Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
historia o ludziach
taga
to ja też do projektu pralka się piszę Uśmiech
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

Goha66
doszły kolejne wpłaty, obecnie lista wyglada tak:
1.Esti,
2.Szpilka,
3.Makek,
4.Teo,
5.Łysy
6. Draka
7. Waldex
8. Moniaa
9. Obsydian
10.Ishka
11.Mimi

łączna kwota wpłat (razem z moją ,,działką,,) wynosi już 290,-zł. Uśmiech

na ewentualne (bo osiągnęliśmy na dzień dzisiejszy kwotę +40 od wymaganej) dalsze wpłaty czekam do 4.03.br, a 5go przeleję nadwyzkę na konto Marty. pozdrawiam i dziękuję Uśmiech
P.S.
Agata, nr konta posłałam Ci na PW
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Goha66
dostałam maila na PW ... przytoczę Wam fragmenty:

...,, Przelałam na Twoje konto 1000zl dla dziewczyny z Ząbek. przekaż je proszę do Mimi. Chciałam, żeby to poszło przez jeszcze jedną osobę ... ( tu mój przypis: żeby nie było wiadomo kto zrobił wpłatę)
(...) ... to trochę kasy, ale dla matki z trójką dzieci to kropla. chciałabym, żeby miała taki bufor - czy leki, czy dentysta czy inna nagła cholera. przy moim rozpędzie z darami rzeczowymi dotarłabym na pocztę pewnie w okolicy wielkanocy, więc chyba lepiej tak (...) ... przelej Mimi, żeby żywy pieniądz w kopercie trafił do tej Ani, na pewno pewniej się poczuje, jak będzie mieć z czego pokryć jakiś nagły wydatek. chciałabym tylko się dowiedzieć, jak kasa już do niej dotrze.
Mam nadzieję, że Mimi czy też inne pomagające osoby nie będą miały obiekcji dotyczących takiej formy pomocy.

...nie jestem zbyt dobra w opisach stanu moich emocji ...są takie chwile, kiedy człowieka gdzieś tam w środku rozsadza zdumienie połączone z radochą ... i z dumą, że zna się takich ludzi, którzy potrafią tak mocno pochylić nad troskami innych, próbować je zbuforować, rozpiąć nad taką nieznaną kobietą i jej dziećmi chociaż na trochę parasol ochronny ... bo chociaż akurat w tym przypadku to bardzo duża kwota, to jednak ważniejsze od tego ile zer znajduje się w Waszych przelewach są powody dla których je robicie ...
KAŻDA złotówka ofiarowana Ani i jej dzieciakom jest po wielokroć cenniejsza bo prócz wymiernej pomocy daje wsparcie, poczucie bezpieczeńśtwa, nadzieję i wiarę na przyszłość ...

kiedyś Nieświnka napisała, że to zaszczyt Was znać ... pozostaje mi tylko się z tym zgodzić Uśmiech

ofairodawczyni, ktora chce pozostać anonimowa - wielkie, przeogromne podziekowania kwiatek
P.S.
przelew do Mimi poszedł dziś rano (proszę Cię Marta, żebyś odezwała się gdy stwierdzisz wpłatę) ...

pozdr.

Goha66
doszła kolejna wpłata, obecnie lista wyglada tak:
1.Esti,
2.Szpilka,
3.Makek,
4.Teo,
5.Łysy
6. Draka
7. Waldex
8. Moniaa
9. Obsydian
10.Ishka
11.Mimi
12.Taga

łączna kwota wpłat (razem z moją ,,działką,,) wynosi już 310,-zł.

na ewentualne (bo osiągnęliśmy na dzień dzisiejszy kwotę +60 od wymaganej) dalsze wpłaty czekam do 4.03.br, a 5go przeleję nadwyzkę na konto Marty. pozdrawiam i dziękuję Uśmiech
P.s.
swoją drogą miewam czasem niezłą zagwozdkę z Waszymi imionami i nazwiskami by przyporządkować je do forumowego nicka Uśmiech... ilez to może być wyzwań i radochy podczas zwykłej zbiórki na pralkę Z przymrużeniem oka

Mimi
uroczyście potwierdzam obecność 1000 złotych na koncie "dla Ani"

Ofiarodawczyni serdecznie dziękuję w jej imieniu - Boże jak to oficjalnie zabrzmiało...
Teraz nieoficjalnie: Ofiarodawczyni niech wie, że intuicję ma jak cholera! Właśnie przedwczoraj spędziłyśmy 3 godziny w szpitalu na badaniach z tym najmniejszym chłopczykiem - stwierdzone początki zapalenia płuc.

Niesamowite jest to, że są ludzie, którzy potrafią w taki sposób pomóc. To piękne. Dziękuję. Musiałam Ani kilka razy powiedzieć, że ma na koncie taką kasę, że wpłaciła ją jedna osoba a do tego chce pozostać anonimowa.

Szczerze powiem, że zamieszczając pierwszy post nie spodziewałam się takiego odzewu... nie sądziłam, że ruszy taka lawina pomocy.
Goha, a Tobie (choć wiem, że będziesz pyszczyła) dziękuję z całego serca!
love krove

Goha66
doszły kolejne wpłaty, obecnie lista wyglada tak:
1.Esti,
2.Szpilka,
3.Makek,
4.Teo,
5.Łysy
6. Draka
7. Waldex
8. Moniaa
9. Obsydian
10.Ishka
11.Mimi
12.Taga
13. Andzia
14. Dorotii

łączna kwota wpłat (razem z moją ,,działką,,) wynosi już 360,-zł.

na ewentualne (bo osiągnęliśmy na ten moment kwotę +110zł od wymaganej) dalsze wpłaty czekam do 4.03.br, a 5go przeleję nadwyzkę na konto Marty. pozdrawiam i dziękuję Uśmiech

Ishka
dziewczyny i chłopaki, a przede wszystkim Mimi jako najbardziej obeznana z sytuacją - mam pytanie
skoro mają gdzie spać, co jeść a nawet w czym uprać to trzeba pomyśleć o kolejnym kroku, który uważam za BARDZO ważny - uregulowanie spraw formalno-prawnych.
1. czy Ania rozwiodła z pierwszym "wspaniałym" człowiekiem (jeśli byli małżeństwem), czy ten ... pan uznał chłopaków jako swoje dzieci? czy są zasądzone alimenty? czy spływają - a jeśli nie, to czy fundusz alimentacyjny to pokrywa?
2. czy z drugim ... panem ma ślub? jeśli tak - rozwód i uregulowanie spraw finansowych, jeśli nie - czy uznał malucha w urzędzie stanu cywilnego za swojego synka? jeśli tak - trzeba rozpocząć walkę o alimenty.

to długi proces, wymagający sił i niestety też i środków. w razie powodzenia - nawet jeśli panowie uchylali by się od płacenia zasądzonych alimentów na swoje potomstwo to istnieje coś takiego jak ten fundusz. fundusz daje grosze, ale w sytuacji Ani lepsze grosze niż nic, tym bardziej, że te chłopaki są małe i jeszcze długo się będą uczyć, a potrzeby będą rosły.

nad tym problemem trzeba się pochylić. moje pytanie brzmi:
czy mamy pomysł? najfajniej na świecie byłoby znaleźć prawnika ds. rozwodów i innych trudnych sytuacji rodzinnych, coby nam Anię z tego prawnego mętlika wyprowadził na prostą i przekonać go, że chce to zrobić charytatywnie. obawiam się jedynie, że to się nie uda za bardzo.
czy znacie kogoś, kto zajmuje się takimi sprawami? albo zna kogoś od takich spraw? może moglibyśmy wspomóc w jakiś sposób wynagrodzenie takiego prawnika. to byłaby realna pomoc dla Ani, jeśli wyszłaby z tego galimatiasu (dwóch tatusiów, obaj ... szkoda słów) na prostą i żaden z ... panów nie mógłby w przyszłości np. żądać od synów utrzymania na starość... o różnych prawnych absurdach ostatnio trąbią w tv.

co o tym zagadnieniu sądzicie, mądrzy i dobrzy ludzie?

Goha66
doszła kolejna wpłata, obecnie lista wyglada tak:
1.Esti,
2.Szpilka,
3.Makek,
4.Teo,
5.Łysy
6. Draka
7. Waldex
8. Moniaa
9. Obsydian
10.Ishka
11.Mimi
12.Taga
13. Andzia
14. Dorotii
15. LukKasia

łączna kwota wpłat (razem z moją ,,działką,,) wynosi już 410,-zł.

na ewentualne (bo osiągnęliśmy na ten moment kwotę +160zł od wymaganej) dalsze wpłaty czekam do 4.03.br, a 5go przeleję nadwyzkę na konto Marty. pozdrawiam i dziękuję

Goha66
Ishka napisał(a):

dziewczyny i chłopaki, a przede wszystkim Mimi jako najbardziej obeznana z sytuacją ...

... poczekajmy na wpis Marty- wiadomo mi tylko, że próbuje zorganizować dla Ani pomoc prawną i że jej cała sytuacja cywilno-prawna jest bardzo skomplikowana ...
P.S.
ja zastanawiam sie nad czymś innym ... czy nie należałoby przenieść do części dostępnej tylko dla MiDu przynajmniej danych osobowo-adresowych Marty i Ani (jesli nie całego wątku)... sieć jest pełna wariatów, niestety nie tylko takich, którzy będą się składać na pralkę dla samotnej matki. pozdr.

Goha66
ZAKOŃCZENIE PROJEKTU PRALKA

witajcie Uśmiech
stan konta ,,projektu pralka,, po moim wpisie z 3.03. br nie uległ zmianie. kilka minut temu poleceniem przelewu przekazałam na konto Mimi uzbieraną nadwyżkę w kwocie 160 zł (Marta zechciej proszę potwierdzić na forum wpływ tych pieniedzy). dziękuję wszystkim za zaufanie (i takie tam, różne, inne, drugie też Z przymrużeniem oka ) ...
P.S.
szczegółowe wyliczenie kto, ile, kiedy dostepne u mnie na życzenie zainterosowanych. pozdr.

Mimi
Kochani, pralka działa. Szmalec dotarł jak trzeba. Wszystko jest łączna ilość pieniędzy na koncie dla Ani to 1160 złotych.
Łącznie zebrano dużo więcej.

Jeśli chodzi o prawnika, to zgłosiła się dziewczyna, która co prawda prawnikiem nie jest, ale pracuje w kancelarii i obiecała, że wszystko popchnie bezpłatnie, bo sama była kiedyś w życiu w takiej sytuacji i też jej ktoś pomógł.
Wiem, że siedzą nad tematem i część rzeczy jest już złożona.
Także w tej sprawie mam nadzieję, że będą efekty, które pozwolą jej przetrwać do momentu uzyskania możliwości zarobkowych.

Mam też w szeregach świetnego gościa - księgowego, który doradził nam i pomógł uzyskać różne rzeczy w tym mam nadzieję, że się uda urlop wychowawczy z zasiłkiem!
O to się teraz modlę!

Los tej dziewczyny nie oszczędza...
Chorują strasznie. Raz jedno raz drugie ciągle szpital przychodnia w koło Macieju.
Wczoraj Ania i dwóch młodszych chłopców mieli po 40 stopni gorączki.
Jeśli ktoś ma możliwość kupienia leków taniej to proszę bardzo o pomoc.
W zeszłym tygodniu poszło 200 zł., tydzień wcześniej 100. A dziś pójdą kolejne pieniądze.
Nie jest dobrze.
Czuję, że te cholerne choroby ją załamują.
Cały czas któreś toczą. I nawet nie można jej jakoś humoru poprawić, zabrać jej gdzieś, coś jej pokazać, bo ona jest wspaniałą czułą matką i głupotami to się jej nastroju nie zmieni smutek
love krove

draka
Mimi, daj znać czy jakieś drogie leki są brane na stałe, wtedy miałoby to sens. Jeśli to kwestia bardziej doraźna (gorączka 40st) i leki receptowe to zanim odbędziemy wymianę recepta-leki, to będzie za późno o parę dni. Przy takich "szybkich" zakupach trzeba koniecznie pytać o tańsze odpowiedniki bo "zdjęcie" marży nie obniży tak ceny jak dobra zamiana.

Mimi
Dzięki Draka! są takie rzeczy, ktore są oczywiste dla obstukanych w farmacji ludzi bądź choćby takic co częśto w aptece bywają.

Ja i moje dziecie należymy raczej do grupy walców drogowych i nie wpadłabym na to, że są jakieś zamienniki.

Tempa osoba z Ząbek.
love krove

draka
Mimi. Idea jest taka, ze Ty nie musisz wiedzieć i tego pilnować, bo farmaceuta ma obowiązek poinformować o możliwości wymiany na tańsze. Niestety w praktyce nikomu się nie chce...

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.21
3,161,646 unikalne wizyty