Aktualnie online

· Gości online: 2

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Narzekalnia
Goha66
dzięki Irka, ale Paskuda jest "belgiem" - potrzebny był tłumacz z francuskiego lub flamandzkiego ( pani przyjmująca dokument sama nie była pewna) Z przymrużeniem oka
... na tę chwilę już wiem że tłumaczą mi kwita z francuskiego ... i byc może na jutro będzie gotów. No OBY Uśmiech
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

zaciszanka
Piątek, więc trzeba się miło nastawić na weekend. Niestety zeszły piątek tak mnie nie nastawił Z przymrużeniem oka Teraz już mogę o tym spokojnie napisać Z przymrużeniem oka

Czarna Strzała Z przymrużeniem oka w garażu, więc wypada ją przerejestrować na wielkopolskie blachy. Rano - kierunek Wielkopolska. Po przejechaniu 350 km, ok. 12:30 radośnie wkroczyłam do Wydziału Komunikacji w ... Potem już nie było tak radośnie Z przymrużeniem oka Tłum, numerków brak, przede mną 4 facetów, którzy też czekają na pojawienie się numerków od ... 10:00. Co tam Z przymrużeniem oka Wypisuję wniosek i grzecznie siadam, 13, 13:30 .. numerków nie ma. Jednemu puszczają nerwy i idzie poprosić pana kierownika Z przymrużeniem oka Na chwilę coś ruszyło, "pan kierownik" usiadł w okienku - czyli są 3 obsługujące ... na minutę, może dwie - inne się zamknęło. 14:00 numerki nadal nie są wydawane ... 14:15 - magiczna maszyna zaświeciła... podchodzimy w kolejności w jakiej czekaliśmy, pierwszy, drugi, trzeci, czwarty facet i ....koniec numerków. Zostałam ostatnia. Siedzę, zbliża się 14:30 ... wszyscy nerwowi, bo "podobno" wydział pracuje do 14:30.
Podchodzę do okienka, tego z "panem kierownikiem" z pytaniem czy zarejestrują jeszcze motocykl... ale nie mam aktualnej kopii OC. Poprzednie skończyło się 18.11, dzisiaj jest 23.11, poprzedni właściciel nie wypowiedział, więc jest automatycznie przedłużone, a zmienić polisę na siebie chciałabym już na nowe numery. W odpowiedzi usłyszałam "!@$%^ i pomiędzy tym NIE" Z przymrużeniem oka . Ponieważ nie byłam na 100% pewna, że OC nie jest obowiązkowe, to nie robiłam wielkiego dymu, zresztą wydawało mi się, że i tak mi odmówią ze względu na godzinę. Poziom wk... przez weekend wysoki - po to specjalnie wzięłam urlop i pojechałam do Wielkopolski.
W poniedziałek przejrzałam Prawo o ruchu drogowym, Ustawę o ubezpieczeniach obowiązkowych, Funduszu Gwarancyjnym .... , co jest wymagane do rejestracji np. w Warszawie na Targówku czyli po drugiej stronie ulicy i .... napisałam do Starostwa mailową prośbę o wyjaśnienie i do kogo mogę złożyć skargę.
Co mnie zdziwiło dostałam szybko odpowiedź od Pana Dyrektora Wydziału - specjalnie piszę z wielkich liter Z przymrużeniem oka To, że bez "dzień dobry" czy "witam" czy "w nawiązaniu do" - mały szczegół Z przymrużeniem oka
Generalnie brak OC nie powinien stanowić przyczyny odmowy rejestracji, organ w przypadku braku OC zobowiązany jest powiadomić Fundusz Gwarancyjny .... ble ble . Było nawet zdanie " Jeżeli nastąpiło nieporozumienie z przyczyn Organu Rejestrującego przepraszam w imieniu własnym i urzędników" ... i teraz najlepsze - podpis:
"Dyrektor
J.G"

Było to mailowo, ale rozwaliło mnie doszczętnie, że podpisuje się w pierwszej kolejności stanowiskiem, ale tajnie inicjałami Z przymrużeniem oka Na szczęście w adresie mailowym z którego przyszła odpowiedź jest imię i nazwisko Z przymrużeniem oka
Tylko co mi z przeprosin ... Niekompetencja czy niewiedza pana kierownika to stracony dzień, z drugiej strony jak dyrektor podpisuje się inicjałami, to co się spodziewać po pozostałych pracownikach Z przymrużeniem oka

Uff, to się rozpisałam Z przymrużeniem oka Jedno - OC nie jest konieczne - jakby ktoś się przypadkiem znalazł w takiej sytuacji, drugie: poziom kompetencji i profesjonalizmu urzędników państwowych tego konkretnego wydziału mnie rozwalił Z przymrużeniem oka

Goha66
zaciszanka napisał(a):

Jedno - OC nie jest konieczne - jakby ktoś się przypadkiem znalazł w takiej sytuacji, drugie: poziom kompetencji i profesjonalizmu urzędników państwowych tego konkretnego wydziału mnie rozwalił Z przymrużeniem oka

... wychodzi na to, że co kraj to obyczaj, a co urząd to inne zasady. w GL NIE ZAREJESTRUJESZ motocykla jeśli nie przedstawisz aktualnego ubezpieczenia OC

apropos ( lub - w moim przypadku - no własnie Szeroki uśmiech) ... dla pierwszej rejestracji motocykla w kraju - od 15. października zmieniły się przepisy. obecnie na taki motocykl wydawana jest przez wydział komunikacji próbna blacha (ważna 1 miesiąc) oraz "miękki" dowód rej... z którymi zasuwa się do ubezpieczyciela (po OC), przykręca i dopiero wtedy jedzie się na pierwszy przegląd. w komunikacji podpisuje się też glejta w którym informują co nam zrobią jeśli owej bezcennej blach w ciągu miesiaca nie zdamy Z przymrużeniem oka
po pomyślnym przejściu przeglądu zasuwa się do wydziału komunikacji po stałą blachę i kolejny próbny dowód (hurra!) ... i do ubezpieczyciela by skorygował na OC nr rej ...
a potem juz górki - czyli odczekanie odpowiedniego czasu i odbiór właściwego dow. rej.

... podobno wszystko w trosce o dobro i bezpieczeństwo petenta Z przymrużeniem oka ... a mnie jakoś tak się zdaje, że "plusem dodatnim" dla urzędu jest to, że zarabiają na nas, bo dwukrotnie wnosimy opłatę za blachy.pozdr.

Goha66
noooo Szeroki uśmiech
znalazłam mój ulubiony (bo skrojony pod malkontencką duszę) wątek Uśmiech

chciałam napisać, że (tu wstawić jeden lub więcej, jeśli znacie - brzydki wyraz) albo w niedziele pogoda jest nie do jazdy, albo jak jest do jazdy to człowiek wystaje w kościele i potem siedzi za stołem realizując obowiązki rodzinne ... ech te komunie...
byle do końca maja!. pozdr Z przymrużeniem oka

Alutka
W celach biznesowo-edukacyjnych udałam się dzisiaj do stolicy, oczywiście w towarzystwie Fazerka. Uśmiech
Wcześniej zdązyłam zamęczyć Gohę problemami wyższej natury: jak i gdzie pozbyć się odzieży motocyklowej i przeobrazić w businesswomen, itp. itd. Zapytanie Termita o najdogodniejszy dojazd do celu skończyło się umówieniem na kawę. Ruszyłam o 6 rano i było cudnie! Ruch jeszcze niewielki, wymarzona pogoda. Mniej więcej w połowie drogi mój żołądek uznał, że mu za cięzko z zawartością. smutek Skończyło się w motelowym pokoju. Szczęsliwie po kilku godzinach poczułam się lepiej i o własnych siłach... wróciłam do domu. Szkolenie i spotkanie w Termitówce poszły się czesać.

Taa, wynajęłam pokój "na godziny", aby przeżyć romans stulecia w uścisku z muszlą WC.Trzeba mieć fantazję, aby pojechać 150 km celem opróżnienia żołądka (jakby nie można w domu). No, ale czego się nie robi dla przejechania 300 km. Pokazuje język

Leo
Alutka napisał(a):

W celach biznesowo-edukacyjnych udałam się dzisiaj do stolicy, oczywiście w towarzystwie Fazerka. Uśmiech
Wcześniej zdązyłam zamęczyć Gohę problemami wyższej natury: jak i gdzie pozbyć się odzieży motocyklowej i przeobrazić w businesswomen, itp. itd. Zapytanie Termita o najdogodniejszy dojazd do celu skończyło się umówieniem na kawę. Ruszyłam o 6 rano i było cudnie! Ruch jeszcze niewielki, wymarzona pogoda. Mniej więcej w połowie drogi mój żołądek uznał, że mu za cięzko z zawartością. smutek Skończyło się w motelowym pokoju. Szczęsliwie po kilku godzinach poczułam się lepiej i o własnych siłach... wróciłam do domu. Szkolenie i spotkanie w Termitówce poszły się czesać.

Taa, wynajęłam pokój "na godziny", aby przeżyć romans stulecia w uścisku z muszlą WC.Trzeba mieć fantazję, aby pojechać 150 km celem opróżnienia żołądka (jakby nie można w domu). No, ale czego się nie robi dla przejechania 300 km. Pokazuje język

Nie podejrzewałem Fazerka o to, że tak buja jak na jachcieZ przymrużeniem oka
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Goha66
Alutka napisał(a):

Trzeba mieć fantazję, aby pojechać 150 km celem opróżnienia żołądka (jakby nie można w domu). No, ale czego się nie robi dla przejechania 300 km. Pokazuje język

...każdy pretekst żeby się przejechać jest dobry ... chociaż nie wszystkie przyjemne Z przymrużeniem oka
... a co do fantazji to udowodniłaś ją kilka lat temu, kiedy przesunęłaś datę własnego ślubu, bo kolidowała z terminem BZ-tu Uśmiech
P.S.
cieszę się, że jednak dojechałaś na kołach chociaż LPR (Lawetowe Pogotowie Ratunkowe) czekało na sygnał

zaciszanka
Jak dobrze, że jest ten wątek Z przymrużeniem oka

Wrrr .... 2 tydzień nie mogę się wyleczyć z kaszlu, kataru itp. . smutek chodzę do biura jak zombie kaszlące i smarkające .... pogoda do .. duszy ... pierwsze i drugie oznacza, że nie pojadę jutro motocyklem do Wielkopolski, tylko autem .... to oznacza, że mija mi 5 tygodni bez moto... i nie przyrastają km na liczniku ... smutek a przecież muszę dotrzeć yamaszkę przed BBZ ... ehhh smutek

Estrella
Kasia dotrzesz w drodze na BBZ Z przymrużeniem oka no chyba że nie przestanie padać Złość

Dosyć mam tej pogody!! To wiosna czy jesień?? Nawet nie mogę sprawdzić czy przeszla mi już niechęć do motocykla... smutek

taga
Kasia,
mnie też boli gardło... u mnie za oknem też pada.... więc też będę dalej próbowac ogarniac Hondzie w drodze na BBZ Z przymrużeniem oka
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

zaciszanka
To będzie super grupa na BBZ Z przymrużeniem oka
Zakładając, że wszystkie będą zdrowe i nie będzie padać.... to jest szansa, że w ramach trasy:
- Taga będzie próbowała dalej oswajać Hondę,
- Estrelka sprawdzać czy już jej przeszła niechęć do 2oo,
- a ja docierać Yamaszkę ( do której jeszcze nie ogarnęłam crashpadów - a marudzę od kilku miesięcy ... i nowej płyty pod kufer - zamówienie w trakcie realizacji - może zdążę Z przymrużeniem oka ).

Uhhuu Z przymrużeniem oka Pokazuje język

Estrella
ooo to u mnie crash pady założone i jest nawet wycena stelaża pod kufry do Gixera (chciałam tylko pod centralny ale pan robi tylko w komplecie). Cena mnie powaliła - chyba wyspawam sobie sama ;P najpierw muszę znaleźć kogoś kto ma spawarkę, imadło i zrobi mi krótkie szkolenie Złość chętni?
w takich chwilach żałuję że nie latam w gumiakach po budowie Krzywi się

na pytanie (które jeszcze nie padło) po co mi stelaż pod kufry do sporta odpowiadam - chcę zrobić z suńki turystyka i pojechać nią na Krym w tym roku by po powrocie nigdy więcej nie narzekać na stan polskich drogi Szok
chyba jednak powinnam skorzystać z porady specjalisty Z przymrużeniem oka bo porywam się z motyką na słońce...

Alutka
Estrelka, czy "chcę pojechać na Krym" oznacza, że sprawdziłaś już, iż "przeszła Ci niechęc do motocykla"? Z przymrużeniem oka

Estrella
Alutka mam nadzieję że do sierpnia mi przejdzie... w czerwcu będę skrupulatnie sprawdzać w drodze na BBZ, do Augustowa i na SSSJ w Karkonoszach Pokazuje język

Bardziej się obawiam że po powrocie z Krymu mogę już nie chcieć jeździć na moto Szok

Ishka
Estrella napisał(a):

w takich chwilach żałuję że nie latam w gumiakach po budowie Krzywi się

a ja czasem żałuję, że latam. to tylko taka mała dygresja, bo wątek o narzekaniu przecież...

termit
A mnie czeka jeszcze przed BBZ wymiana napędu, w przeciwnym razie przyjadę samochodem smutek

Alutka
termit napisał(a):

A mnie czeka jeszcze przed BBZ wymiana napędu, w przeciwnym razie przyjadę samochodem smutek

Trzymam kciuki, aby naprawa zakończyła się pędzikiem. Z przymrużeniem oka

termit
I moto jeszcze nieodstawione smutek
Napęd napędem - godzina roboty, a moto nie odpaliło i nadal stoi w garażu. Nie wiadomo o co chodzi, bo niedawno był wymieniony akumulator. Jutro działamy dalej, musi się udać Złość

Estrella
moja MiDowa koszulka się na mnie obraziła i sobie gdzieś poszła smutek Złość
przeszukałam szafy, zrobiłam pranie i nic - nigdzie nie ma smutek a była taka fajna...

zaciszanka
Estrelka, na licytacji będą koszulki Z przymrużeniem oka więc nic straconego ....

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.25
3,161,975 unikalne wizyty