Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Książki warte polecenia
Paula
Skoro mamy temat dot. filmów warto mieć też temat dot. książek Z przymrużeniem oka

Większość pewnie czytała lub oglądała Millenium i pozostałe części - trylogia warta poleceniu.
Jeżeli lubicie takie klimaty to polecam również trylogie Maxime Chattman - Otchłań zła, W ciemnościach strachu oraz Diabelskie zaklęcia. Uśmiech

Leo
Paula napisał(a):

Skoro mamy temat dot. filmów warto mieć też temat dot. książek Z przymrużeniem oka

Większość pewnie czytała lub oglądała Millenium i pozostałe części - trylogia warta poleceniu.
Jeżeli lubicie takie klimaty to polecam również trylogie Maxime Chattman - Otchłań zła, W ciemnościach strachu oraz Diabelskie zaklęcia. Uśmiech

Ksiązki - zawszeUśmiech
Zgodnie z zaleceniem, przeczytam jak skończę Fundację - jeszcze zostały 4 tomyUśmiech
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Paula
widzę, że temat troszkę zapomniany więc odświeżam Uśmiech

coś z fantastyki - polecam "Pana Lodowego Ogrodu"Jarosława Grzędowicza, w tym roku w końcu ukazała sie czwarta ostatnia część książki Z przymrużeniem oka mówi się, że "nikt dzisiaj nie umie budować nastroju, napięcia fabularnego i konfliktu między protagonistami lepiej niż on."

jestem ciekawa czy ktoś czytał "Pięćdziesiąt twarzy Greya" oraz "Ciemniejsza strona Greya" E. L. James? w styczniu podobno ma wejść na rynek polski trzecia częśc. Ogólnie książka była mocno reklamowana, ale po przeczytaniu stwierdzam, że jest nudna i przewidywalna, zdecydowanie czytałam lepsze...

Estrella
Ja własnie czytam 50. twarzy Greya... wciąga Pokazuje język

Polecić mogę książki A.J.Kazinskiego "Ostatni dobry człowiek" oraz "Sen i Śmierć" - trzymają w napięciu od pierwszej do ostatniej strony Szeroki uśmiech

zaciszanka
Grey I - przeczytany Z przymrużeniem oka Teraz czekam aż przyjaciółka podrzuci II Z przymrużeniem oka Książka trochę naiwna, ale rzeczywiście wciąga i pozwala na relaks Z przymrużeniem oka

Ponieważ sezon sprzyja czytaniu, a nie 2oo, to przez ostatnie 2 tygodnie trochę poczytałam:
- Wojciech Mann "RockMann czyli jak nie zostałem saksofonistą" - polecam ! Przyznam się, że śmiałam się na głos czytając jak to Mann śpiewał w duecie z Stevie Wonderem Z przymrużeniem oka
- Wojciech Mann, Krzysztof Materna " Podróże małe i duże ... " polecam, ale "RockManna" bardziej Z przymrużeniem oka
- "Helena Rubinstein, kobieta, która wymyśliła piękno" - ciekawa pierwsza część, zadziwiające jak z biedy i ciężkiej pracy nasza rodaczka doszła w ciągu kilku lat do ogromnej firmy i majątku. Część dotycząca już kierowania firmą itp. itd. już mniej - męczyłam się, żeby dokończyć książkę, mam wrażenie też chaosu w chronologii itp. itd.

gula
Musso - francuski pisarz przypadkiem odkryty.
tak trochę na pograniczu realnego życia i tego świata gdzieś obok.. zazwyczaj końcówka zaskakuje Uśmiech
'Potem' i 'Wrócę po ciebie' - moim zdaniem najlepsze. polecam Uśmiech

Paula
Ula pożyczyła mi do czytania jego ksiązki i tak mnie wciągnęły, ze chyba już większość przeczytałam Z przymrużeniem oka również polecam!!!!

mnie sie najlepiej podobała - Papierowa dziewczyna Z przymrużeniem oka

cytryna
Trylogia Millenium oczywiście zaliczona jakiś czas temu.Dobrze,że dopiero po przeczytaniu obejrzałam "Dziewczynę z tatuażem",bo jak to zwykle(zawsze?)bywa książka wygrała.
Jestem po 50 twarzach Greya i właśnie jadę dziś do Empiku po c.d.
Zgadzam się z Zaciszanką..naiwna,ale relaksująca...nawet baardzo
Szeroki uśmiechSzeroki uśmiech
Przyjaciele są jak gwiazdy na niebie ,
czasami ich nie widać,ale zawsze wiesz,że tam są

Karola
NIE POLECAM ALE OSTRZEGAM
"Pokolenie Ikea" szkoda czasu na czytanie i papieru na druk Szok

Ishka
jestem wielką fanką Johna Irvinga. parę jego dzieł zostało zekranizowanych (np. regulamin tłoczni win czy świat według Garpa), ale jak to słusznie zostało zauważone wcześniej - ekranizacja do książki najczęściej się nie umywa. jego utwory dają do myślenia (np. na temat aborcji czy okupacji wiednia po II WŚ) ale nie są ciężką analizą jakiegoś zagadnienia. Wręcz przeciwnie - trudne i kontrowersyjne tematy poruszane są tak jakby mimochodem, są jedynie powodem do snucia historii zwykłych (a czasem niezwykłych) ludzi. ostatnio wydał "w jednej osobie" ale nie polecam tego utworu jako pierwszy kontakt z tym pisarzem - może zniechęcić. Najlepsze wg mnie to wspomniany regulamin, hotel new hampshire i uwolnić niedźwiedzie. jeśli spróbujecie to nie pożałujecie.

Cruk
Plecem:
Joanna Bator Ciemno prawie noc
Scott Walace Zaginione plemię
Bernard Minier Bielszy odcień śmierci

generalnie jestem połykaczem wszelkich kryminałów, ale tego mogę listować duuuużo :-D
PaniPotrafi.blog.pl

gula
Karola napisał(a):

szkoda czasu na czytanie i papieru na druk Szok

rynek poligraficzny wystarczająco sie kurczy!! niech drukują i papier kupują Uśmiech

Alutka
Czytaczom polecam blog książkowy prowadzony przez koleżankę:
http://zkarteksze...gspot.com/

Jeszcze nigdy nie zawiodłam się na jej rekomendacji, a i same recenzje czyta się z przyjemnością

lehoo73
Dobry wszystkim!

A, to i ja mam ciekawą pozycję do zareklamowania Uśmiech Jeśli ktoś z Was słyszał o filmie "Atlas chmur", a może nawet go widział - polecam książkę, na podstawie której został nakręcony. Widziałem film, książkę czytam i jednak mimo wszystko 1:0 dla książki.... Faktem jest, że przeplatające się wątki, dodatkowo umieszczone w różnych okresach trudno było zekranizować, ale nawet, co do samej treści - film zawiera jej może z 40%. Z książki przynajmniej jasno wynikają pewne kwestie, których podczas filmu trzeba się domyślać.

Pozdrowienia Lehoo
Leszek

http://www.facebook.com/leszek.sygula
Leo
Znam jeden, jedyny film, który był lepszy od książki. To "Lot nad kukułczym gniazdem" Znacie?

A co możecie polecić mi z szeroko pojętej fantastyki?
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

jerzy
Godną polecenia pozycją wydaje mi się "Krótka historia prawie wszystkiego" Billa Brysona, której fragment recenzji zamieszczonej w "the New York Times" niech będzie zachętą: "Oryginalna i błyskotliwa książka. Dowiadujemy się, czym jest świat materialny - od najmniejszego kwarka po największą galaktykę - i poznajemy wszystkie poziomy pomiędzy... Klasyka nowoczesnego pisarstwa popularno-naukowego".
A na poważniejszą nutę? Polecałbym "Pierwsze stulecie Polski" - Andrzeja Zielińskiego (inne jego książki historyczne również). Zaskakująca, w porównaniu do wiedzy wyniesionej ze szkoły za to napisana bardzo przystępnie, bogato udokumentowana.
Dla bardziej wymagających, szukających wyzwań i kompendium historycznego opisywanego okresu czasu polecam "Kroniki Thietmara". Pozycja tylko dla wielkich, wytrwałych miłośników historii.
Z fantastyki, poza książkami Lema - Diuna. Również "trylogia husycka" Andrzeja Sapkowskiego: "Narrenturm", "Boży bojownicy", "Lux perpetua". To na dobry początek.

Działa Navarony - lepszy od książki.

Leo
[quote]jerzy napisał(a):

Z fantastyki, poza książkami Lema - Diuna. Również "trylogia husycka" Andrzeja Sapkowskiego: "Narrenturm", "Boży bojownicy", "Lux perpetua". To na dobry początek.

Niestety, wszystko już czytałemsmutek
Seneka

jerzy
A co sam polecasz?

Leo
jerzy napisał(a):

A co sam polecasz?

1. Wszystko Lema
2. Fundacja
3. Czarodziejski statek

oraz dużo, dużo więcejUśmiech
Seneka

Goha66
dobrze wspominam trylogię Dawida Morrela pt. "Bractwo" (cz.I - Bractwo róży, cz II - Bractwo Kamienia, cz. III - Bractwo nocy i mgły)
... jeśli ktoś lubi czytać o świecie tajnych bractw, podwójnych agentów i ... goryczy zemsty, to nie będzie rozczarowany Uśmiech
s.rimg.info/dc77d189d8679b23df867d60d446232e.gif

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.28
3,159,614 unikalne wizyty