Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
okularnicy na motocyklach
Goha66
witajcie Uśmiech

temat co lepsze szkła kontaktowe czy okulary był już przerabiany wielokrotnie i bez sensu go odgrzewać Uśmiech
... mam pytanie do tych, którzy bez jednego lub drugiego prowadzić nie mogą - czy na trase zabieracie zapasowy komplet szkieł lub drugą parę okularów?

...kilka lat temu na przejażdżce jednemu z kolegów podczas zakładania kasku "poszła" oprawka okularów w sposób nienaprawialny na drodze - zaczęłam się zastanawiać co teraz zrobimy:czy pojedziemy całą grupą dalej, czy też trzeba będzie zostawić motocykl kolegi na przechowanie, a jego zabrać jako pasażera ... zanim przerobiłam wszystkie możliwe sceniariusze kolega spokojnie wyjął z kufra zapasowe okulary ... i po chwili mogliśmy ruszać w dalszą drogę.
...od tego czasu sama woziłam drugą parę (ostatnio wymienioną na zapas w postaci szkieł kontaktowych)...
wcześniej jakoś o tym nie myślałam, a Wy?
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Leo
[quote]Goha66 napisał(a):

witajcie Uśmiech

... mam pytanie do tych, którzy bez jednego lub drugiego prowadzić nie mogą - czy na trase zabieracie zapasowy komplet szkieł lub drugą parę okularów?

Zawsze, tylko z powodu kosztów zabieram ostatnio wymienianą parę okularówfajne
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Alutka
Żeby nie było, że nie biorę udziału w dyskusji, to powiem tylko, że nie mam nic do powiedzenia. Pokazuje język
Wzrok to jedna z nielicznych rzeczy, która działa u mnie bez wspomagania. Szeroki uśmiech

Goha66
Alutka napisał(a):

Wzrok to jedna z nielicznych rzeczy, która działa u mnie bez wspomagania. Szeroki uśmiech

... po grynwałdówce się nie wyostrza? Uśmiech

termit
Ja przeważnie mam ze sobą dodatkowo 2 pary okularów: biało-czerwone nie wchodzą mi pod kask, więc zakładam inne z przyciemnianymi szkłami, a tamte biorę na zapas. I jeszcze biorę okulary do czytania. Niestety wiek robi swoje Uśmiech

draka
Rzeczywiście oprawki pod kaskiem robią wrażenie jakby chciały się uszkodzić, zwłaszcza że mam kask bez podnoszonej szczęki, więc je upycham, wyciągam, wieszam na kierownicy itp., dlatego zazwyczaj biorę zapasowe okulary

lehoo73
Ja zapasowych okularów nie mam, ale zabieram taśmę klejącą Szeroki uśmiech
Leszek

http://www.facebook.com/leszek.sygula
Adminka
ja nie wyobrażam sobie jeżdżenia w okularach, gniotą i przesuwają się.
Od wielu lat jestem wierna szkłom kontaktowym.
Zapasowej pary nie wożę ze sobą, nigdy nie okazały się potrzebne. Natomiast mam pojemniczek na szkła. To się przydaje.
------
Administracja to Alutka & Zaciszanka
(do dnia 06.02.2014 Carry i Zaciszanka)

zaciszanka
Nie ze względu na moto, bo jeszcze wcześniej nim zaczęłam jeździć ( ze względu na narty ) kilka lat temu zamieniłam okulary na soczewki.

Ponieważ nie mam blendy przeciwsłonecznej to wpadłam kiedyś na zakup "specjalnych" okularów przeciwsłonecznych do kasku. "Specjalne" bo do kasku, miękkie, 3 pary wymienianych szkieł ( każda para inny kolor ) itp itd. Przejechałam się może w nich 3 razu - szlag mnie trafiał jak musiałam je wpychać do kasku i gdzieś tam haczyły mi się i blokowały ..... i teraz gdzieś sobie spokojnie leżą w domu Z przymrużeniem oka

Teodozja
Ja jeszcze okularów nie muszę nosić, ale zazwyczaj jeżdżę na moto w przeciwsłonecznych. Tak się do niech przyzwyczaiłam, że wieczorem czasem zmieniam na żółte szkła, szczególnie w mieście, bo jak przepycham się w korku to lubię mieć podniesioną szybę, a jednocześnie lubię mieć coś na oczach Z przymrużeniem oka
Mam zwykłe okulary rowerowe z Decathlonu i uważam, że są idealne, w przeciwieństwie do tych "specjalnych" Kasi nigdzie się nie haczą Z przymrużeniem oka

dariaaa
Też mam mały problem ze wzrokiem, ale tylko na jedno oko;p także radzę sobie bez. Natomiast miałam czas gdzie pomoc była mi potrzebna, więc wypróbowałam dwie wersje i doszłam do wniosku, że jednak soczewki lepiej się sprawdzają, tym bardziej, że wydaje mi się, że nie trzeba zabierać zapasowych, tylko płyn do soczewek Uśmiech

termit
Nigdy nie używałam soczewek. Jak można pchać sobie paluchy do oczu? Z przymrużeniem okaSzeroki uśmiech

yacey
Do jazdy używam okularów, które specjalnie pod tym kątem dobierałem. Oprawki są o stosunkowo wąskim rozstawie, noski bardzo elastyczne, a same szkła na stałe lekko przyciemnione. Zazwyczaj mam też drugie, w których chodzę na co dzień Uśmiech

taga
ja natomiast jak kupowalam kask, to przymierzałam też i okulary, czy pasują czy się mieszczą. nigdy nie woziłam zapasowych okularów. Nie posiadam takich. rzadko jeździłam w okularach, już wolalam sie na soczewki przerzucac, nawet na chwilę. Najczęśćiej jeździlam więc w soczewkach, z kropelkami obowiazkowo w kieszeni kurtki i płynem w plecaku Z przymrużeniem oka a teraz mam wielkie oprawki, ktore jak kupowałam, to już w salonie skomentowalam "ech jedyna ich wada, że do kasku się na pewno nie zmieszczą", a więc pewnie teraz tylko w soczewkach będe latać... problem z decyzyjnością rozwiązany Z przymrużeniem oka
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

lehoo73
A ja jak kupowałem okulary, to podstawowym kryterium było, żeby pasowały do kasku Uśmiech
Leszek

http://www.facebook.com/leszek.sygula
oggy
oo ciekawy temat, ja też od niedawna jestem okularnicą, jeszcze za dnia bez okularów dam radę, co prawda wszystko rozmazane ale drogę widzę, po zmroku natomiast już bym nie ryzykowała jazdy bez okularów, chyba przyjdzie mi nosić soczewki dla świętego spokoju i bezpieczeństwa..

CalamityJane
Ja niestety jestem skazana na okulary, bo nie mogę nosić soczewek. Więc ciągle walczę z parującymi szkłami.. zwłaszcza jak jest chłodno. Ostatnio zmieniałam oprawki... i przyszłam do optyka z kaskiem Uśmiech
Rezerwy nie noszę.. ale dałaś mi do myślenia bo bez okularów jestem raczej ślepa.. Może na długie trasy zacznę zabierać stare oprawki jako backup.
Pierwszy dzień na forum i juz ciekawa inspiracja Uśmiech

Goha66
CalamityJane napisał(a):

Pierwszy dzień na forum i juz ciekawa inspiracja Uśmiech

dzięki za miłe słowo Uśmiech
P.S.
sprawdź pocztę na PW. pozdr Uśmiech

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.24
3,161,177 unikalne wizyty