)
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Aneta7644
Witam witamSzeroki uśmiech Leo dzięki za podpowiedź na pewno skorzystam Z przymrużeniem oka no to teraz najważniejsze jak dobrze się przygotować do kursu może ktoś mi podpowie? UśmiechUśmiech praktyka praktycznie zerowa smutek

Aneta7644@wp.pl
Lysy
Cześć Aneta.
Pozdrowienia z Łodzi.Uśmiech
Skoro sezon na jazdę motocyklem (a co za tym idzie kursy nauki jazdy) się kończy, to chyba nie pozostaje nic innego jak (za namową i wskazaniem Leo) czytać i przyswajać... Z przymrużeniem oka
Możesz też sprawdzić opinie o szkołach jazdy w swojej okolicy, ale nie sugerując się ceną za kurs, a raczej tym kto prowadzi szkolenie (czy jest czynnym motocyklistą) i jakie mają zaplecze wykładowe i sprzętowe. Czy jazdy są z instruktorem na motocyklu, na czym szkolą, jaki jest zakres szkolenia itd...
Niedawno zmieniły się zasady egzaminowania i nie wszystkie szkoły chcą szkolić wg. nowych zasad...
Masz czas, więc coś znajdziesz.

Aneta7644
No teraz to raczej nic innego mi nie pozostało Uśmiech na pewno przeczytam książki które polecił mi Loe za co mu dziękuję Z przymrużeniem oka na pewno poszukam opinii i w ogóle o szkołach jazdy, kursach w moich okolicach jak radzisz Z przymrużeniem oka za co też dzięki Szeroki uśmiech tylko powiedzcie mi jeszcze czy warto mi teraz uczyć się jazdy na własną rękę czy poczekać na kurs i zostawić to instruktorowi ?? Pokazuje język bo teoria już od dziś będzie przyswajana he Pokazuje językZ przymrużeniem oka

Aneta7644@wp.pl
Goha66
witaj Uśmiech
chłopaki dobrze Ci radzą - przeczytaj pozycje polecane przez Leo (nie martw się jeśli czegoś nie zroumiesz - poprostu pytaj na forum). proponuję załozenie przez Ciebie nowego wątku w pogaduchach, np. o nazwie "Rozterki świeżynki" - to byłoby z założenia takie miejsce gdzie można pytać o wszystko. Nie obawiaj się pytać - na tym forum nie ma głupich pytań i dojeżdżających pytającą odpowiedzi ... w blisko 10 letniej historii forum nie pozwolił na to żaden Admin i napewno dalej tak zostanie Uśmiech
propozycja Łysego jeż jest słuszna - tylko w szkółce gdzie instruktor jest czynnym motocyklistą i jeździ z kursantem po mieście na dwa motocykle masz szansę na właściwe przygotowanie sięnie tylko do egzaminu ale i do samodzielnych pierwszych jazd. pozdrawiam z GL Uśmiech
P.S.
najblizej Torunia to jest chyba Grass ... ktoś ma z nią kontakt?
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Adminka
Możesz teraz oprócz czytania książek zacząć powoli kompletować "wyprawkę" motocyklową.
Kask, rękawiczki, teraz ceny są ciut niższe niz w sezonie, są przeceny świąteczne itp.
Dobre ubranie jest bardzo ważne. Pamiętaj tylko to chroni Cie przed otoczeniem
------
Administracja to Alutka & Zaciszanka
(do dnia 06.02.2014 Carry i Zaciszanka)

Goha66
Carry napisał(a):

Możesz teraz oprócz czytania książek zacząć powoli kompletować "wyprawkę" motocyklową.
Kask, rękawiczki, teraz ceny są ciut niższe niz w sezonie, są przeceny świąteczne itp.
Dobre ubranie jest bardzo ważne. Pamiętaj tylko to chroni Cie przed otoczeniem

... o! w tej sprawie możesz zwracać się z pytaniami do mojej latorośli - Anka ma 23 lata i pracuje w sklepie z ciuchami i częściami motocyklowymi, więc zakładam że ma nieco szersze spectrum niż każdy z nas z osobna. na forum jest uzytkowniczką o nicku Angie Uśmiech

Aneta7644
OK wielkie dzięki Z przymrużeniem oka na pewno po słucham i jestem Wam niezmiernie wdzięczna szczerze mówiąc nie liczyłam że dostane tu takie wsparcie naprawdę Z przymrużeniem okaSzeroki uśmiechZ przymrużeniem oka czekam teraz na ksiązki polecone przez Loo za co dzięki Z przymrużeniem okai napewno przeczytam nie raz oczywiście z pytaniami się zgłoszę Uśmiech jak na razie czytam jakieś artykuły w necie ciekawe o kursie i takie tam Pokazuje język będę się starała szukać takie szkoły jak radzi Goha 66 ale z tego co już wiem nie będzie łatwo bo rozmawiałam już z kilkom osobami którzy mają już kurs za sobą i oni nie mieli takiej możliwości Ciężko znaleść taką szkołęsmutek Goha 66 powieć mi jeszcze co to takiego Grass ??Pokazuje język

Co prawda narazie zbieram kasę na kurs więc nie myślałam jeszcze o niczym innym tak poważnie ale skoro Carry tak mówisz to na pewno warte jest to przemyśleniaZ przymrużeniem okaPowiedziałam sobie że posłucham rad bardziej doświadczonych Pokazuje językUśmiech
Może coś mi jeszcze doradzisz w tej kwestii powiesz czym i jak się kierować przy wyborze właśnie odpowiedniego ubrania kasku itp.
Z przymrużeniem oka na pewno skontaktuje się z Angie jak mówisz może mi też coś doradzi Z przymrużeniem okaSzeroki uśmiech

Aneta7644@wp.pl
zaciszanka
Aneta, a gdzie chciałabyś robić prawko?
W Toruniu czy we Włocławku ?
W Toruniu jest zaprzyjaźniona grupa motocyklowa "Krzyżacka Jazda", więc mogę podpytać chłopaków, którą szkołę polecają z ręką na sercu .... a z tego co wiem to jeden jest instruktorem jazdy na 2 i 4 kółkach.

Co do książek, to przeczytałam "Motocyklistę doskonałego" i "Strategie uliczne" i szczerze przyznam, że wolę "Strategie uliczne".

Adminka
Aneta jeszcze jedna cenna uwaga.
to LEO pisało książkach, staraj się nie przekręcać nicka bo wiesz ................ to facet więc drażliwy jest Z przymrużeniem oka

a tak na poważnie
jesli chodzi o ciuchy staraj się kupowac najlepsze na jakie Cię stać, kask za 600 zł będzie zdecydowanie lepszy niż kupiony na bazarze za 100. Ale sa i kaski za 3000. Na co Cie stać. Ale bez względu na pogodę uważam, że powinien być PEŁNY
To samo z ciuchami.
Polecam też wersje na upały czyli chociaż ochraniacze na kolana, jakiś buzerek bądź ochraniacze na łokcie
------
Administracja to Alutka & Zaciszanka
(do dnia 06.02.2014 Carry i Zaciszanka)

Aneta7644
zaciszanka byłabym Ci bardzo wdzięczna jeśli byś podpytała Z przymrużeniem okaco prawda lepiej znam Włocławek tam zdawałam prawko na auto więc wiesz... ale jeśli w Toruniu będzie lepsza możliwośc to nawet się nie zawaham więc czeak na Twoją odp. Z przymrużeniem oka a no i przepraszam LEO Pokazuje język

Aneta7644@wp.pl
Goha66
zaciszanka napisał(a):

Co do książek, to przeczytałam "Motocyklistę doskonałego" i "Strategie uliczne" i szczerze przyznam, że wolę "Strategie uliczne".

i tu zgadzam się Kasia z Tobą Uśmiech

P.S.
Grass to nick naszej koleżanki Magdy - jest z Torunia. Udzielała sięna starym forum i trochę nam "zniknęła" ... mam nadzieję że nie na zawsze bo to fajna baba jest.

Aneta7644
No tak Z przymrużeniem oka bardzo bym się cieszyła gdyby jeszcze był jakiś kontakt z nią wreszcie ktoś z moich okolic he Pokazuje językSzeroki uśmiech

Aneta7644@wp.pl
Goha66
Aneta7644 napisał(a):

zaciszanka byłabym Ci bardzo wdzięczna jeśli byś podpytała Z przymrużeniem okaco prawda lepiej znam Włocławek tam zdawałam prawko na auto więc wiesz... ale jeśli w Toruniu będzie lepsza możliwośc to nawet się nie zawaham więc czeak na Twoją odp. Z przymrużeniem oka a no i przepraszam LEO Pokazuje język

coś się zmieniło w przepisach egzaminacyjnych? do niedawna topografia miasta nie miałaby znaczenia w przypadku jazdy egzaminacyjnej na motocyklu, ponieważ taka trasa była (a może nadal jest) w każdym ośrodku ustaloną "stałą", podawaną do publicznej wiadomości. pozdr

Aneta7644
no tak tez prawda Z przymrużeniem oka więc mówię jeśli tylko uda się nawiązać kontakt z kimś jak tu mówiono to bardzo bym się cieszyła Z przymrużeniem oka

Aneta7644@wp.pl
CalamityJane
Aneta7644 napisał(a):

tylko powiedzcie mi jeszcze czy warto mi teraz uczyć się jazdy na własną rękę czy poczekać na kurs i zostawić to instruktorowi ??

Ja zanim zapisałam się na kurs i wcale jeszcze nie byłam pewna czy jazda na motocyklu to coś dla mnie... wypożyczyłam sobie skuter na weekend. Parę godzin ćwiczeń na parkingu zanim wyjechałam na miasto, potem 2 dni kręcenia się po okolicy.. i doszłam do wniosku że: 1. skutery są do bani, 2. na pewno chcę mieć własny motocyklUśmiech
A piszę o tym, bo to doświadczenie bardzo mi pomogło na kursie i znacznie przyśpieszyło naukę. Jak po raz pierwszy wsiadłam na motocykl miałam już jakieś pojęcie o rolgazie, hamowaniu, skręcaniu itp. A skutery są mega łatwe do opanowania, mają niski środek ciężkości, więc łatwo wchodzą w zakręty.. można się przyzwyczaić do pochylania motocykla, balansowania ciałem itp. Więc polecam Uśmiech
A co do wyboru szkoły jazdy.. zorientowałabym się w pierwszej kolejności czy sadzają kursantów od razu na 600-tkach. Teoretycznie być tak powinno, ale myślę, że to naprawdę słaby pomysł.

Adminka
posty przeniesione z innego wątku.

Aneta7644
dziękiZ przymrużeniem oka

Aneta7644@wp.pl
Aneta7644
A słuchajcie ja mam jeszcze jedno takie pytanko Uśmiech na A nie moge jeszcze zdawać bo z tego co wiem to dopiero w wieku 24 lat ? Więc powiedzcie mi a1 a2 am jak to jest?

Aneta7644@wp.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.22
3,160,211 unikalne wizyty