Aktualnie online

· Gości online: 2

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Motocykl i Dziewczyna » Wyjazdy i spotkania » Wyjazdy
 Drukuj temat
Ryga - propozycja
Alutka
Termin spotkania mamy juz ustalony - czwartek 19.06. Trzeba jeszcze wybrać miejce. Niestety do wtorku jestem odcięta od cywilizacji, więc raczej nie zdążę sie przygotować. Licze na Was Z przymrużeniem oka
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

przypadkowy Wojtek
Miałem jechać do Gdańska przez Torun ale może też się dołączę.
Kto jedzie z Warszawy?

przemo77390
Super pomysła wam się zrodził. Sam bym jeeszcze raz pojechał w tamte rejony ale ograniczając to do Rygi i potem Talin.
Proponuje wczesniej wybadac noclegi bo w okolicach starego miasta w Rydze może być ciężko. My zapłaciliśmy 30 EUR za osobę szukajac noclegu na miejscu i na wariata - strasznie drogo jak na wyjazd niskobudżetowy.
Trzymam kciuki za wyprawę.

przemo77390
Wstawiam kilka fotek z wyprawy Litwa Łotwa mam nadzieję że intruderowcy się na mnie nie obrażąUśmiech

https://drive.goo...sp=sharing

przemo77390
Jeszcze bym pojechał w tym roku na ścianę wschodznią

zaciszanka
Czyli widzimy się na spotkaniu "organizacyjnym" w czwartek 19.06 - bo mi też pasuje ten termin Uśmiech

Ponieważ pierwiastek wcześniejszego planowania jest we mnie dość silny Z przymrużeniem oka to jestem za tym, aby noclegi przejrzeć i zarezerwować wcześniej. Przy takiej grupie pozwoli to na jedno wspólne miejsce i oszczędność czasu. Czy oszczędność pieniędzy to się okaże Z przymrużeniem oka

Zakręcona jestem, więc jeszcze dodam:
- super, że grupa chętnych się powiększa - Nieświnka, Łysy cieszę się
- Przemo - prośba o porady - ile paliwo, jedzenie, itp ?
- Wojtek - z Teo będziemy jechać z Wawy do Sieradza
Edytowane przez zaciszanka dnia 11-06-2014 21:14

Lysy
Sieradz jako miasto jest nieco ubogi w klimatyczne lokale w których można usiąść, zjeść i porozmawiać o wyprawie, ale coś się znajdzie - może Karola coś podpowie i wpadnie pogadać?

termit
Oj kusicie, kusicie, może też się podłączymy Uśmiech

przypadkowy Wojtek
Zaciszanka, a o której przewidujecie powrót? Bo ja muszę w piatek być w Gdańsku niestety.
Czy będzie komus przeszkadzało jak zabiorę plecak na przejażdźkę..? Uśmiech

zaciszanka
Wojtek, jeszcze nie wymyśliliśmy o której się spotykamy, więc na razie trudno mówić o powrocie Z przymrużeniem oka Oczywiście zabieraj"plecaka" na przejażdżkę Uśmiech

Dobra, to 19.06, czwartek, Boże Ciało - czy jak umówimy się w centrum na Rynku to nie wpakujemy się w jakąś procesję ?

O której mniej więcej w Sieradzu lub jego okolicach Z przymrużeniem oka - 12:00 ?

Pewnie posiedzimy z 2-3h, powrót ok. 15 pozwoli na dotarcie do Wawy wczesnym wieczorem.

Alutka
Mam chwilowo zasięg (kiepsko z tym tutaj).
Jestem za spotkaniem gdzieś na rogatkach. Moze Karolka cos podpowie. Uśmiech
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

Lysy
Mamy razem z Nieświnką pewne miłe wspomnienia z pizzerii Piramida (m.in. sałatka cesar...) - nie jest na rynku, a i kościoła nie widać w pobliżu, więc paraliż procesyjny nam nie grozi.
Jeśli Karolka nie zaproponuje nic ciekawego, to może tam?
P.S. Lokal w osiedlu blisko ośrodka szkolenia Policji, wygodny dojazd od tras na Wieluń i Kalisz....

przemo77390
Ceny paliw nie zatanie - ok. 5,60 za litr trzeba liczyć (może teraz coś się zmieniło ale nam tak jakoś wychodziło)
Noclegi - najdrożej Ryga nie wiem czy to przez to że wiedzieli że wszędzie brak miejsc czy taka zmowa cenowa - 30 EUR os.
W rydze dobrze znależć kwaterkę blisko starówki i też patrzeć pod kątem zostawienia motocykli.

Po drodze do Rygi warto zoabczyć górę krzyży.

Litwa to już inna bajka cenowa - ok. 10 EUR płaciliśmy w Kownie.

Dodatkowo jak chcecie sie zopatrzyć w % to przed 22 bo potem w sklepie nie mozna kupić ich - Litwa i Łotwa chyba tak samo.

przemo77390
przemo77390 napisał(a):

Ceny paliw nie zatanie - ok. 5,60 za litr trzeba liczyć (może teraz coś się zmieniło ale nam tak jakoś wychodziło)
Noclegi - najdrożej Ryga nie wiem czy to przez to że wiedzieli że wszędzie brak miejsc czy taka zmowa cenowa - 30 EUR os.
W rydze dobrze znależć kwaterkę blisko starówki i też patrzeć pod kątem zostawienia motocykli.

Po drodze do Rygi warto zoabczyć górę krzyży.

Litwa to już inna bajka cenowa - ok. 10 EUR płaciliśmy w Kownie.

Dodatkowo jak chcecie sie zopatrzyć w % to przed 22 bo potem w sklepie nie mozna kupić ich - Litwa i Łotwa chyba tak samo.

Jedzienie podobnie jak u nas. W knajpach mało jedliśmy raczej market i przyslowiowa kielbasa z bułką. Uśmiech

Lysy
Jak przeglądałem oferty noclegów w stolicach, to faktycznie najdrożej wychodziło w Rydze, a Wilno i Tallin w podobnych - przystępnych cenach. Oferty dotyczyły co prawda noclegów w kwaterach i hostelach opisywanych jako prowadzone przez polskie rodziny, więc może ceny u autochtonów będą niższe.
Przemo - podrzuć jeszcze kilka informacji, bo byłeś i wiesz. taak

przemo77390
Lysy napisał(a):

Jak przeglądałem oferty noclegów w stolicach, to faktycznie najdrożej wychodziło w Rydze, a Wilno i Tallin w podobnych - przystępnych cenach. Oferty dotyczyły co prawda noclegów w kwaterach i hostelach opisywanych jako prowadzone przez polskie rodziny, więc może ceny u autochtonów będą niższe.
Przemo - podrzuć jeszcze kilka informacji, bo byłeś i wiesz. taak

Pytaj bo niebardzo wiem co pisać.

Litwa jak dla mnie kraj który można zobaczyć ale nie powalający - drugi raz gdybym nie musiał nie wybierałbym się tam. Drogi dobre ale nudne.
Łotwa udało się odwiedzić tylko Rygę wieć zawiele nie napisze - ale starowka przepiękna. Czuć już (przynajmniej ja tak miałem) coraz bliżej klimat skandynawski.

Lysy
Przemo - jechaliście przez Litwę i Łotwę. Wiem, że ceny na Litwie są przystępne (czyli niższe niż u nas) jeśli chodzi o paliwo i noclegi w Kownie.
Pytanie brzmi, czy dla grupy liczącej 7-9 osób z motocyklami uda się znaleźć kwatery z marszu, czy lepiej szukać i rezerwować przed wyjazdem?
To samo pytanie dotyczy Łotwy i Rygi.
Czy wiesz coś o Estonii i Tallinie? O warunkach tam panujących?
Pytanie o trasy dojazdu - lepiej autostradami, czy drogami lokalnymi i co z płatnościami za autostrady?
Jaką walutę lepiej mieć przy sobie (czy da się wymienić pln na lity/euro na miejscu i czy ma to sens)?
Pytam na wątku, bo pewnie te same pytania zadają sobie zainteresowani, a Ty byłeś, widziałeś, wręcz "pomacałeś". taak
Edytowane przez Lysy dnia 16-06-2014 15:28

zaciszanka
Zaraz dostanę po głowie Z przymrużeniem oka ale .... czy możemy się w Sieradzu umówić na 13:00 ? ( będzie już po procesjach Z przymrużeniem oka )
Czy jakieś konkretne miejsce ustalamy ?

Muzek
Moze byc 13 Uśmiech Leo wskazal juz jakies miejsce przy wjezdzie z mojej strony do SieradzaZ przymrużeniem oka

Lysy
Właśnie wróciłem ze służbowego rekonesansu do Sieradza i popatrzyłem również na ogródki porozmieszczane na Starym Rynku. Jest to w centrum miasta - blisko charakterystycznego punktu metropolii - jedynego ronda w Sieradzu. Punkt zborny, czyli rondo jest o tyle wygodne, że wjeżdżając z każdej strony trzeba przez nie przejechać - rynek jest odległy o 300 metrów od ronda, jest gdzie zaparkować moto, gdzie usiąść, gdzie zjeść lub napić się mineralnej.
Wszystkim będzie po drodze, a zgubić się nie ma gdzie.
Warszawa może dojechać od strony Łodzi, więc z tą częścią możemy spotkać się wcześniej.
Już Szeroki uśmiech na nasze spotkanie!!!

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.22
3,160,754 unikalne wizyty