Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Motocykl i Dziewczyna » Wyjazdy i spotkania » Wyjazdy
 Drukuj temat
Ryga konkrety i plan
Karolka
Najpierw to trzeba się do niej dostać, że tak powiem Szeroki uśmiech Jak to powiedział mój profesor - zawsze musi być ten pierwszy raz Szeroki uśmiech Dobra, koniec off top, po 3 się określę na 100%

Małe jest piękne! I uczy pokory Uśmiech

Muzek
Nie ma mnie na facebooku, wiec tutaj mam taka sugestię zeby choc jeden z noclegow powrotnych nie był w hotelu tylko w jakims fajnym miejscu na jakiejs wsi gdzie zrobimy sobie ognisko i posiedzimy wieczoeem, inaczej niz w hotelowych restauracjach. Moge poszukac takiego gdy juz uzgodnimy co ogladamy w drodze powrotnej. Kupilam przewodnik, poczytam co ladnego i gdzie. Odpowiada taki plan?

Alutka
Muzek, na razie brak konkretów w sprawie drogi powrotnej, więc każda propozycja jest mile widziana Uśmiech

s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

Lysy
Zgodnie z umową przekazuję informacje o dodatkowych ubezpieczeniach na czas wyjazdu.
Niestety moja koleżanka sprawdzając oferty wprowadziła mnie w błąd co do możliwości ubezpieczenia assistance motocykla na czas wyjazdu od awarii i kosztów holowania w razie (odpukać) wypadku.
Oferta o nazwie ASSISTANCE TOP, o której wspominałem podczas spotkania organizacyjnego, obejmuje:
1) ubezpieczenie kosztów leczenia do kwoty 200000,-
2) ubezpieczenie OC w życiu cywilnym do kwoty 100000,-
3) ubezpieczenie NNW do kwoty 10000,-
4) ubezpieczenie bagażu do kwoty 2000,-
Składka indywidualna wynosi 73,-
Składka grupowa (grupa 5-osobowa) to 71,40,- za osobę.
Jak mi powiedziano, ubezpieczenie assistance motocykla można dostać wyłącznie do polisy OC, lub mając pakiety VIP u ubezpieczyciela.
Ubezpieczenie AC motocykli na krótki czas przy wyjeździe do państw byłego WNP nie jest oferowane...
Jeśli ktoś z wycieczkowiczów byłby zainteresowany ubezpieczeniem opisanym na wstępie proszę o kontakt.
Dodatkowo - w poniedziałkowym Auto Świecie dołączono dodatek wakacyjny. Bardzo skrótowo potraktowano Litwę, Łotwę i Estonię, ale najważniejsze informacje są takie:
1) Litwa: restrykcyjni policjanci wobec piratów drogowych (ograniczenia prędkości na autostradach to 130km/h, w terenie niezbudowanym 90 lub 100 km/h); koszt benzyny to 4,64 LTL/l w przeliczeniu 5,50 pln/l; brak opłat za autostrady.
2) Łotwa - policja j/w, brak autostrad, prędkości dopuszczalne: drogi dwupasmowe 110, pozostałe 90 km/h; benzyna po 1,30 EUR
3) Estonia - j/w ale parkowanie w miastach płatne od 0,5 do 1,50 EUR.
Wszędzie obowiązuje jazda na światłach.
...
...do wyjazdu LWG już tylko 32 dni...

Edytowane przez Lysy dnia 25-06-2014 20:14

Muzek
Co do powrotu, to gdyby z Tallina przejechać 380 km na południe to nocować można np. tutaj
http://www.bookin...c33;dcid=1

rano zobaczyc zamek, albo wieczorem, a potem przejechac przez górę Krzyży do Kowna.
W okolicach Kowna zanocować i stamtąd do domu.
Czyli trasa na dwa dni może wyglądać tak
http://tinyurl.co...

druga opcja to ominięcie Rundale i nocleg w okolicach parku narodowego na pn-wschód od Rygi i wtedy robimy z tallina mniej kilometrów,
trasa
http://tinyurl.co...

-----
edit by Alutka: skróciłam linki Uśmiech

Edytowane przez Alutka dnia 26-06-2014 09:44

przypadkowy Wojtek
Łysy, jakie to towarzystwo ubezpieczeniowe? W jakiej walucie są to kwoty?

zaciszanka
hotel Rundale wygląda fajnie - opcja bliska mojej, gdzieś rzuconej opcji, czyli noclegu gdzieś w okolicach Bauska, Kowno i Warszawa - dla mnie ok Uśmiech

Lysy
Cześć Wojtek. Nie pytałem co to za towarzystwo, a kwoty opłat i wysokość zabezpieczeń są w PLN.
Oferta nieco straciła na atrakcyjności w chwili gdy okazało się, że nie dotyczy assistance motocykla, choć wysokość zabezpieczenia leczenia szpitalnego jest odpowiednia, a do tego jeszcze dochodzi oc motocyklisty, bagażu...
73 złote za spokój to niewiele.

zaciszanka
wracając do ubezpieczenia to jestem chętna "strzeżonego ... strzeże" Uśmiech

zaciszanka
w hotel Rundale przez booking.com na 1/2.08 są dostępne pojedyńcze pokoje - większość ma uwagę "został 1 pokój" Z przymrużeniem oka
Rezerwujemy ? Czy bierzemy "trójkę" i "czwórkę" ?

.... czy się rozdzielamy na "dwójki" .... wiecie.... to już będzie prawie koniec wyjazdu , może będzie potrzeba "samotności" Z przymrużeniem oka

Muzek
Lepiej te wieksze pokoje chyba Uśmiech samotnie kazdy na swoim motorze bedzie caly dzien Szeroki uśmiech ale nie upieram sie Uśmiech

zaciszanka
to rezerwuję 4 osobowy z łazienką ( deluxe ) za całe 52 zł/osoba Uśmiech będzie chichranie się przed zaśnięciem Uśmiech ..... albo fochy Z przymrużeniem oka

edit: to się może trochę pośpieszyłam i zarezerwowałam "czwórkę" ..... a w sumie pozostali nie wypowiedzieli się czy ta opcja powrotu jest ok ....... co?

Muzek
Fajnie Szeroki uśmiech
czyli okolice Kowna jeszcze zostały do wyszukania noclegu.

Czy my jakąś zrzutkę robimy w związku z tym, że na Tallin trzeba było wyłożyć już teraz 15%? Tak zrozumiałam, że już trzeba było wpłacić.
Jeśli tak to poproszę nr konta Uśmiech

zaciszanka
15% będzie ściągała Alutka Z przymrużeniem oka

Alutka
zaciszanka napisał(a):

15% będzie ściągała Alutka Z przymrużeniem oka

Rozliczymy się na wyjeździe Uśmiech

Rundale - jestem za! Ktoś już zarezerwował "trójkę"?

edit:
Wariant II drugiego noclegu - skoro mamy rezerwację w Rundale, to może drugi nocleg już w kraju po przekroczeniu granicy? Nawet przez Górę Krzyży to tylko 400 km Z przymrużeniem oka

Edytowane przez Alutka dnia 26-06-2014 13:59

Alutka
Alutka napisał(a):

Rundale - jestem za! Ktoś już zarezerwował "trójkę"?

Sama sobie odpowiem - Tak, ja zarezerwowałam. Szeroki uśmiech
Mamy więc ogarnięty kolejny nocleg. Zostaje ostatnia noc

Muzek
Nie wiem czy tak, bo:
1. poprzedniego dnia zrobimy prawie 400 km z Tallina,
2. rano pochodzimy po zamku lub nie, ale po drodze Góra Krzyży i Kowno (jeśli chcemy tam zajechać), ale po poprzednim dniu to i tak może warto zaplanować mniej niż 400.
3. to będzie dopiero sobota i cala niedziela będzie na dojazd do domu z Kowna.
Hm...Ty masz bardzo daleko, ja chyba nie pojadę do Poznania tylko poczekam na rodzinę na Suwalszczyźnie bo dotrą tam w poniedziałek, to łatwo mi mówić.
Tak czy inaczej będzie mniej napięty plan jeśli zatrzymamy się w okolicach Kowna, ale jak będzie zgoda innych to można spróbować do Polski.
Ja tylko pamiętam jak pojechałyśmy z koleżankami do Toskanii, cały tydzień było cudownie a wracałyśmy na raz, 1700 km. Byłyśmy 4, ale tylko ja prowadziłam na zmianę z inna koleżanką. I pokłóciłyśmy się już wjeżdżając do Poznania bo każdy był tak zmęczony i drażliwy, po prostu beczka prochu, że nie mogłyśmy sie dogadać, którą ulicą jedziemy do pierwszej domu Szeroki uśmiech. No więc staram się unikać tego by kres fizycznych możliwości organizmu psuł pozytywne wrażenia całości Uśmiech

Lysy
Sorki, ale łysiejąca blondynka jestem... Szok
Alutka - mamy zarezerwowaną trójkę z Tobą? Super! Jak się przyzwyczaimy do trójkątnych konfiguracji, to po powrocie możemy mieć problem... diabeł
Co do trasy powrotnej, to jesteśmy ZA!!!
Coraz bardziej mi się podoba ten plan... Szeroki uśmiech

Alutka
Lysy, mamy zarezerwowane wszystkie noclegi poza ostatnim. Myślę, ze konfigurację, kto, z kim i dlaczego jeszcze ustalimy Z przymrużeniem oka

Muzek
Co do ubezpieczenia to takie, które załatwia lawete gdyby cos sie stalo kosztuje 100 zł. To prawda, ze nie ma tygodniowego assistance tylko na 2 tygodnie, właśnie za 100 zł. Ja chyba takie sobie wykupie.. Przeslac komus warunki?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.25
3,160,212 unikalne wizyty