Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
sprzedaż motocykla za granicę
Goha66
witajcie,
mam takiego zgryza - Piotr wystawił swojego vtx-a na sprzedaż ... i dostał sms-a po angielsku z prośbą o dosłanie fot, informacją dot. maksa jakiego gość jest gotów za motocykl dać oraz deklaracją, że jest bardziej niż zainteresowany nabyciem go ... obecnie trwa wymiana maili pomiedzy panami ...
nadal nie wiemy z jakiego kraju jest pan, który motocykl chce kupić, ale deklaruje przysłanie pieniędzy na konto oraz wysłanie swojego ,,kuriera,, z samochodem po odbiór motocykla ...
jak dla mnie odjechane jest kupowanie motocykla tylko na wygląd (i to od osoby prywatnej) ... nie wiem też jakie są wymogi dot. spisania takiej umowy (dwujęzycznej?) kupna-sprzedaży ... czy nie będzie problemów z wyrejestrowaniem w komunikacji i u ubezpieczyciela ... no i milion innych pytań mam

ktoś sprzedawał motocykl za granicę? wiecie jak sieto robi?
help! Szok
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Leo
Człowiek ten jest absolutnie niewiarygodnydiabeł

Piotrek, nie sprzedawajpłacz
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Goha66
jak nie sprzeda to nie kupi kolejnego Pokazuje język
P.S.
z tą niewiarygodnością to Ty tak serio, serio Paweł?

Wilga
Sorki , że się mieszam ale jeżeli gość tu przyjedzie i sporządzicie
umowę kupna- sprzedaży , miejscem sprzedaży będzie Polska
to z wyrejestrowaniem nie będzie kłopotu. Trzeba tylko dokładne dane
z Jego dowodu tożsamości (jakiś dobry wzór umowy z internetu).
Podatku jako sprzedający nie płacicie, więc jakby co to gość może mieć pod górkę u siebie w kraju. Ale najlepiej zaciągnąć jeszcze języka w wydz. komunikacji. Co na pewno uczynicie i to tyle...chyba. Umowa raczej nasza, jak będzie mu potrzebna to sobie przetłumaczy, tak jak my to czynimy.
wilga

zaciszanka
Goha, polecam ten artykuł:

http://motormania...yludzenia/

Goha66
a za co przepraszasz skoro dobrze gadasz? Uśmiech
już rozjaśniłaś mi w temacie jaka (gdyby doszło do transakcji) ma być umowa - PO POLSKU Uśmiech
dzięki za radę Uśmiech
P.S.
do komunikacji oczywiście wydeleguje kolegę-małżonka

Goha66
dzięki Kasia - już drukuję i daję P. do czytania. pozdr.

zaciszanka
Goha, pierwsze co mi się od razu skojarzyło to właśnie przekręt opisany w tym artykule smutek

.... ale jeżeli w Waszym przypadku byłby to prawdziwie zainteresowany klient to trzymam kciuki Uśmiech Jeżeli my kupujemy za granicą, to dlaczego ktoś z zagranicy nie miałby szukać "tego jedynego" motocykla w Polsce.

Wilga
Chodziło mi, że nie musi być dwujęzyczna.
wilga

Leo
Goha66 napisał(a):

jak nie sprzeda to nie kupi kolejnego Pokazuje język
P.S.
z tą niewiarygodnością to Ty tak serio, serio Paweł?

Absolutnie nie. Gość przyjedzie płaci kasę, podpisuje umowę i dalej jego problem
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Leo
[quote]Wilga napisał(a):

Podatku jako sprzedający nie płacicie, więc jakby co to gość może mieć pod górkę u siebie w kraju.

To nie do końca tak. Wg przepisów obowiązuje tak zwana "solidarność podatkowa". Fiskusowi jest obojętne kto zapłaci podatek - faktycznie u nas zwyczajowo płaci go kupujący. Jeśli jednak z jakiś powodów nie zapłaci, to podatek zostanie ściągnięty od sprzedającego.
Seneka

Goha66
Kasia, mnie by do głowy nie przyszło, że można kogoś spróbować oszukać w taki sposób ... myślę, że P. też nie, bo przybladł w połowie czytania Uśmiech
zobaczymy co bedzie dalej - będę (jeśli jest taka wola i zainteresowanie) informowała o ,,ruchach kupującego,, Z przymrużeniem oka. pozdr.

Wilga
Leo masz rację,ale jest na to sposób w umowie wstawić paragraf: kupujący zobowiązuje się zapłacić podatek...Z przymrużeniem oka
wilga

Leo
płacz
Wilga napisał(a):

Leo masz rację,ale jest na to sposób w umowie wstawić paragraf: kupujący zobowiązuje się zapłacić podatek...Z przymrużeniem oka

Przeważnie jest wstawiona, ale daje sprzedającemu tylko tyle, że może potem dochodzić na drodze cywilnej zwrotu, ściągniętego przez US, podatku od kupującegopłacz
Edytowane przez Leo dnia 25-02-2014 17:34
Seneka

zaciszanka
Goha66 napisał(a):
zobaczymy co bedzie dalej - będę (jeśli jest taka wola i zainteresowanie) informowała o ,,ruchach kupującego,, Z przymrużeniem oka

Goha, informuj.

Dobrze, że ktoś napisał do Motormanii o swoim przypadku ( i okazuje się, że jest takich więcej ) , a Motormania udostępniła to szerszemu gronu. Nie można zakładać najgorszych intencji z góry, ale jak widać trzeba jednak być wyczulonym w takich kwestiach.

yacey
Czyli przynęta rzucona i co na to teraz rybka powieUśmiech

Goha66
wczoraj wieczorem został napisany do ,,kupca,, mail z informacją, że jedyną akceptowalną formą zakupu motocykla jest przywiezienie gotówki (osobiście) lub gotówki + 2 egz umowy podpisanej ze strony kupującego (jeśli zakupu ma dokonać pośrednik) ... ciekawe czy jeszcze się odezwie Z przymrużeniem oka

taga
Goha66 napisał(a):

wczoraj wieczorem został napisany do ,,kupca,, mail z informacją, że jedyną akceptowalną formą zakupu motocykla jest przywiezienie gotówki (osobiście) lub gotówki + 2 egz umowy podpisanej ze strony kupującego (jeśli zakupu ma dokonać pośrednik) ... ciekawe czy jeszcze się odezwie Z przymrużeniem oka

wątpię żeby coś napisał, zwłaszcza że głośno się o tym zrobiło, ja na scigacz.pl o tm czytałam, a mój kumpel sam dostał takie urocze propozycje, kasa wpłynie i to o 2 tys większa, ale musi najpierw przelać te 2 tysie, żeby otrzymać kasę. haha - oszustwo jawne!!!

plus jak podpisujesz umowę, to z kim? z pośrednikiem? bo przecież nie możesz podpisać umowy z kimś kogo na oczy nie widziałąś Uśmiech bo jak z tym potem do sądu pójdziesz?
proponuję takie maile kasować, szkoda Waszego czasu!
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

Goha66
chyba będzie koniec wątku ... po ostatnim mailu cisza jest jak w kościele po śmierci organisty. hm... teraz troszkę żałuję, że nie spróbowaliśmy kolesia ,,podebrać,, że niby się zgadzamy i wymienić z nim jeszcze korespondencję, a równocześnie zgłosić sprawę stosownym organom ... bo przecież kurde, jeśli ja i P. naprawdę nie mieliśmy pojęcia o przekrętach tego typu, to takich nieświadomych niebezpieczeństwa może być więcej, a nie każdy ma szybko reagujące grono znajomych. pozdr. i dziękuję za pomoc

taga
Goha66 napisał(a):

chyba będzie koniec wątku ... po ostatnim mailu cisza jest jak w kościele po śmierci organisty. hm... teraz troszkę żałuję, że nie spróbowaliśmy kolesia ,,podebrać,, że niby się zgadzamy i wymienić z nim jeszcze korespondencję, a równocześnie zgłosić sprawę stosownym organom ... bo przecież kurde, jeśli ja i P. naprawdę nie mieliśmy pojęcia o przekrętach tego typu, to takich nieświadomych niebezpieczeństwa może być więcej, a nie każdy ma szybko reagujące grono znajomych. pozdr. i dziękuję za pomoc

ale plus tego jest taki, że Ci co nie słyszeli, to usłyszeli od Ciebie = MiD nie da się oszukać Uśmiech
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.27
3,191,141 unikalne wizyty