Aktualnie online
· Gości online: 2
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Co na pierwszy motocykl?
|
|
Estrella |
Dodany dnia 30-06-2014 13:08
|
![]() Użytkownik Postów: 820 Data rejestracji: 23.04.12 |
jerzy napisał(a): Motocykle sportowe (szczególnie 600- tki) są motocyklami wymagającymi. Raczej dla doświadczonych motocyklistów. Zresztą wszystkie sportowe. Wysokie obroty, jakie lubią te motocykle (9-14 tys.) zmuszają do bardziej dynamicznej jazdy niż motocykle np turystyczne (4-5tys.). I powtórzę pytanie Leo "ciekawi mnie dlaczego pierwsze moto ma być " oczywiście sportowe"?" Rozumiem, że masz duże doświadczenie, wiele przejechanych kilometrów (poprzedzonych wieloma kursami doszkalającymi) do jeżdżenia motocyklem sportowym. a ja się nie zgodzę... przynajmniej w całości wypowiedzi Każdy motocykl jest wymagający, czy to chopper, sport czy enduro... nie ważne czy to 125-ka czy litr. Rower też potrafi być niebezpieczny jak się jeździ nie myśląc ![]() Może Anecie podobają się sportowe motocykle i taki by chciała mieć... to chyba wystarczający powód. Sama zaczynałam od sporta (na innym siebie po prostu nie widzialam, i wciąż nie widzę... ![]() ![]() a wracając do mojej 600tki w sporcie na pierwsze moto - to był idealny wybór (dla mnie oczywiście) - F-ki super się prowadzą, i jak to się potocznie mówi "wybaczają błędy"... ![]() "Sukces to suma wielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień" Robert Collier Work hard in silence let success make the noise |
|
|
Waldex |
Dodany dnia 30-06-2014 22:11
|
![]() Użytkownik Postów: 46 Data rejestracji: 01.01.13 |
Skoro na prawko idziesz za rok, to poczekaj z wyborem motocykla. Są szkoły jazdy, które uczą nie tylko zdać, ale też jeździć. Szkoły te dysponują różnymi motocyklami i doświadczonymi instruktorami. Z tych pierwszych wybierzesz sobie coś pod siebie, ci drudzy, jak zobaczą co umiesz, doradzą. Do tej pory nie byłem na żadnym kursie doszkalającym, myślałem, że panuję nad motocyklem. Zrobiłem motocyklami 70 tyś. w 6 lat (raz leżałem). Na pierwszej godzinie z instruktorem na placu, dowiedziałem się, że robię tyle błedów, że musiałem sobie zapisać, żeby nie zapomnieć, tyle ich było. |
|
|
Leo |
Dodany dnia 02-07-2014 12:56
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
Waldex napisał(a): Skoro na prawko idziesz za rok, to poczekaj z wyborem motocykla. Są szkoły jazdy, które uczą nie tylko zdać, ale też jeździć. Szkoły te dysponują różnymi motocyklami i doświadczonymi instruktorami. Z tych pierwszych wybierzesz sobie coś pod siebie, ci drudzy, jak zobaczą co umiesz, doradzą. Do tej pory nie byłem na żadnym kursie doszkalającym, myślałem, że panuję nad motocyklem. Zrobiłem motocyklami 70 tyś. w 6 lat (raz leżałem). Na pierwszej godzinie z instruktorem na placu, dowiedziałem się, że robię tyle błedów, że musiałem sobie zapisać, żeby nie zapomnieć, tyle ich było. Święte słowa, warto posłuchać ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
yacey |
Dodany dnia 02-07-2014 14:48
|
![]() Użytkownik Postów: 247 Data rejestracji: 13.02.12 |
Posłuchać sobie można, tylko zapominacie w przypływie dobrych rad, że w takim Włocławku, czy Lipnie, to zbyt dużego wyboru nie ma, jeśli chodzi o szkoły jazdy ![]() |
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 02-07-2014 15:58
|
![]() Użytkownik Postów: 103 Data rejestracji: 07.11.13 |
Estrella napisał(a): jerzy napisał(a): Motocykle sportowe (szczególnie 600- tki) są motocyklami wymagającymi. Raczej dla doświadczonych motocyklistów. Zresztą wszystkie sportowe. Wysokie obroty, jakie lubią te motocykle (9-14 tys.) zmuszają do bardziej dynamicznej jazdy niż motocykle np turystyczne (4-5tys.). I powtórzę pytanie Leo "ciekawi mnie dlaczego pierwsze moto ma być " oczywiście sportowe"?" Rozumiem, że masz duże doświadczenie, wiele przejechanych kilometrów (poprzedzonych wieloma kursami doszkalającymi) do jeżdżenia motocyklem sportowym. a ja się nie zgodzę... przynajmniej w całości wypowiedzi Każdy motocykl jest wymagający, czy to chopper, sport czy enduro... nie ważne czy to 125-ka czy litr. Rower też potrafi być niebezpieczny jak się jeździ nie myśląc ![]() Może Anecie podobają się sportowe motocykle i taki by chciała mieć... to chyba wystarczający powód. Sama zaczynałam od sporta (na innym siebie po prostu nie widzialam, i wciąż nie widzę... ![]() ![]() a wracając do mojej 600tki w sporcie na pierwsze moto - to był idealny wybór (dla mnie oczywiście) - F-ki super się prowadzą, i jak to się potocznie mówi "wybaczają błędy"... A więc dobre słowa koleżanki ![]() ![]() Draka pytałas czy juz jezdziłam wiec odpowiadam bardzo dawno temu ale to nic specjalnego a do tej pory tylko jedynie jako plecak |
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 02-07-2014 16:00
|
yacey napisał(a): Posłuchać sobie można, tylko zapominacie w przypływie dobrych rad, że w takim Włocławku, czy Lipnie, to zbyt dużego wyboru nie ma, jeśli chodzi o szkoły jazdy ![]() Bardzo dobre spostrzeżenie ![]() Wiadomo wiesze miasto większe perspektywy |
|
|
Leo |
Dodany dnia 02-07-2014 17:40
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
Aneta, czyli chcesz jeździć na sporcie bo jest..... ładny. Można i tak, bo wbrew pozorom to jest argument ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 02-07-2014 19:56
|
Można tak powiedzieć ![]() ![]() ![]() |
|
|
Waldex |
Dodany dnia 02-07-2014 21:20
|
![]() Użytkownik Postów: 46 Data rejestracji: 01.01.13 |
yacey napisał(a): Posłuchać sobie można, tylko zapominacie w przypływie dobrych rad, że w takim Włocławku, czy Lipnie, to zbyt dużego wyboru nie ma, jeśli chodzi o szkoły jazdy ![]() Gdybym się ograniczył do tego, co oferuje miejscowość, z której pochodzę, skończyłbym tylko Szkołę Podstawową. Kilka wizyt w większym mieście, jak się chce, można zaplanować. "Sport", ładnie wygląda, fajnie skręca, dobrze hamuje, szybko przyspiesza. Bez umiejętności, będzie tylko ładnie wyglądał, do chwili w której coś nie wyjdzie (czego nie życzę). Mniej więcej raz w tygodniu ktoś mi wymusza pierwszeństwo, muszę ostro hamować. Zanim wyjedziesz tym sportem na drogę, musisz umieć hamować. Musisz i już, nie ważne gdzie mieszkasz... ![]() Edytowane przez Waldex dnia 02-07-2014 21:34 |
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 04-07-2014 15:09
|
No tak każdy ma swoje racje ![]() ![]() A tak wracajac do tematu sport jest moich wyborem z czasem zobaczymy czy dobrym;P Jak juz powiedziałam napewno chce zaczac od 125 a co wybiorę sama jeszcze nie wiem . Tylko tu też sie pojawia kolejne pytanie co do kupna . Wydac więcej kasy i kupić cos naprawde juz dobrego czy moze na poczatek do nauki cos mniej rujnujacego moje finanse ![]() ![]() |
|
|
Alutka |
Dodany dnia 04-07-2014 16:35
|
![]() Główny administrator Postów: 1422 Data rejestracji: 13.02.12 |
Kupując pierwszy motocykl miałam z tylłu głowy, nie jest kwestią "czy się przewrócę" tylko "kiedy". Dlatego wybrano mi motocykl w dobrym stanie technicznym, jednak nie pierwszej młodości i nie rujnujący domowego budżetu, żeby żal nie było, jak go poobijam. Czas pokazał, że to było słuszne założenie ![]() |
|
|
zaciszanka |
Dodany dnia 04-07-2014 16:48
|
![]() Główny administrator Postów: 1503 Data rejestracji: 13.02.12 |
.... to ja jeszcze dodam w kwestii wyboru motocykla ( może niekoniecznie pierwszego i pomijając pojemność i moc ) -chyba powinien podobać się właścicielowi ![]() ![]() |
|
|
Muzek |
Dodany dnia 04-07-2014 18:13
|
![]() Użytkownik Postów: 139 Data rejestracji: 16.05.14 |
Moje kawasaki er6f jest bardzo fajne, wyglada lekko, ma bardzo dobre parametry i siedzenie jest nisko, ten czynnik wyklucza wiele motocykli, ktore podobaja sie dziewczynom. Jestem z niego bardzo zadowolona i polecam na pierwszy motocykl. Za to teraz gdy minie trzeci sezon to mysle by poszukac czegos co jest niskie i lekkie i pozwala na wygodniejsza pozycje, taką do dalszego podrozowania ![]() ![]() |
|
|
Karolka |
Dodany dnia 04-07-2014 20:09
|
![]() Użytkownik Postów: 57 Data rejestracji: 28.10.13 |
Ja kupiłam małe bździdełko, żeby zobaczyć czy mi się podoba, a teraz przesiadłam się na starego nienajpiękniejszego i ciężkiego, ale obniżonego gpz-ta, bo glebę to ja z bliska na pewno będę na nim oglądać ![]() Małe jest piękne! I uczy pokory
![]() |
|
|
Alutka |
Dodany dnia 04-07-2014 21:21
|
Muzek napisał(a): Kiedys czytalam ze taki jest jakis maly gs 650 wersja dla kobiet, ale nie znam nikogo kto ma cos takiego. ![]() Nasza Carry ![]() ![]() |
|
|
taga |
Dodany dnia 04-07-2014 21:58
|
![]() Użytkownik Postów: 789 Data rejestracji: 14.02.12 |
Karolka napisał(a): Ja kupiłam małe bździdełko, żeby zobaczyć czy mi się podoba, a teraz przesiadłam się na starego nienajpiękniejszego i ciężkiego, ale obniżonego gpz-ta, bo glebę to ja z bliska na pewno będę na nim oglądać ![]() Karolka ja zrobiłam dokładnie to samo, jak sie wywalilam to nie był żal lusterka czy gdzieś tam lekko wzniesionego baku.... Na śliczności przyjdzie jeszcze czas ![]() pozdrawiam,
Taga ![]() Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim |
|
|
Aneta7644 |
Dodany dnia 14-07-2014 20:59
|
Hm.... teraz dopiero mam dylemat już nic nie wiem he ![]() Kazdy ma swoje zdanie za co wszystkim wielkie dzieki ale nie za bardzo mi to pomogło szczerze mówiąc chyba za dużo opinii rożniących sie |
|
|
Alutka |
Dodany dnia 16-07-2014 14:43
|
Aneta, tak już jest: ile ludzi, tyle opinii. Niektórzy nawet twierdzą, że gdzie dwóch Polaków, tam trzy różne zdania. ![]() Ostateczną decyzję i tak musisz podjąć sama. ![]() |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |